کافه کومله این روزها در بی‌بی‌سی فارسی / آتش باکو برای امتیازگیری

مهم‌ترین عناوین روزنامه‌های امروز _ بیست و نهم شهریورماه ۱۴۰۲_ را در ادامه می‌خوانید.

به گزارش خبرنگار ایمنا، رسانه‌های آزاد، روزنامه‌ها و مطبوعات در هر جامعه‌ای از ارکان توسعه و دموکراسی به‌شمار می‌آید، بر این اساس خبرگزاری ایمنا مرور عناوین مطبوعات کشور را به صورت روزانه در دستور کار خود دارد.

روزنامه کیهان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «معامله اخیر با ایران کابوسی طولانی برای آمریکا خواهد بود» نوشت: لیندزی گراهام سناتور جمهوری‌خواه کارولینای جنوبی که به مواضع ضدایرانی معروف است، روز دوشنبه با انتشار متنی در رسانه اجتماعی «ایکس» در واکنش به آزادی زندانیان آمریکایی از زندان‌های جمهوری اسلامی و آزادی زندانی‌های ایرانی از زندان‌های آمریکا نوشت: «‌این معامله برای چندین دهه آینده یک کابوس برای منافع و امنیت ملی آمریکا خواهد بود.»
رئیس‌جمهور آمریکا روز دوشنبه طی بیانیه‌ای مطبوعاتی، به آزاد شدن پنج جاسوس آمریکایی در ایران واکنش نشان داد. رئیس‌جمهور آمریکا گفت: «از امیر قطر و سلطان عمان که در تسهیل توافق مبادله زندانیان با تهران کمک کردند، تشکر ویژه می‌کنم.»
درخواست دوباره ترامپ برای استیضاح بایدن به بهانه انتقال پول‌های ایران
«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا بامداد سه‌شنبه در واکنشی دوباره به توافق مبادله زندانیان بین واشنگتن و تهران، بار دیگر خواستار استیضاح «جو بایدن» رئیس‌جمهور فعلی این کشور شد.
ترامپ طی پستی در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی «تروث سوشال»، از قانونگذاران جمهوری‌خواه کنگره آمریکا خواست که هرچه سریع‌تر با توسل به متمم ۲۵ قانون اساسی این کشور، بایدن را به دلیل بی‌کفایتی استیضاح کنند.
وی در این‌باره نوشت: «بعد از اینکه دیدیم در این مدت کوتاه چه بر سر آمریکای زیبای ما آمده است؛ مانند [فرار از] افغانستان، تورم خودتحمیلی، استقلال انرژی، وحشت مرزهای باز و اکنون پرداخت شش میلیارد دلار برای آزادی پنج گروگان از ایران…».
«جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا شامگاه دوشنبه گفت که به شدت از تبادل زندانیان میان ایران و آمریکا استقبال می‌کند.

کافه کومله این روزها در بی‌بی‌سی فارسی / آتش باکو برای امتیازگیری

روزنامه فرهیختگان در صفحه اول امروز خود با تیتر «کافه کومله این روزها در بی‌بی‌سی فارسی» نوشت: «من اخیراً با کسی نشست داشتم که با افراد مهم جمهوری اسلامی در ارتباط است. او گفته بود عبدالله مهتدی که اهل خشونت نیست اما آنها گفته بودند نه او خطرناک است. من فکر می‌کنم جمهوری اسلامی می‌دانست چه چیزی خطرناک است.» این بخشی از صورتجلسه یک‌ساعت‌ونیمه مهتدی، دبیرکل حزب کومله کردستان است که انتشار آن حواشی زیادی به همراه داشته و مهتدی را حسابی به‌هم ریخته و هنوز برای او و همه اعضای جلسه سوال است که در یک جلسه کاملاً خودی از تجزیه‌طلبان چه کسی توانسته این فایل‌های محرمانه را در اختیار مقامات ایرانی قرار دهد و پرده‌های محافظه‌کاری را این‌طور پاره‌کند تا این روزها بی‌بی‌سی فارسی به‌شکل کاملاً علنی تریبونش را در اختیار تجزیه‌طلبان برای دفاع از خود قرار دهد. پیوند میان گروهک‌های تجزیه‌طلب، رژیم‌صهیونیستی و رسانه‌های فارسی‌زبان خارجی موضوعی نیست که اختصاص به امسال یا سال گذشته داشته باشد.

اما در سال‌های اخیر این پیوندها از پشت‌پرده بیرون آمده و علنی‌تر شده است. خبرنگاران رسانه‌های فارسی‌زبان خارجی مستقیماً با یکی از مقامات رژیم‌صهیونیستی که آشکارا دشمنی خود را با ایران اعلام می‌کنند، جلسه می‌گذارند، چهره‌های تجزیه‌طلب مثل مهتدی در این رسانه‌ها حضور پیدا کرده و با افراطی خواندن ملی‌گرایی، از انگیزه جدایی‌طلبی خود صحبت می‌کنند.

