به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، نشریه آمریکایی نیوزویک در مقالهای به موضوع بحران تغییرات اقلیمی پرداخت و از تغییر رویکرد آگاهسازی عمومی برخی دانشمندان از بدبینی به واقعگرایی نسبت به آینده کره زمین خبر داد و چگونگی نقش "پیشرفت در فناوری انرژیهای تجدیدپذیر و استقبال روزافزون مردم از خودروهای برقی بر امید مشارکت جوانان در آینده خودشان و نسلهای بعدی" را مورد بررسی قرار داد.
این مقاله با اشاره به حس شدید افسردگی، اضطراب، ناراحتی و ناتوانی مردم در مواجهه با حوادث ناگوار اقلیمی این تابستان شروع میکند؛
- آتشسوزی آخرالزمانی جنگلهای کانادا که ابر دودآلودی را به سمت ایالات متحده آمریکا فرستاد
- شکسته شدن رکورد موجهای گرما یی ایالات کالیفرنیا و آریزونا
- افزایش دمای آب اقیانوس تا حدود بیش از ۳۲ درجه سانتیگراد در اطراف جنوب فلوریدا
- تخریب جادهها، آبگرفتگی خانهها و حداقل شش کشته در فیلادلفیا و ایالت نیویورک در پی طوفانهای سیلآسای ناشی از گرما
در سایر نقاط دنیا مانند اروپا و آسیا نیز مردم از گرمای بیسابقه هوا و سیلهای ناگهانی رنج بردند. یونان مجدداً با آتشسوزی جنگلها در نزدیکی آتن مواجه شد و دمای پکن به مدت ۲۸ روز بالای ۳۵ درجه سانتیگراد بود. تکاندهندهترین نکته اما این است که ۱۵ روز از گرمترین روزهای جهان همگی در ۱۸ روز اول ماه ژوئیه رخ دادند.
به گفته این نشریه، با این شرایط منطقی است که میلیونها انسان نگران باشند که بشریت پیش به سوی انقراض تمدن یا حتی نسل میرود. طبق یک نظرسنجی انجام شده در ۲۰۲۱ با مشارکت ۱۰ هزار کودک و جوان بالغ از ۱۰ کشور از جمله آمریکا، ۵۹ درصد آنها اعلام کردند که نسبت به تغییرات اقلیمی بسیار نگران هستند و سهچهارم آنها گفتند که از آینده میترسند.
"به عصر اضطراب محیطزیستی خوش آمدید! " پدیدهای که انجمن روانشناسی آمریکا ( APA) اینگونه تعریف کرده است: «ترس مزمن از فاجعه محیطزیستی بر اثر تأثیر به نظر غیرقابلبرگشت تغییرات اقلیمی و ترس مرتبط با آینده فرد و نسلهای بعدی.»
نیوزویک اما این سوال را مطرح میکند؛ "اگر واقعاً به سمت آرماگدون (دوران آخرالزمانی) آب و هوایی نمیرویم، پس چه در انتظار ما است؟
این سوالی است که نسل جدیدی از فعالان تغییرات اقلیمی با نام واقعگراهای محیطزیستی میپرسند که معتقدند اقدامهای مثبت دولتها، صنایع و مردم عادی در چند سال گذشته فراتر از انتظارات بوده است. پیشرفتهای بیشتر در این زمینه لازم است اما از نظر آنها لازمه چنین پیشرفتی این است که مردم عادی یأس و نومیدی را کنار بگذارند و دست به کار شوند.
شاید دیگر پایان دنیا نباشد
نشریه نیوزویک در ادامه نوشته است که این قبیل دانشمندان و فعالان محیطزیستی به تغییرات اقلیمی باور دارند و میپذیرند که تشویق به امیدواری در حین وقوع بیش از پیش حوادث آخرالزمانی کار دشواری است. در ماه مارس، گزارش هیئت بیندولتی تغییرات اقلیمی ( IPCC) سازمان ملل نشان داده بود که در اولین نیمه دهه ۲۰۳۰ میانگین دمای کره زمین بالای ۱/۵ درجه سانتیگراد خواهد رفت که این مرز سابقا فاجعهبار تلقی میشد.
حتی در ۲۰۱۹ نیز تعداد زیادی از دانشمندان تغییرات اقلیمی پیشبینی کرده بودند که تا پایان این قرن میانگین دمای کره زمین تقریباً تا پنج درجه سانتیگراد افزایش خواهد یافت. چنین اتفاقی باعث میشود که بخش عظیمی از کره زمین به علت گرمای بالا دیگر برای انسانها قابلسکونت نباشد. اما اکنون به لطف افزایش چشمگیر و بیسابقه در استفاده از انرژی سبز، انتظار میرود در عوض میانگین دما کره زمین بین ۲/۵ تا سه درجه سانتیگراد افزایش یابد که هنوز هم بد است، اما به میزان قبل فاجعهبار نیست.
طبق گزارش نیوزویک مدلهای اقلیمی مربوط به پنج سال پیش، سرعت فوقالعاده استفاده از منابع انرژی سبز یا کاهش هزینه زیرساخت آنها را پیشبینی نکرده بودند. بر اساس گزارش آژانس بینالمللی انرژی، متوسط هزینه انرژی خورشیدی در مقیاس صنعتی بین سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۱ به میزان ۸۸ درصد کاهش یافت، در حالی که هزینه پروژههای بادی روی خشکی ۶۸ درصد و هزینه پروژههای بادی روی دریا ۶۰ درصد کاهش یافت.
به گفته این نشریه، پیشرفت دیگری که پنج سال پیش تقریباً غیرقابل تصور بود، فروش سرسامآور خودروهای برقی در سراسر جهان است. از سال ۲۰۲۰، تعداد کل خودروهای برقی در جادهها سه برابر شده و از ۱۰ میلیون به ۳۰ میلیون رسیده است.
بر اساس مقاله نیوزویک، ۱۰ سال پیش، ما به سمت جهانی میرفتیم که چهار تا پنج درجه سانتیگراد گرمتر از امروز بود اما اکنون ما به سمت دنیایی میرویم که تنها سه درجه گرمتر خواهد بود. با این حال افرادی که از فشار روانی شدید حوادث اقلیمی رنج میبرند به مشاورانی مراجعه میکنند که نسبت به اقلیم آگاه هستند و به مراجعهکنندگان اطمینان خاطر میدهند که نگرانی و ترسشان منطقی است.
به گفته کاترین هیهو، روانشناس و دانشمند ارشد سازمان جهانی حفاظت از طبیعت (TNC): «بسیاری از مردم فقط نیاز به اطمینان دارند و داشتن این احساسات طبیعی است، زیرا آنها اغلب احساس انزوا میکنند، چراکه فکر میکنند تنها کسانی هستند که این احساس را دارند. من آنها را تشویق میکنم تا با دیگرانی که نگرانیهایشان مشترک است ارتباط برقرار کنند. زمان کمتری روی صفحات دیجیتال (اینترنت) بگذارند و در عوض دوستان خود را ببیند.»
نشریه نیوزویک در پایان نتیجهگیری میکند که دانشمندان تغییرات اقلیمی دههها تلاش کردهاند توجه مردم را با بدترین سناریوهای فاجعهبار به این پدیده جلب کنند اما حالا متوجه شدهاند که رویکرد آنها برای اطلاعرسانی عمومی سازنده نبوده است. رهبران پیشرو در عرصه تغییرات اقلیمی شروع به تأکید بر نیاز القای امید به نسل بعدی کردهاند؛ بهترین پادزهر ناامیدی، عمل است.
نظر شما