به گزارش ایمنا، امروز _جمعه سوم شهریور ماه _ همزمان با سالروز تولد و درگذشت برخی از بزرگان ایرانزمین است.
سالروز درگذشت علی قهاری کرمانی
کرمانی، (زاده شهریور ۱۳۰۵ کرمان -- درگذشته سوم شهریور ۱۳۷۸ کرمان) مجسمهساز و از دانشآموختگان و مدرسان هنرستان کمالالملک
وی در سال ۱۳۲۴ به دعوت علیاکبر صنعتی، دستیار او شد و در ۱۳۲۶، به هنرستان کمالالملک، که در آن زمان تنها مدرسه هنر در ایران بود، رفت و در آنجا به تحصیل هنر ادامه داد و نزد استادان: اسماعیل آشتیانی و حسین بهزاد نقاشی و طراحی آموخت.
پس از پایان تحصیلات در ۱۳۳۰، به تدریس در هنرستان کمالالملک پرداخت و با سمت مدرس در رشتههای نقاشی و طراحی و مجسمهسازی در کلاسهای هنرهای زیبا تدریس میکرد.
کرمانی، با همکاری مدرسان هنرستان کمالالملک، کارگاههای هنرهای مستظرفه را دایر کرد و در همانجا به کار حجاری و مجسمهسازی نیز پرداخت. در همان سالها، برای تبدیل نقشههای جغرافیایی به نقشههای برجسته، به سازمان جغرافیایی ارتش نیز دعوت شد. سپس در آلمان، حدود دو سال به آموختن هنر مجسمهسازی و ریختهگری پرداخت و پس از بازگشت به ایران، نخستین کارگاه مجسمهسازی را در سال ۱۳۳۵ در جاده کرج برپا کرد. در همان سالها، به دعوت وزارت فرهنگوهنر، به تدریس در هنرستانهای هنرهای زیبا، که با کمک مدرسان هنرستان کمالالملک تأسیس شده بود و سپس دانشکده هنرهای تزئینی پرداخت که حدود ۱۸ سال ادامه یافت.
وی مدتی هم در دانشگاه دوسلدورف آلمان تدریس کرد.
به موازات تدریس و کارهای هنری، به مطالعه و آزمایش در شیوههای ریختهگری پرداخت و موفق به زنده کردن شیوهای کهن در ریختهگری مجسمه شد که به شیوه «موم گمشده» معروف است.
اولین مجسمهای که به شیوه موم گمشده برنزه شد، مجسمه ببری است که هماکنون در مجموعه فرهنگی سعدآباد نگهداری میشود. در فاصله سالهای ۱۳۵۰ تا ۱۳۶۵ به آموزش مجسمهسازی و ریختهگری و ساخت پیکرههای مشاهیر و چهرههای تاریخی ایران مشغول شد. در همین دوران با همکاری مجسمهسازان کشور مقدمات تأسیس نخستین انجمن مجسمهسازی ایران را فراهم ساخت که این انجمن در ۱۳۶۸ شروع به کار کرد. مجموعهای از تندیسها و پیکرههای مشاهیر علمی و فرهنگی ایران در سال ۱۳۷۷ در مجموعه فرهنگی نیاوران به معرض نمایش همگانی گذارده شد.
آثار:
تندیسهای ساختهشده در ایران
زکریای رازی (میدان رازی تهران) اولین مجسمهای که بعد از انقلاب ۱۳۵۷ در ایران نصب شد.
خواجوی کرمانی (کرمان)
عطار نیشابوری (نیشابور)
ابوسعید ابوالخیر (میدان منیریه تهران)
علامه دهخدا (قزوین)
فخرالدین اسعد گرگانی (موزه گرگان)
استاد حسین بهزاد (موزه بهزاد)
رودکی (داخل سالن رودکی) و… و.
علی قهاری کرمانی در ۷۳ سالگی درگذشت و در قطعه هنرمندان بهخاک سپرده شد.
سالگرد درگذشت بیتاله عباسپور
عباس پور، (زاده بیستم اسفند ۱۳۵۸ بیجار -- درگذشته سوم شهریور ۱۳۹۴ تهران) مربی پرورش اندام
وی معروف به بی تو، ورزشکار و مربی در رشته پرورش اندام بود که نخست ورزش فوتبال را در سطح آموزشگاهی دنبال میکرد و در کنار آن به ورزش یوگا نیز میپرداخت. بهدلیل آسیب دیدگی در رقابتهای فوتبال، مدتی با وزنه به قدرتمند کردن بدن پرداخت و در سال ۱۳۷۴ به باشگاه بدنسازی رفت که از همان روز اول بهخاطر داشتن بدنی ورزیده و عضلانی مورد توجه مربی باشگاه قرار گرفت.