این روزها اما حضور پررنگ اعضای گروهک‌های تجزیه‌طلب کومله، در بی‌بی‌سی فارسی واکنش‌های زیادی به همراه داشته و اغراق نیست اگر بگوییم این رسانه اکنون به تریبون گروهک تروریستی کومله تبدیل شده است، ژیار گل خبرنگار پژاکی این شبکه نیز گفت‌وگوهای پی‌درپی با اعضای حزب تروریستی پژاک داشته است.

به‌نظر می‌رسد تریبون دادن این رسانه فارسی‌زبان به افرادی که سابقه روشنی در جدایی‌طلبی و انجام اقدامات مسلحانه علیه ایران داشته‌اند، آن هم در شرایطی که مدعی بی‌طرفی در پوشش اخبار بوده، ادامه پروژه‌ای است که اتاق فکر آن در جلسه وزیر اطلاعات رژیم‌صهیونیستی با خبرنگاران در لندن تشکیل شده است. در ادامه علاوه‌بر پرداخت به موضوع انتشار فایل صوتی مهتدی نگاهی انداخته‌ایم به موضع‌گیری بی‌بی‌سی فارسی درقبال گروهک‌های تجزیه‌طلب و واکنش ایران به اقدامات تجزیه‌طلبان کرد.

افشاگری کومله‌ها از جلسه مهتدی
مهتدی در فایلی صوتی که از او منتشر شده به موضوعاتی اشاره کرده که نشان می‌دهد، با وجود اینکه وی در طول اتفاقات سال گذشته مدام ادعا می‌کرد که به‌دنبال تجزیه ایران نیست اما قصد داشته ائتلاف همبستگی را به اجماع گروه‌های تجزیه‌طلب و رادیکال تبدیل کند. مهتدی در بخشی از صحبت‌های خود به این موضوع اشاره می‌کند: «حزب تضامن اهواز که رادیکال هستند در تورنتو نزد من آمدند و گفتند جایی برای ما هم در اینجا باز کنید…. بلوچ‌ها (تجزیه‌طلب‌ها) نزد من آمدند و گفتند تو را نه‌تنها به‌عنوان رهبر حزب خودت، بلکه به‌عنوان رهبر حزب خودمان هم قبول داریم؛ با تو هستیم با تو می‌آییم.»

مهتدی البته در بخشی دیگر از صحبت‌هایش به ماجرای بروز اختلاف‌ها در ائتلاف میان براندازها اشاره می‌کند و می‌گوید که ابتدا رضا پهلوی، آن هم به‌خاطر اینکه معتقد بود مسیح علی‌نژاد به او بی‌احترامی کرده از منشور خارج شده است. مهتدی اما با حضور در شبکه بی‌بی‌سی فارسی نسبت به انتشار این فایل صوتی این‌طور واکنش نشان می‌دهد: «این فایل صوتی مربوط به نشستی درون‌حزبی است و برای بعضی اعضای کادر حزب صحبت می‌کردم، اینکه چطور به بیرون درز کرده و به دست جمهوری اسلامی رسیده، موضوعی است که مورد تحقیق ماست…»

اگرچه ظاهراً انتشار این فایل صوتی باعث غافلگیری اعضای این حزب شده اما مشخصاً همه آنچه را مهتدی از پیوستن به منشور همبستگی در یک‌سال گذشته در سر داشته، برملا کرده و این موضوع را عیان کرده که شعارهای تجزیه‌طلب نبودن او صرفاً پوششی بوده تا بتواند یک ائتلاف را تشکیل داده و بعد با حذف دیگر افراد، اجماعی به‌هم پیوسته از تجزیه‌طلب‌ها را تشکیل بدهد.

کافه کومله این روزها در بی‌بی‌سی فارسی / آتش باکو برای امتیازگیری

روزنامه وطن امروز در صفحه اول امروز خود با تیتر «بی‌خانمانی تجزیه‌طلبان» نوشت: روز گذشته همزمان با پایان مهلت عراق برای خلع سلاح گروه‌های تروریستی تجزیه‌طلب ضدایرانی و پاکسازی مرزهای مشترک اقلیم کردستان با ایران، دولت عراق از تخلیه کامل مرزها از وجود تروریست‌ها خبر داد. در همین رابطه کمیته عالی اجرای توافق امنیتی ایران و عراق از تخلیه مقر گروهک‌های تروریستی تجزیه‌طلب در مرزهای مشترک خبر داد.

