به گزارش خبرگزاری ایمنا، رسانههای آزاد، روزنامهها و مطبوعات در هر جامعهای از ارکان توسعه و دموکراسی بهشمار میآید، بر این اساس خبرگزاری ایمنا، مرور عناوین مطبوعات کشور را بهصورت روزانه در دستور کار خود دارد.
روزنامه ایران در صفحه نخست امروز خود با تیتر «نسیم دیپلماسی از تهران تا قاهره» نوشت: سیزده سال پس از سفر رئیس دولت دهم به مصر، مسعود پزشکیان دومین رئیس جمهوری اسلامی ایران است که به سرزمین اهرام ثلاثه و فراعنه سفر کرد. این سفر در قالب و با هدف حضور در اجلاس سران «گروه هشت کشور اسلامی در حال توسعه» موسوم به «D8» صورت گرفت، اما این امر از اهمیت سفر رئیسجمهوری نمیکاهد. مباحث مطرح شده در اجلاس و نشستهای مرتبط با آن، از جمله وضعیت کشورهای سوریه، لبنان و فلسطین و مهمتر از همه، ملاقات دو جانبه مسعود پزشکیان و عبدالفتاح السیسی همتای مصری وی، نشان میدهد این رویداد نویدبخش تحولات تازه در منطقه خواهد بود. این تحولات عمدتاً از مجرای گرمی گرفتن یا فزونی یافتن روابط دو کشور اسلامی مهم غرب آسیا، یعنی ایران و مصر رقم خواهد خورد. شاهد مهم برای سمت و سوی این تحولات جدید در اظهارات مهدی سنایی، معاون سیاسی رئیس دفتر رئیسجمهوری دیده میشود. سنایی که رئیس جمهوری را در این سفر همراهی کرد، گفت: «این سفر در سطح معادلات منطقهای و جهانی، تقویت همکاری اقتصادی کشورهای اسلامی عضو و همچنین ایجاد تمهیدات بیشتر برقراری روابط ایران و مصر حائز اهمیت است. گامهای مثبتی نیز در هفتههای اخیر در این زمینه برداشته شده است.» اشاره سنایی مبنی بر اینکه این سفر در «ایجاد تمهیدات بیشتر برقراری روابط ایران و مصر حائز اهمیت است» و نیز اینکه «گامهای مثبتی نیز در هفتههای اخیر در زمینه» برقراری روابط تهران و قاهره برداشته شد، همان تحولی مهمی است که میتواند یکی از پیامدهای این سفر پزشکیان محسوب شود. این هدف در صورت تحقق زمینه موازنه جدید روابط کشورهای منطقه غرب آسیا و انسجام بخشی نوین به مناسبات کشورهای اسلامی را فراهم خواهد کرد.
روزنامه کیهان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «آغاز نبرد سرنوشتساز بین یمن و رژیم صهیونیستی» نوشت: جنگندههای رژیم آپارتاید اسرائیل مناطقی از یمن را هدف حملات سنگین خود قرار دادند و بلافاصله انصارالله یمن نیز با هایپرسونیکهای خود به ۲ هدف حیاتی در قلب اراضی اشغالی حمله کرد؛ خبرهایی نیز از حمله موشکی به ناو هواپیمابر آمریکایی مخابره شده است. حالا این پرسش مطرح میشود که «آیا این آغاز همان جنگ سرنوشتساز بین یمن و رژیم اسرائیل است؟»
۴۰ روز پس از آغاز نسلکُشی رژیم آپارتاید اسرائیل علیه باریکه غزه، یمن در تاریخ ۱۹ نوامبر (۲۸ آذر) با حمله به کشتیهای مرتبط با رژیم صهیونیستی وارد جنگ غزه شد. اقدام یمن تنها اقدام عملی برای حمایت از مردم غزه در مقابل جنایتهای رژیم صهیونیستی بود. اما با ورود ناوهای آمریکایی و همپیمانانش (که البته پیمان دیرپایی نبود و خیلی زود پایان یافت) به جنگ، کشتیهای آمریکایی نیز به اهداف جدیدی برای نیروهای انصارالله تبدیل شدند و عملیات آمریکا برای شکستن حصر اراضی اشغالی شکست خورد. مرحله بعد آغاز حملات مستقیم هوایی آمریکا و انگلیس به یمن برای توقف مقاومت در این کشور بود که آن هم جواب نداد و به اعتراف خود آمریکاییها آوردهای نداشته است. حالا هم نوبت ورود مستقیم و حملات سنگین رژیم آپارتاید به یمن رسیده است تا این پرسش مطرح شود که آیا زمان آن جنگ سرنوشتساز بین یمن و دشمنانش فرارسیده است؟
