به گزارش ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، سید ابراهیم رئیسی پیش از ظهر امروز_ جمعه سوم شهریورماه_ در بازگشت از سفر به آفریقای جنوبی که به منظور شرکت و سخنرانی در پانزدهمین نشست گروه «بریکس» انجام شده بود، آن را سفری مهم توصیف و اظهار کرد: اهمیت این سفر از این جهت است که «بریکس» یکی از ائتلافهای مهم جهانی است که نقش مؤثری در توسعه و ارتقای همکاریهای اقتصادی و تجاری در بخش قابل توجهی از جهان دارد.
وی با اشاره به اینکه گروه بریکس در نقاط مختلف دنیا اعضای قابل توجهی دارد که سهم بزرگی از جمعیت، تولید ناخالص داخلی و وسعت سرزمینی دنیا را دارند، افزود: ائتلافهای جهانی نظیر بریکس و شانگهای، ائتلافهای نوظهوری هستند که کاملاً مخالف یکجانبهگرایی بوده و با نگاه احترام به استقلال کشورها برای همگرایی و همکاری در جهت پیشرفت امور ملتها تشکیل شدهاند.
رئیس جمهور تصریح کرد: موضوع ارتباط با بریکس از سال گذشته و با شرکت بنده در نشست مجازی این گروه به میزبانی چین آغاز و درخواست عضویت ایران در این گروه مطرح شد و پس از وزیر امور خارجه و دبیر شورایعالی امنیت ملی هم با شرکت در جلسات مرتبط موضوع را دنبال کردند و در نهایت هم پیگیریهایی که از طریق سران کشورها در این رابطه انجام شد.
وی با بیان اینکه اهمیت ایران به لحاظ موقعیت ژئوپلتیک و کنشگری فعال در عرصههای مختلف منطقهای و بینالمللی بر کسی پوشیده نیست، عنوان کرد: همه این مسائل موجب شد تا عضویت ایران در گروه بریکس مطرح و به اتفاق آرای اعضا تصویب شود. البته به طور طبیعی لازم است ساز و کارهای اجرایی برای بخشهای مختلف گروه از جمله صندوق بریکس، نیز تمهید و فراهم شود که همکاران وزارت امور خارجه از همان ساعت اول تصویب عضویت ایران، اقدامات خود را در این زمینه آغاز کردند.
رئیسی با اشاره به اینکه بریکس عمدتاً متمرکز بر همکاریهای تجاری و اقتصادی است، خاطرنشان کرد: نظام سلطه به دنبال آن است که با سلطهگری اجازه ندهند اقتصاد کشورهای مستقل از جمله ایران در ارتباط با دیگر کشورهای مستقل در منطقه و دنیا رشد کند، اما ارتباطات اعضای بریکس حتماً در این راستا که در این مجموعه کشورهای مستقل میخواهند ارتباطات تجاری و اقتصادی خود را با یکدیگر گسترش دهند مهم و به اقتصاد مقاومتی نیز کمک میکند.
نظر شما