بر اساس گزارش خبرگزاری رسمی عراق (واع)، کمیته مذکور اعلام کرد: «بر اساس تعهد جمهوری عراق و جمهوری اسلامی ایران به مفاد توافقنامه امنیتی مشترک و با تلاش مشترک دولت فدرال، دولت منطقه کردستان و کمیته عالی مشترک دو کشور، مقرهای مستقر در نزدیکی مرز با ایران که گروه‌های ایرانی مخالف (گروهک‌های تروریستی تجزیه‌طلب) در آن حضور داشتند، تخلیه شدند».

در ادامه این بیانیه آمده است: «این افراد به محلی دور از مرزها منتقل و خلع سلاح شده‌اند تا مطابق ضوابط کمیته پناهندگان، پناهنده تلقی شوند. همچنین نیروهای مرزی فدرال در این مناطق مستقر شده‌اند. حضور دائمی است و پرچم عراق در این مناطق برافراشته شده است».

کمیته مشترک همچنین اعلام کرد: «نماینده دبیرکل سازمان ملل متحد در نشستی که در اربیل و بغداد برگزار شد، حضور یافت و حمایت کامل خود را از دولت عراق در اجرای مفاد توافقنامه با امکان تعامل با این گروه‌ها در صورت برخورداری از عنوان غیرنظامی اعلام کرد».

در ادامه بیانیه آمده است: «عراق تاکید دارد در راستای تقویت روابط ویژه و بزرگ ملت‌های ما که حماسه اربعین بهترین نمود آن است، امنیت مرزها مسؤولیت مشترک دو کشور است و این توافق مرجع حل هرگونه اختلاف یا تخلفی است که صورت می‌گیرد و گفت‌وگو مسالمت‌آمیزترین راه برای حل هرگونه مشکل یا اختلاف است».

کمیته مشترک در پایان این بیانیه خارج کردن گروهک‌های تروریست از غارها و پناهگاه‌ها در مجاورت مرزها و انتقال آنها را «گامی مهم و بزرگ» توصیف کرد که نیازمند حفظ و تکمیل اجرای مراحل بعدی توافق است.

پیش از این نیز گروه‌های تروریستی تجزیه‌طلب از جمله حزب دموکرات، کومله و پژاک پایگاه‌های اصلی خود در نزدیکی مرزهای ایران را تخلیه کرده و به اربیل منتقل شده بودند.

کافه کومله این روزها در بی‌بی‌سی فارسی / آتش باکو برای امتیازگیری

روزنامه خراسان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «آتش باکو برای امتیازگیری» نوشت: همان طور که پیش بینی می‌شد عملیات نظامی باکو علیه منطقه قره باغ کوهستانی رسماً آغاز شد. به مدت دست کم ۳ هفته نقل و انتقالات گسترده نظامی توسط آذربایجان در اطراف مرزهای ارمنستان و منطقه تحت مناقشه ناگورنوی قره باغ مشاهده شده بود وحالا با اعلام رسمی وزارت دفاع جمهوری آذربایجان عملیات نظامی این کشور برای خلع سلاح و بیرون راندن قوای نظامی ارمنستان از منطقه قره باغ کوهستانی با قطع کامل ارتباطات مخابراتی و بستن حریم هوایی منطقه قره باغ آغاز شده است. قره باغ از مناطق اشغالی با اکثریت ارمنی نشین است که در سال ۱۹۹۱ توسط ارمنستان تصرف شد. قره باغ نباید با خاک اصلی ارمنستان که مورد طمع باکو و ترکیه است اشتباه گرفته شود.

خط قرمز تهران اشغال استان جنوبی سیونیک و قطع ارتباط مرزی ایران و ارمنستان است. صبح دیروز ابتدا رسانه‌های جمهوری آذربایجان مدعی انفجار کامیون حامل نیروهای این کشور توسط «مین» در منطقه خوجاوند و کشته شدن هفت نفر شدند. به فاصله چند ساعت، در موج نخست حملات، توپخانه جمهوری آذربایجان اقدام به گلوله باران مناطق حومه شهر استپاناکرت (خان کندی) کرد؛ در این حملات برخی مواضع ارتش جمهوری آرتساخ هدف قرار گرفت. پهپادهای انتحاری نیز چند سامانه پدافندی و جنگ الکترونیک ارمنی را منهدم کردند.

پس از اینکه در سال ۲۰۲۰ باکو موفق به بازپس‌گیری خاک اشغال شده خود پس از ۲۶ سال طی جنگ دوم قره باغ شد، قابل پیش بینی بود که بحران در این نقطه خاتمه نیافته و در سال‌های آتی شاهد درگیری در سایر مناطق نیز خواهیم بود. اکنون جمهوری آذربایجان به دنبال تصرف کامل قره باغ و احتمالاً اخراج جمعیت ارمنی ساکن در این منطقه خواهد بود.