ارتش رژیم آپارتاید اسرائیل تأیید کرد که هواپیماهای جنگی این رژیم پنجشنبه ۱۹ دسامبر (۲۹ آذر) مناطقی از یمن که در اختیار حوثیها بوده است را هدف حملات خود قرار دادهاند. پیش از صدور اطلاعیه ارتش رژیم، رسانههای یمن خبر داده بودند که چند منطقه یمن از جمله شهرهای صنعا و حدیده هدف حملات هوایی گسترده قرار گرفتهاند. شهر بندری حدیده مبدا ورود محمولههای غذا و کمکهای بشردوستانه به کشور جنگزده یمن است. شبکه تلویزیونی المسیره در گزارشی اعلام کرد که دو کارخانه مرکزی برق در صنعا بمباران شدهاند. این شبکه تلویزیونی همچنین از هدف حمله قرار گرفتن تأسیسات نفتی در رأس عیسی خبر داد. ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد که با بیش از ۶۰ بمب، اهدافی را در یمن و به صورت مشخص در ساحل غربی و عمق یمن هدف قرار داده است. طبق آمارها ۹ غیرنظامی در نتیجه این حملات به شهادت رسیدهاند. گفتنی است، این سومین حمله رژیم صهیونیستی به یمن از زمان آغاز جنگ غزه محسوب میشود، اولین حمله ماه ژوئیه (تیر) و دومین حمله در سپتامبر (شهریور) علیه بندر حدیده و تأسیسات سوخت موجود در نیروگاه برق این شهر انجام شدند. البته حجم حملات اخیر این عملیات رژیم را از حملات قبلی متمایز میکند.
روزنامه جوان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «دیپلماسی امریکایی با «تروریست ۱۰ میلیوندلاری»» نوشت: سخنگوی کاخ سفید در برابر رسانهها از برقراری وعده جایزه ۱۰ میلیون دلاری برای دستگیری سرکرده معارضان سوری سخن میگوید، اما خنده او در حین گفتگو حاکی از این است که افکار عمومی نباید از سفر دیپلماتهای امریکایی به دمشق و ملاقات با جولانی تعجب کنند. اقدام امریکاییها برای پل زدن به سمت معارضان، همراستا با تحرکات کشورهای اروپایی، ترکیه، رژیم صهیونیستی و حتی نهادهای بینالمللی در سوریه حاکی از رقابتی سخت میان آنها برای محکم کردن «جای پای خود» در فضای توأم با بیثباتی در این کشور است.
در روزهای پس از سقوط دولت بشار اسد و روی کار آمدن معارضان در سوریه، رقابتی بین کشورهای غربی و نهادهای جهانی برای تثبیت جایگاه خود در دمشق در جریان است. فرانسه، آلمان، انگلیس و سازمان ملل با اعزام نمایندگانی به این کشور، دست خود را به سمت معارضان دراز کردهاند و البته امریکاییها هم میکوشند نه فقط با ابزار ارتباط مستقیم بلکه با تعاملات مختلف، مسیر خود را به سمت پایتخت سوریه هموار کنند. وزارت امور خارجه این کشور دیروز، ورود سه دیپلمات ارشد امریکایی به سوریه با هدف دیدار با ابومحمد الجولانی، سرکرده معارضان سوری را تأیید کرد. نام باربارا لف، دستیار وزیر امور خارجه در امور خاور نزدیک و شمال آفریقا به عنوان رئیس و راجر کارستنز، فرستاده آمریکا در امور گروگانها و همچنین دانیل روبنستین، مشاور اول اداره خاور نزدیک و شمال آفریقا در وزارت خارجه آمریکا در اولین ملاقات رسمی امریکاییها با هیئت تحریرالشام به چشم میخورد. وزارت خارجه آمریکا پیشتر گفته بود که این هیئت در دمشق سعی خواهد کرد اطلاعاتی درباره امریکاییهای مفقودشده در سوریه از جمله اوستین تایس، روزنامهنگار مفقود به دست آورد. با این حال، گزارش روز جمعه روزنامه الوطن سوریه به جزئیات دیگری اشاره دارد. بنابر آنچه الوطن نقل کرده است، هیئت دیپلماتیک امریکایی در یکی از هتلهای دمشق با الجولانی ملاقات کردند و موضوع لغو تحریمها از جمله قانون سزار (قیصر) و حذف گروه هیئت تحریرالشام از فهرست گروههای تروریستی آمریکا محورهای کلیدی بود که طرفین درباره آنها تبادل نظر کردند.