عناوین قهرمانی:
۱۳۷۹ مسابقات کشوری (اصفهان) در وزن ۷۰ کیلو مقام دوم.
۱۳۸۲ مسابقات قهرمانی کشوری و انتخابی تیم ملی در وزن ۷۰ کیلو مقام اول
۲۰۰۳ مسابقات جهانی هندوستان IFBB در وزن ۷۰ کیلو مقام اول
۲۰۰۵ مسابقات جهانی چین IFBB در ۷۵ کیلو مقام سوم
۲۰۰۷ مسابقات آسیایی چین در ۰ ۸ کیلو مقام اول
۲۰۰۷ مسابقات جهانی کره در ۸۰ کیلو مقام چهارم
۲۰۰۸ مسابقات آسیایی هنگکنگ در ۸۵ کیلو مقام اول
۲۰۰۸ مسابقات جهانی بحرین در ۸۰ کیلو مقام اول
۲۰۰۹ مسابقات آسیایی تایلند در ۸۵ کیلو مقام دوم
۲۰۱۰ مسابقات آسیایی تهران در ۹۰ کیلو مقام اول
۲۰۱۲ ورود به دنیای حرفهای
۲۰۱۲ مسابقات فیبو پاور آلمان مقام چهارم
۲۰۱۲ مسابقات مستر اروپا (اسپانیا) مقام سوم
۲۰۱۳ مسابقات نوردیک پرو (فنلاند) مقام اول
۲۰۱۳ مسابقات مستر المپیا (لاس وگاس) هفدهم مشترک
۲۰۱۴ مسابقات آرنولد کلاسیک (برزیل) نهم
۲۰۱۴ مسابقات حرفهای سوپر نمایش اروپا (دالاس) چهارم
۲۰۱۴ مسابقات حرفهای نیویورک سوم
۲۰۱۴ مسابقات حرفهای تامپا پنجم
۲۰۱۴ مسابقات مسترالمپیا رده بدنسازان ۲۱۲ پوندی پنجم
۲۰۱۴ مسابقات حرفهای گرند پریکس (سئول) سوم
بیماری:
عباسپور در سال ۱۳۹۳ مبتلا به بیماری التهاب رگ شد و شایعات زیادی در مورد ارتباط بیماری این ورزشکار و تمرینات و رژیمهای سنگین و نیز مصرف مکملها مطرح شد.
دنیس جیمز، کارزاری اینترنتی با هدف جمعآوری صدهزار دلار تشکیل داد. وی در معرفی کمپین خود نوشت:
بی تو بدون هیچ کمکی در بیمارستان است و حتی دولت هم کمکی نکرده، هرچه داشتهاست را فروخته تا بخشی از هزینهها را تأمین کند. کمک کنید بی تو روی پای خود بایستد و بزرگ شدن فرزندانش را ببیند.
بیتاله عباسپور در ۳۶ سالگی درگذشت.
زادروز محمدعلی اسلامیندوشن
محمدعلی اسلامی، (زاده سوم شهریور ۱۳۰۴ ندوشن یزد -- درگذشته پنجم اردیبهشت ۱۴۰۱ کانادا) ادیب، حقوقدان، نویسنده و مترجم
وی از دانشکده حقوق دانشگاه تهران لیسانس گرفت و در دهه سوم زندگی به منظور تکمیل تحصیلاتش به اروپا رفت و مدت پنج سال در فرانسه و انگلستان به تحصیل پرداخت.
اسلامی، سرانجام با دفاع از پایاننامهاش با عنوان «کشور هند و کامنولث» از دانشکده حقوق دانشگاه سوربن پاریس دکترای حقوق بینالملل گرفت. فعالیتهای او در دوران تحصیل در اروپا، بیشتر آشنایی با زبان فرانسه و شرکت در سخنرانیهای دانشگاه سوربن بود و به جز چند داستان کوتاه و چند قطعه شعر و پایاننامه دکتریاش چیز دیگری ننوشت.