گفته می‌شود که یکی از اهداف جمهوری آذربایجان از این عملیات نظامی اعمال فشار به ارمنستان و تلاش برای ایجاد دالان زنگزور است؛ جمهوری اسلامی ایران بارها در بالاترین سطح نظامی و سیاسی هشدار داده که ایجاد دالان زنگزور و هر گونه اقدام برای ایجاد تغییرات ژئوپلیتیکی در شمال‌غربی ایران خط قرمز جمهوری اسلامی ایران است. برخی کارشناسان معتقدند آنکارا- باکو با حمایت تل‌آویو برای تکمیل دالان زنگزور مصمم هستند و طی سال‌های اخیر سعی کردند مقدمات سیاسی- امنیتی آن طرح را آماده کنند. در سوی مقابل جمهوری اسلامی ایران ضمن رد هرگونه ماجراجویی منطقه‌ای، بر شکل‌گیری سازوکار گفت وگوی منطقه‌ای برای حل‌وفصل نهایی مسئله قره‌باغ و ایجاد مسیرهای ترانزیتی مشترک در قفقاز جنوبی تاکید دارد. کنار گذاشتن گزینه دیپلماسی و آغاز تجاوز نظامی به مرز مشترک ایران- ارمنستان بر خلاف سیاست حسن همجواری و احترام به مرزهای بین‌المللی است و می‌تواند پیامدهای جدی برای باکو به همراه داشته باشد. در این بین واکنش منفعلانه پاشینیان نیز قابل توجه است.

به رغم اینکه وزارت دفاع ارمنستان در واکنش به حمله باکو به قره باغ اعلام کرد مرزهای رسمی ارمنستان با ثبات بوده و ما نیروی نظامی در جمهوری خودمختار آرتساخ نداریم، نیکول پاشینیان درخواست جلسه اضطراری شورای امنیت ملی ارمنستان را صادر کرده است؛ پاشینیان در سخنانی اعلام کرد: باکو می‌خواهد ما را به جنگ تمام عیار وارد کند، برخی از نیروهای داخلی و خارجی سعی دارند ارمنستان را به جنگ بکشانند. من یک بار دیگر تأیید می‌کنم که نیروهای مسلح ارمنستان در قره باغ کوهستانی نیستند. آنها موفق نخواهند شد هر چقدر هم که دشوار باشد، به ویژه از نظر احساسی، ما نباید به برخی از نیروهای خارجی و داخلی فرصت دهیم تا دولت ارمنستان را به خطر بیندازند.

کافه کومله این روزها در بی‌بی‌سی فارسی / آتش باکو برای امتیازگیری

روزنامه همشهری در صفحه نخست امروز خود با تیتر «عصاره جمهور» نوشت: سبک اقدام آقای رئیسی تا امروز جلب خوش‌آمدهای زودگذر نبوده، نه پول‌پاشی‌های مقطعی، نه تلاش برای رأی جمع کردن برای دور بعدی، تا جایی که عده‌ای خیال می‌کردند او ناامید است از رأی آوردن. نه، نظام محاسبات او با دیگران فرق می‌کند. خدا کند بر این منوال بماند، مردم می‌ترسند، کم ندیده‌اند آدم‌های خوبی که با چهارتا رأی و فالوور تبدیل شده‌اند به عناصر عوامگرا و یادشان رفته که هر چه دارند از محور اصلی ایمان مردم است.
قصه نماز شب آقای رئیسی در هواپیما هم یک پیام جدی داشت به همه مردم و آن اینکه هر چه موفقیت در صحنه بین‌المللی داریم و به‌دست آورده‌ایم از شکست اراده آمریکا، از درگیر کردن دشمنان به خودشان، از شکستن دیوارهای تحریم و پذیرفته شدن در تعهدات فرامنطقه‌ای و منطقه‌ای، همه‌اش محصول همین ارتباط و اتصال با خداست.
این ریا نیست؛ این فرهنگسازی است. این ایجاد تصویر درست از مدیری است که مردم‌سالاری را با طعم عمیق ایمان و توحید می‌فهمد. امام (ره) در ۴۰ حدیث خود می‌گوید:
«بدان که «ریا» عبارت از نشان دادن و وانمود کردن چیزی از اعمال حسنه یا خصال پسندیده یا عقاید حقه است به مردم، برای منزلت پیدا کردن در قلوب آنها و اشتهار پیدا کردن پیش آنها به خوبی و صحت و امانت و دیانت، بدون قصد صحیح الهی.»
و مدت‌هاست که یک مشت نیت‌خوان نادان، باطن خود را حمل بر ظاهر رفتار مدیران معنوی این انقلاب می‌کنند. خدا رحمت کند پشت سر شهیدان بهشتی، رجایی، حاج‌قاسم و دیگران هم کم از این حرف‌ها نبود.
اتفاقاً خیلی اوقات باید امر خیر را علنی کرد. گاهی چه بسا واجب و لازم هم باشد. ویژگی موحدین آن است که کار خیر را پنهان و آشکار انجام می‌دهند:
«قُلْ لِعِبادِی الَّذینَ آمَنُوا یقیمُوا الصَّلاه وَ ینْفِقُوا مِمَّا رَزَقناهُم سِرًّا وَ عَلانِیه مِن قَبلِ أَن یأْتِی یومٌ لا بَیعٌ فیهِ وَ لا خِلالٌ (ابراهیم، ۳۱)
اصل، انجام تکلیف الهی است و اگر باید به همگان یادآوری کنیم که ما قدرتمان منشأش متفاوت است، بگذار بگوییم. بگذار روزی که در حال تلألو و قدرت‌نمایی هستیم همه بدانند قدرتمان از کجاست.
«الَّذینَ ینفِقُونَ أَموالَهُم بِاللَّیلِ وَ النَّهارِ سِرًّا وَ عَلانِیه فَلَهُمْ أَجْرُهُمْ عِنْدَ رَبِّهِمْ وَ لا خَوْفٌ عَلَیهِمْ وَ لا هُمْ یحْزَنُونَ (بقره، ۲۷۴)
مسیر حق، مسیری است که از بستر ایاک نعبد و ایاک نستعین عبور می‌کند. صورتش عبادت است و مغزش دعا. و این یعنی همه‌اش عبادت است و همه‌اش دعا. عبادت بروز دعاست و دعا باطن عبادت.
مردم‌سالاری دینی بروز قدرتی است که باطنش ایمان است و اتصال به او و ظاهرش اراده مردم برای تحقق اراده او و اینچنین است که والعاقبه للمتقین.

