به گزارش خبرنگار ایمنا، محمدرضا ابراهیمی امروز _یکشنبه، نوزدهم شهریورماه_ در یکصدوهفتادویکمین شورای آموزش و پرورش استان اصفهان اظهار کرد: راهپیمایی دشمنشکن اربعین حسینی به خوبی برگزار شد، میدانیم که زمینهسازی ظهور امام زمان (عج) در این شرایط رخ میدهد و مرزهای جغرافیایی در اربعین حسینی رنگ میبازند.
وی با بیان اینکه در آستانه بازگشایی مدارس قرار داریم، افزود: بزرگترین پروژه کشور در این روزها بازگشایی مدارس و مهرماه است، هیچ خانوادهای در کشور نیست که به نوعی با مدارس ارتباط نداشته باشد.
مدیرکل آموزشوپرورش استان اصفهان گفت: همه باید تلاش کنیم در پروژه عظیم مهرماه که شور و نشاط را به جامعه میآورد، نقشآفرین باشیم تا فرایند بازگشایی مدارس به خوبی برگزار شود.
وی ادامه داد: علیرغم اینکه امسال نیز در آموزشوپرورش با یکسری مشکلات و نارساییهای به ارث رسیده از سالهای گذشته مانند کمبود منابع انسانی، تجهیزات و… روبهرو هستیم که اقدامات مؤثری در راستای اجرای بیانات مقام معظم رهبری انجام گرفت.
ابراهیمی با اشاره به برگزاری امتحانات الکترونیکی هماهنگ در مردادماه و نتایج مثبتی که به دنبال داشت، افزود: در سالهای گذشته اگر به نمودار و جداول رتبههای برتر کنکور دقت میکردیم، کمتر دانشآموزانی از شهرهایی غیر از تهران و کلانشهرها میدیدیم که حاصل سیاستهای غلط بود، اما امسال اوضاع بهتر شد.
وی با اشاره به افزایش قابل توجه رتبههای دورقمی و تکرقمی کنکور دانشآموزان اصفهانی، تصریح کرد: امسال استان اصفهان بعد از تهران، دومین استان از نظر تعداد رتبههای برتر کنکور بود.
ورود ۲۷۰۰ نفر به دانشگاه فرهنگیان استان اصفهان
مدیرکل آموزشوپرورش استان اصفهان گفت: با تلاش فراوانی که انجام گرفت سال گذشته ۲۳۰۰ نفر ورودی دانشگاه فرهنگیان داشتیم که امسال این رقم به ۲۷۰۰ نفر رسیده است؛ امید است کمبود نیروی آموزشوپرورش با این اقدامات جبران شود و ترک فعلهای گذشته در دوره مدیریت ما تکرار نشود.
وی ادامه داد: آموزشوپروش استان اصفهان در سال گذشته ۲۶۴ رتبه فرهنگی، هنری و قرآنی به دست آورد و موفق شدیم رتبه اول را در حوزه پرورشی کسب کنیم.
ابراهیمی با تشکر ویژه از خیران مدرسهساز اظهار کرد: بیش از ۲۰۰ درصد رشد در مدارس خیرساز داشتیم که به ازای هر روز نیز سه کلاس کلنگزنی شد.
وی با بیان اینکه یکی از مهمترین دغدغههای ما دانشآموزان با نیازهای ویژه هستند، تصریح کرد: این دانشآموزان علیرغم نارسایی که دارند انسانهایی موفق و باانگیزه هستند که اگر فضا برای آنها مهیا شود، میتوانند انسان موفقی شوند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان با اشاره به توجه ویژه به مدارس خیرساز و دولتی استثنایی گفت: سال گذشته دو مدرسه اوتیسم افتتاح کردیم که در ایران بینظیر بود و چندین پروژه مدرسه استثنایی نیز کلنگزنی یا افتتاح شد.
ضرورت توجه به ایاب و ذهاب دانشآموزان استثنایی
وی افزود: یکی از مشکلاتی که در این زمینه وجود دارد، ایاب و ذهاب دانشآموزان استثنایی است که از مسائل ضروری برای اینگونه مدارس است، شاید مدارس عادی در هر کوچه و محلهای وجود داشته باشد و دانشآموزان عادی مشکلی ضرورتی برای استفاده از سرویس مدرسه نداشته باشند، اما تعداد مدارس استثنایی کمتر است و در رفت و آمد آنها مشکلاتی به وجود میآید.
ابراهیمی ادامه داد: انتظار داریم که مسئولان امر درخصوص ایاب و ذهاب دانشآموزان با نیازهای ویژه، بهتر از سالهای گذشته سرمایهگذاری و توجه کنند تا دغدغه خانوادههای این دانشآموزان کمتر شود.
وی درخصوص کمبود نیروی انسانی گفت: از ابتدای مهرماه امسال بیش از یک میلیون نفر دانشآموز در استان خواهیم داشت، در سال ۹۱ که دانشگاه فرهنگیان تأسیس شد، ۲۵ هزار دانشجو معلم گرفت و قرار بود هر سال ۵ هزار نفر به این عدد پایه اضافه شود.
مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان گفت: تفکری حاکم بود که اعتقادی به تربیت معلم نداشت و آمار ورودی به دانشگاه فرهنگیان به ۳۳۰۰ نفر کاهش یافت، مقام معظم رهبری به این مسئله ورود کردند و اصلاحاتی انجام شد، اما باز هم آمار به عدد پایه نرسید.
وی با بیان اینکه سال گذشته این آمار از ۲۵ هزار نفر گذشت، خاطرنشان کرد: آمار ورودی دانشگاه فرهنگیان امسال از ۳۰ هزار نفر گذر خواهد کرد، آمار جذب معلم از دانشگاه فرهنگیان ۲۳۰۰ نفر بود و این آمار برای امسال به ۲۷۰۰ نفر میرسد.
ابراهیمی اظهار کرد: ۳۰۰ نفر نیز از دانشجویان علوم پایه دانشگاه اصفهان به دانشگاه فرهنگیان اضافه میشوند، اما با تمام این اقدامات کماکان با مشکلات نیروی انسانی مواجه هستیم؛ سال گذشته تعدادی از معلمان به دلیل رتبهبندی برای بازنشستگی دست نگه داشتند، اما امسال این عامل هم برطرف شد و متقاضیان بازنشستگی به شدت افزایش یافت.
نظر شما