روزنامه وطن امروز در صفحه نخست امروز خود تیتر «تلآویو زیر موشک» را برگزید و نوشت: نیروهای مسلح یمن در دور جدید عملیاتهای ضد صهیونیستی خود در دفاع از ملت و مقاومت در غزه، توانستند چندین عملیات موشکی و پهپادی را علیه شهرکهای سرزمینهای اشغالی اجرا کنند؛ عملیاتهایی که در روزهای پایانی هفته گذشته آغاز شد و منجر به آسیبهای بیسابقه به صهیونیستها شد. پنجشنبه گذشته نیروهای مسلح یمن با استفاده از ۲ فروند موشک بالستیک فلسطین ۲ به رژیم صهیونیستی حمله کردند؛ عملیاتی که به نسبت عملیاتهای موشکی سابق رزمندگان انصارالله یمن بسیار موفق بود و توانست یک مورد اصابت مستقیم را در شهرک رامات گان در شرق تلآویو به ثبت برساند. این عملیات در ادامه سلسلهعملیاتهای اخیر نیروهای مسلح یمن انجام شد که طی هفتههای گذشته رژیم صهیونیستی را تحت فشار گذاشته است؛ عملیاتهایی که حتی صهیونیستها را به تهدیداتی بیسابقه علیه یمن وا داشته است؛ تهدیداتی که با وجود عملی شدن نیز تأثیری بر اراده یمنیها در دفاع از فلسطین و مقاومت آن نگذاشته است. هفته گذشته بود که ارتش رژیم صهیونیستی تصاویری را از رهبران سیاسی و نظامی انصارالله یمن و دولت صنعا منتشر کرد و مدعی شد قصد ترور آنها را دارد. مقامات صهیونیست با تهدید مقامات یمنی و همچنین اجرای عملیات هوایی علیه بنادر و زیرساختهای یمن، قصد ایجاد بازدارندگی برای خود و شهرکهای صهیونیستنشین دارند اما پیام یمنیها واضح است: تا زمانی که جنایات علیه فلسطینیها بویژه در نوار غزه ادامه داشته باشد عملیاتهای موشکی، پهپادی و دریایی یمنیها نیز ادامه دارد؛ عملیاتهایی که طی هفته گذشته بارها قلب رژیم در تلآویو و پایگاههای نظامی آن را هدف قرار داد. در یک مورد از این عملیات موشکی و پهپادی انصارالله یمن فرودگاه بنگورین در آستانه سال نو میلادی تعطیل شد و آژیر هشدار بسیاری از صهیونیستها را به پناهگاه فرستاد.
روزنامه دنیای اقتصاد در صفحه نخست امروز خود تیتر «قلع و قمع قوانین مزاحم» را برگزید و نوشت: خاویر میلی، رئیسجمهور آرژانتین، یک سال پس از وعده «مقرراتزدایی با ارهبرقی»، تحولی چشمگیر در ساختار اداری این کشور ایجاد کرده است. از زمان آغاز به کار وزارت جدید مقرراتزدایی در ژوئیه ۲۰۲۴، وزیر این وزارتخانه تقریباً هر روز اصلاحات جدیدی را در قوانین و مقررات کشور اعلام میکند. تا هفتم دسامبر ۲۰۲۴ این اصلاحات ۳۳۱ قانون را برچیده و ۳۴۱ قانون را اصلاح کرده است. قدمت برخی از این قوانین به اوایل قرن بیستم بازمیگردد و طیف گستردهای از بخشهای اقتصادی را شامل میشود. اگر چه برای ارزیابی نتایج بلندمدت اصلاحات زود است، اما دستاوردهای چشمگیری چون کاهش ۳۵ درصدی قیمت لوازمخانگی و افت ۵۰ درصدی اجارهبها، نتیجه کوتاهمدت گام نهادن آرژانتین در مسیر آزادی اقتصادی محسوب میشود. در یک مورد جالب، میلی قانون «سکوت اداری مثبت» را به اجرا گذاشته است که بر اساس آن، اگر دستگاههای اداری دولتی در بازه زمانی مشخصی به درخواست مجوزها پاسخ ندهند، آن درخواستها بهطور خودکار تاییدشده تلقی میشوند.
نظر شما