کافه کومله این روزها در بی‌بی‌سی فارسی / آتش باکو برای امتیازگیری

روزنامه جوان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «رشته اپوزیسیون با کنش‌های ورزشی و اجتماعی پنبه شد» نوشت: همانطور که نیروهای ما در طول انقلاب با تجربه این پیروزی‌ها و شکست‌ها به یک سامانی رسیدند و توانستند به یک نقطه‌ای برسند که حکومتی را تأسیس کنند، آن نیروهای تجددخواه نیز به هر حال در یک فرآیند مبارزه‌ای بوده و اینگونه نیست که بی‌رگ و پی باشند، ولی مسئله این است که انقلاب و جنگ را طی کرده‌ایم و به لحاظ فرهنگی یک دگرگونی‌های گسترده‌ای پیش آمده‌است که طبعاً این نیروها را تضعیف می‌کند.
از سوی دیگر باید توجه کرد که در کل جمهوری اسلامی خودش یک نوعی اپوزیسیون نظام جهانی محسوب می‌شود و از این جهت نیروهایی که مخالف جمهوری اسلامی باشند حمایت بیرونی را با خود خواهند داشت ولی یک بدنه اجتماعی فعال ندارد؛ یعنی آن تصویری که ارائه می‌شود جمعیت کثیری از مردم ایران با این جنبش همراهی دارند، واقعی نیست. واقعیت این است که جمهوری اسلامی هرگز به لحاظ ابزار حکمرانی توان حکومتی مانند امریکا یا چین ندارند که دولت‌های بزرگ و قدرتمند هستند، بنابراین اگر نیروی اجتماعی مردم در تعارض با جمهوری اسلامی به شکل جدی قرار می‌گرفت، خیلی بعید بود که حکومت بتواند خودش را نگه دارد و وقتی که این اتفاق نمی‌افتد، نشان‌دهنده این است که بدنه اجتماعی لزوماً با کنار رفتن جمهوری اسلامی موافق نیست، ولو اینکه اعتراضاتی هم به مسائل اقتصادی یا به بعضی از مسائل حوزه سیاسی اجتماعی داشته‌باشد، ولی اینکه به نقطه‌ای برسد که تبدیل به سرنگونی سیستم شود، انرژی بسیار متراکم‌تری به لحاظ اجتماعی می‌طلبد.
شرایط الان را با اتفاقی که زمان شاه افتاد، مقایسه کنید. بالاخره توان فنی کار وزارت اطلاعات و سیستم‌های امنیتی ما در حد همان چیزی است که ساواک قدرت داشت، ولی چرا آنجا ساواک نمی‌توانست کنترل کند برای اینکه همراهی اجتماعی با او نبود، وقتی که حرکت تبدیل به یک خیزش عمومی می‌شود، نمی‌توان با کار امنیتی و گرفتن چهارتا آدم جلوی آن را گرفت و الان هم اگر این اتفاق نمی‌افتد، به دلیل این است که تبدیل به خیزش عمومی نشده‌است. این میزان از همراهی اجتماعی اصلاً با این قضیه وجود ندارد، ولو اینکه اعتراضاتی هم باشد، این اعتراضات در همه سیستم‌های دنیا وجود دارد.