وی در سال ۱۳۳۴ به ایران بازگشت و چند سالی در سمت قاضی دادگستری مشغول به خدمت شد و به تدریس حقوق و ادبیات در برخی دانشگاهها و آموزشگاههای عالی از جمله: دانشگاه ملی، مدرسه عالی ادبیات، مدرسه عالی بازرگانی و مؤسسه علوم بانکی پرداخت. در سال ۱۳۴۸ به دعوت فضلاله رضا رئیس دانشگاه تهران، به همکاری با این دانشگاه پرداخت و براساس تألیفاتی که در زمینه ادبیات انتشار داده بود، جزو هیئت علمی دانشکده ادبیات دانشگاه تهران شد. وی دروس «نقد ادبی و سخن سنجی»، «ادبیات تطبیقی»، «فردوسی و شاهنامه»، «شاهکارهای ادبیات جهان» را در دانشکده ادبیات و «تاریخ تمدن و فرهنگ ایران» را در دانشکده حقوق تدریس میکرد و در اواخر زندگی در دانشکده ادبیات دانشگاه تهران و در مقطع دکتری ادبیات به تدریس «مکتبهای ادبی جهان» میپرداخت.
اسلامی، در شمار شاعران توانا و نویسندگان برجسته ایرانی بود و با وجود تواناییهای شعری از زبان شعر کمتر استفاده کرد و بیشتر به تألیف آثار انتقادی و تحلیلی پرداخت. آنچه از سرودههای وی چاپ شده و در دسترس قرار گرفته، نمودار ذوق سرشار و قریحه تابناک او در شاعری بود.
وی بیشتر اوقاتش را صرف در تحقیق آثار علمی و ادبی ایران و ترجمه آثار نویسندگان جهان کرد. مقالات متعددی از وی در مجلات «پیام نو»، «مجله سخن»، «یغما»، «راهنمای کتاب» و «نگین» چاپ شد و در یکی از همین مقالات به انتقاد از نظام آموزشی دانشگاهها بعد از سال ۱۳۴۷ پرداخت.
برخی از آثارش را با امضای "م دیده ور" منتشر ساخت و "کتاب ابر زمانه و ابر برف" و در سال ۱۳۴۲ به عنوان کتاب برگزیده سال از سوی انجمن کتاب انتخاب شد.
اسلامی، در مدت ۵۰ سال بیش از ۴۵ کتاب و صدها مقاله درباره فرهنگ و تاریخ ایران و ادبیات فارسی نوشت و تأسیس فرهنگسرای فردوسی و انتشار فصلنامه هستی از اقدامات او در زمینه اعتلای فرهنگ و ادب فارسی بود.
زادروز شجاعالدین لشکرلو
شجاعالدین لشکرلو، (زاده سوم شهریور ۱۳۲۴ تهران) موسیقیدان، مدرسِ موسیقی و نوازنده ویلن
وی از هفت سالگی به مدت شش سال به فراگیری ساز ویلون نزد حسین یاحقی پرداخت و در ۱۳ سالگی به هنرستان موسیقی ملی راه یافت. در هنرستان ویلون کلاسیک را نزد والودیا تارخانیان آموخت و در ادامه نزد حشمت سنجری و چند نفر از مدرسان خارجی آموختههایش را تکمیل کرد. از سال ۱۳۴۶ با ارکسترهای موسیقی همکاریاش را آغاز کرد و به عنوان کنسرت مایستر در ارکستر رادیو تلویزیون ملی ایران برنامههای متعددی را به اجرا گذاشت.
لشکرلو، همزمان توانایی اجرای سولیستی ویلون ایرانی و ویلون کلاسیک غربی را داشت و به همین علت مورد توجه و علاقه علی تجویدی بود و پس از سالها فعالیت هنری و تدریس در تهران و کرمان، به شیراز نقل مکان کرد و به تربیت هنرجویان مشغول شد.
آثار هنری: تکنواز ویلون آلبوم موسیقی «چهارگاه» برای ویلون، آواز و ارکستر به آهنگسازی فرهاد فخرالدینی و خوانندگی محمدرضا شجریان. تکنواز ویلون «چهارمضراب چهارگاه» به آهنگسازی فرهاد فخرالدینی. اجرای ویلون و گسترش کادانس قطعه «شوشتری برای ویلون و ارکستر» اثر حسین دهلوی. تکنواز ویلون «چهارمضراب حجاز» به آهنگسازی مرتضی حنانه. تکنواز ویلون «فانتزی برای ویلون و ارکستر» در دستگاه ماهور به آهنگسازی حسینعلی ملاح و تنظیم مرتضی حنانه.
نظر شما