به گزارش خبرنگار ایمنا، شقایق حقجو امروز _جمعه، هفتم مهرماه_ در گردهمایی فعالان هوش مصنوعی و اولین رویداد سالانه هوش مصنوعی اصفهان، اظهار کرد: پیشرفتهای فناوری در دوران دانشجویی ما باعث شد که اطلاعات دادهای از اطلاعات دانشی پیشی بگیرد.
وی با بیان اینکه در این عصر تکنیکهایی نیاز داشتیم که دادههای ایجاد شده را به قصههایی مبتنی بر حقیقت جامعه تبدیل کند، افزود: هوش مصنوعی در همان دهه ۹۰ میلادی به ما کمک میکرد که دادهها را دستهبندی کنیم.
سرپرست مرکز توسعه فناوریهای راهبردی کشور گفت: هوش مصنوعی یک تعریف ساده داشت و آن فناوری بود که تشابه به هوش انسان مبتنی بر تعقل، همان وجه تمایز اشرف مخلوقات با دیگر چیزها داشت، این فناوری سبک زندگی و کسب و کار انسانها را تغییر میداد.
وی اضافه کرد: همه تعاریف و تبیینها از هوش مصنوعی نشان از آن داشت که هوش مصنوعی قرار است یک انقلاب تازهای را در جهان ایجاد کند، مثل ماری که الکتریسیته در دنیا کرد.
حقجو تصریح کرد: در حال حاضر پیشنویس سند هوش مصنوعی در شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال بررسی و تدوین است، ما براین باور هستیم که در کشور نیازمند یک زیست بوم هوش مصنوعی هستیم، زیست بومی که پویا، دینامیک باشد.
وی گفت: تا به حال بیش از ۶۰ کشور در رابطه با هوش مصنوعی اقدام کردهاند، ولی ما درصدد هستیم سند هوش مصنوعی ما حتماً پویا باشد، براساس اسناد هوش مصنوعی کشورها، پرتکرارترین بخشهایی که متأثر از هوش مصنوعی قرار خواهند گرفت، سلامت، مواد و محصولات غذایی، حمل و نقل و انرژی، بخش آموزش و نظامی و شهروندی است.
سرپرست مرکز توسعه فناوریهای راهبردی کشور اضافه کرد: فضای کشور در عرصه کسب و کار برای پذیرش هوش مصنوعی علیرغم قوت ما در آموزش هوش مصنوعی، خوب نیست و رتبهای بالای ۷۰ را در آکسفورد در این زمینه کسب کردهایم، لازم است حکمرانی داده در کشور فعال شود، بخشی از حکمرانی دادهها که در اختیار بخشهای دولتی مدیریت میشوند باید گشوده شده و در اختیار بخش خصوصی قرار بگیرند، بخش خصوصی قوی باید در این زمینه مطالبه دسته جمعی کنند.
وی ادامه داد: چهار رکن اصلی که سند هوش مصنوعی کشور بر اساس آن در حال تنظیم است نخست زیست بوم، ارزشآفرینی، حکمرانی و تعاملات بینالمللی است، که البته اکوسیستم بالغ، بهرهمندی مساوی از ارزش افزوده و توسعه هوش مصنوعی برای همه و قرار گرفتن در عرصه بینالمللی و بستر جهانی هوش مصنوعی از شاخصههای آن است.
به گزارش ایمنا، رقابتهای هوش مصنوعی اصفهان (IAI)، سلسله رقابتهایی است که به میزبانی بنیاد ملی نخبگان اصفهان در راستای بهکارگیری هوش مصنوعی در حل چالشها و مسائل واقعی کشور به ویژه شهر اصفهان به وجود آمده است. هدف برگزاری این رویداد، ترویج هوش مصنوعی و شناسایی و تقویت افراد توانمند و مستعد برای حل مسائل واقعی صنایع کشور میباشد. اولین دوره این رقابتها امسال هم زمان با رویداد جایزه مصطفی در شهر اصفهان برگزار میشود.
نظر شما