کافه کومله این روزها در بی‌بی‌سی فارسی / آتش باکو برای امتیازگیری

روزنامه دنیای اقتصاد در صفحه اول امروز خود با تیتر «بانک‌مرکزی را رها کنید» نوشت: درحالی‌که سیاست‌های انقباضی بانک‌های مرکزی برای مقابله با تورم موجب شده اعتراضات زیادی به سیاست‌های انقباضی مطرح شود، راگورام راجان، استاد دانشگاه شیکاگو، معتقد است که اکنون زمان ارزیابی عملکرد بانک‌های مرکزی نیست و باید به آنها اجازه داد تا با فراغ بال به مهار تورم بپردازند.

این استاد دانشگاه که سابقه ریاست بانک مرکزی هند را در کارنامه خود دارد، معتقد است حتی هنگامی که جهان به حالت عادی هم برگشت، بسیاری از موارد، مانند مبارزه با تغییرات آب‌وهوایی یا ایجاد اشتغال، وظیفه بانک‌های مرکزی نیست و آنها نباید به بهانه فلج‌شدن دولت‌ها وارد این وادی شوند؛ واضح است که آنها باید بر وظیفه خود برای مبارزه با تورم بالا تاکید مجدد کنند. این اقتصاددان معتقد است بانک‌های مرکزی مطلوب، مسوولیت تقویت رشد را بر دوش بخش خصوصی و دولت‌ها، جایی که به آن تعلق دارند، می‌گذارند. به گفته او، بانک‌های مرکزی متمرکزتر و کمتر مداخله‌گر احتمالاً نتایج بهتری نسبت به دنیایی با تورم بالا، اهرم‌های مالی بالا و رشد پایین ارائه می‌کنند که اکنون در آن قرار داریم. درحالی‌که سخنان راجان درباره بانک‌های مرکزی اقتصادهای پیشرفته است، ما می‌توانیم اهمیت تاکید او بر آزادی عمل بانک مرکزی در مواجهه با تورم را درباره اقتصاد ایران و بانک مرکزی کشور خود مشاهده کنیم.

دور تند انتقادات از سیاست انقباضی

اقدام هماهنگ بانک‌های مرکزی در سراسر جهان برای کنترل تورم موجب شده نوک پیکان انتقادات و اعتراضات به سوی آنها بازگردد. افزایش نرخ بهره سیاستی موجب می‌شود تامین مالی و استقراض گران شده و به همین خاطر فعالیت‌های اقتصادی با کاهش مواجه شوند. این موضوع خود را در گران‌تر شدن کالاها و خدمات تولیدشده و کاهش سطح اشتغال نشان می‌دهد. این کاهش سطح اشتغال و افت درآمد واقعی موجب افت سطح رفاه و کیفیت زندگی شهروندان می‌شود و اعتراض آنها را به همراه دارد. این اعتراضات به شهروندان محدود نمانده و صدای برخی از سیاستمداران را نیز درآورده است. در همین راستا فشارهای سیاسی بر بانک‌های مرکزی افزایش یافته تا دست از سیاست‌های انقباضی خود بردارند.

کافه کومله این روزها در بی‌بی‌سی فارسی / آتش باکو برای امتیازگیری

روزنامه اطلاعات در صفحه اول امروز خود با تیتر «واکنش معکوس بازار به انتظارات آزادی منابع ارزی» نوشت: در حالی که تصور می‌رفت آزادسازی منابع بلوکه شده ارزی ایران در خارج از کشور، موجب ریزش شدید قیمت انواع ارز در بازار داخلی شود؛ ولی چنین انتظاری برآورده نشد و حتی افزایش خریداران در مراکز عمده معاملات ارزی موجب بالا رفتن قیمت‌ها شد.
گزارش خبرنگار ما از خیابان فردوسی و میدان پانزده خرداد تهران که مرکز عمده معاملات ارزی پایتخت محسوب می‌شوند حاکیست، از صبح دیروز افزایش تقاضای خرید انواع ارز مانع ریزش انتظاری قیمت‌ها شد و حتی از ساعات میانی روز بهای برخی ارزهای معتبر بالا رفت.
این گزارش می‌افزاید، انتظارات کاهش قیمت ارز در بازار از آن زمان آغاز شده که رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد: منابع آزادشده ارزی جزو ذخایر بانک کرکزی خواهد بود و صرف بهبود ارزش ریال در بازار می‌شود.
محمدعلی فرزین رئیس کل بانک مرکزی ایران پریروز مدعی شد ۵ میلیارد و ۵۷۶ میلیون و ۴۹۲ هزار یورو از منابع بلوکه شده ایران در کشور کره جنوبی با گشایش‌های سیاسی صورت گرفته میان ایران و آمریکا به حساب ۶ بانک ایرانی نزد دو بانک الاهلی و الدخان کشور قطر واریز شده است.
مجیدرضا حریری رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین هم ادعا کرد که از ۲۳ میلیارد دلار منابع ذخیره شده ایران در خارج از کشور، ظرف چند روز آینده مقدمات انتقال ۱۰ میلیارد دلار فراهم می‌شود.
برخی منابع خبری وابسته به دولت نیز ظرف دو روز اخیر پیش بینی کردند که قیمت انواع ارز در بازار داخلی به شدت سقوط خواهد کرد. البته منطق اقتصادی هم چنین حُکم می‌کرد که با ورود منابع جدید ارزی و بالارفتن ذخایر بانک مرکزی شاهد ریزش قیمت‌ها در بازار باشیم. با این وجود مشاهدات خبرنگار ما از مراکز عمده معاملات ارزی نشان می‌دهد، دیروز روند انتظارات نزولی قیمت ارز چندان محسوس نبود و برعکس در مورد ارزهای معتبر قیمت‌ها صعودی بود.
بر اساس این گزارش بهای هر دلار آمریکا که روز دوشنبه در بازار آزاد تهران ۴۸ هزار و ۸۰۰ تومان فروخته می‌شد، دیروز تا مرز ۴۹ هزار و ۷۰۰ تومان افزایش یافت و در ساعات غروب دلالان از فروش دلار به متقاضیان خودداری کردند.
بهای یورو اتحادیه اروپایی نیز روز گذشته در بازار تهران به گونه غافلگیرکننده ای صعودی بود. هر یورو دیروز در بازار تهران با ۴۰۰ تومان افزایش نسبت به معاملات قبلی، ۵۳ هزار و ۳۰۰ تومان داد و ستد می‌شد. ارزش برابری پوند انگلستان نیز که روز دوشنبه تا ۶۱ هزار و ۲۰۰ تومان کاهش یافته بود، دیروز به ۶۱ هزار و ۵۰۰ تومان رسید.
حسن میرمحمدی کارشناس مسائل ارزی دیروز به خبرنگار ما گفت: نباید به مردم آدرس اشتباه داد. به گفته وی منابع ارزی آزاد شده اکنون در حساب بانک‌های ایرانی در کشور قطر واریز شده و قرار نیست به بازار ارز تزریق شود.
وی ادامه داد: این منابع باید صرف خرید کالاهای اساسی نظیر گندم و دارو شود و هرگز به بازار ارز تزریق نخواهد شد.

کافه کومله این روزها در بی‌بی‌سی فارسی / آتش باکو برای امتیازگیری

روزنامه ایران در صفحه نخست امروز خود با تیتر «پروژه امریکایی کردن جهان شکست خورده است» نوشت: آیت‌الله رئیسی رئیس جمهور کشورمان بامداد امروز در هفتاد و هشتمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد سخنرانی کرد. وی در این نشست اظهار داشت: اجلاس جدید مجمع عمومی در حالی آغاز می‌شود که جهان تحولات بی‌سابقه و تاریخ‌سازی به خود دیده است. رئیس دولت سیزدهم افزود: آنچه تضمین‌کننده آینده روشن بشری است، توجه به ارزش‌های والایی است که انسان را به‌سوی کمال و کرامت سوق می‌دهد.رئیس‌جمهور با اشاره به آموزه‌های والای قرآن کریم به‌عنوان کتاب آخرین پیامبر الهی و محکومیت اقدام موهن قرآن‌سوزی تصریح کرد: قرآن کریم توهین به عقاید و باورها را منع کرده است و احترام به ادیان را احترام به وجود رسول خدا محمد (ص) می‌داند.

تعالیم قرآنی برای جوامع بشری هرگز نمی‌سوزد
آیت‌الله رئیسی افزود: این نخستین بار نیست که کلمات خداوند را می‌سوزانند و گمان می‌کنند صدای ملکوت را برای همیشه قطع کرده‌اند اما تعالیم قرآنی برای جوامع بشری هرگز نمی‌سوزد و آتش توهین و تحریف، حریف حقیقت نخواهد شد. وی با بیان اینکه اسلام‌ستیزی و آپارتاید فرهنگی در صورت‌های مختلف خود از سوزاندن کتاب مقدس قرآن و منع حجاب در مدارس و ده‌ها تبعیض شرم‌آور دیگر شایسته انسان معاصر نیست، ادامه داد: پشت‌پرده این نفرت‌پراکنی‌ها طراحی بزرگ‌تری وجود دارد و تقلیل آن به مقوله آزادی بیان گمراه کننده است.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه قرآن انسان را نماینده خداوند بر زمین و زن و مرد را با وجود تفاوت‌های طبیعی مکمل یکدیگر و مساوی در محضر خداوند می‌داند و از حریم خانواده دفاع می‌کند، اظهار داشت: غرب که اینک با بحران هویتی کارکردی مواجه شده، جهان را جنگل و خود را باغی زیبا می‌بیند!
آیت‌الله رئیسی افزود: برخی جریان‌های شوم ولی قدرتمند راه‌حل را در بحران‌سازی و دشمن‌تراشی می‌بینند و این آپارتاید فرهنگی جامعه مسلمانان خصوصاً مهاجران را هدف قرار گرفته است. ما بر این باوریم که باید احترام به ادیان الهی از دستور کارهای نظام بین‌الملل باشد و سازمان ملل با طراحی سازکاری احترام به ادیان الهی را تضمین کند.

جهان، نیازمند جنبش جهانی تعهد به خانواده
آیت‌الله رئیسی با بیان اینکه امروز در کنار جنگ علیه اسلام، شاهد جنگ با نظام خانواده نیز هستیم، خاطرنشان کرد: خانواده فطری‌ترین نهاد بشری است که امروز در معرض تهدید قرار گرفته و هجوم به این پناهگاه طبیعی بشر، جنایت علیه بشریت است؛ از سازمان ملل می‌خواهم احترام به خانواده را مدنظر قرار دهد و حفاظت از حریم خانواده و ازدواج به‌عنوان یک واقعیت جهانی باید به دستور کار مشترک جهانیان تبدیل شود. وی در ادامه سخنانش متذکر شد: جهان در حال تغییر وگذار به نظم بین‌المللی نوظهور و این مسیر غیرقابل بازگشت است؛ معادله سلطه غربی برای جهان دیگر جوابگو نیست و نظم کهنه لیبرال که در خدمت منافع سلطه‌گران و سرمایه‌داران سیری‌ناپذیر بود، کنار زده شده است.

کافه کومله این روزها در بی‌بی‌سی فارسی / آتش باکو برای امتیازگیری

روزنامه قدس در صفحه اول امروز خود با تیتر «دیپلماسی نظامی برای جلوگیری از فعال‌شدن کانون‌های بحران در منطقه» نوشت: پس از ورود جنگنده‌های آموزشی یاک ۱۳۰ به ناوگان نیروی هوایی کشورمان، ظهر دیروز وزیر دفاع روسیه با دعوت رسمی فرمانده ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به تهران آمد.

دیپلماسی دفاعی، توسعه همکاری‌های دوجانبه و مقابله با تهدیدهای مشترک و تروریسم بین‌المللی از جمله محورهای اصلی دیدارهای ارتشبد سرگئی شایگو با سرلشکر محمد باقری، امیر سرتیپ آشتیانی؛ وزیر دفاع و دیگر فرمانده بلندپایه نیروهای مسلح جمهوری اسلامی عنوان شده است.

روابط دفاعی دوجانبه؛ گسترده و قوی

محمدمهدی یزدی، کارشناس مسائل دفاعی با تحلیل ابعاد این رویداد، در پاسخ به خبرنگار قدس با بیان اینکه ارتباط نیروهای مسلح دو کشور سابقه طولانی دارد و صرفاً محدود به یک حوزه نیست و تقلیل دادن تحلیل‌ها به مقوله تبادل جنگنده‌های سوخ و۳۵ نگاهی تک‌بعدی را متصور می‌شود. یزدی با اشاره به دعوت اوایل تیرماه سرلشکر باقری از سرگئی شایگو برای سفر به تهران، مناسبات دفاعی و خرید فروش تسلیحات را بخشی از روابط دوجانبه عنوان کرد کمااینکه تحویل یاک ۱۳۰ به نیروهای مسلح نیز ممکن است زمینه‌ساز ورود سوخ و۳۵ به کشور باشد و می‌توانند مانند تحویل سامانه‌های اس -۳۰۰
به ایران فتح بابی باشد برای مبادلات بیشتر تسلیحات دفاعی بین تهران و مسکو.

این کارشناس دفاعی، درگیری آذربایجان و ارمنستان را یکی دیگر از ابعاد احتمالی گفت‌وگوها در مذاکرات مقامات ارشد دو کشور دانست و بیان کرد: مسئله خرید تسلیحات دفاعی ساخت ایران توسط روسیه نیز محتمل است زیرا به تازگی در نمایشگاه دفاعی نظامی مسکو شاهد نمایش دستاوردهای موفق سامانه‌های ایرانی بودیم و طرف روس نیز با توجه به درگیری‌ها و تهدیدهایی که متوجه خود می‌داند می‌تواند از گزینه تولیدات بصرفه تهران به عنوان یک فرصت استثنایی بهره‌مند شود. کما اینکه امروز وزیر دفاع روسیه با امیر سرتیپ آشتیانی، وزیر دفاع کشورمان نیز دیدار خواهد داشت و در آن دیدار قطعاً مسائلی در خصوص صنعت دفاعی و دیپلماسی فعال دو کشور مطرح خواهد شد.

کافه کومله این روزها در بی‌بی‌سی فارسی / آتش باکو برای امتیازگیری

کد خبر 688184

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.