به گزارش خبرنگار اعزامی ایمنا به کربلای معلی، حسین (ع) کشتی نجات است و چراغ هدایت، این جملهای است که متن عربی آن را (ان الحسین مصباح الهدی و سفینه النجاة) هر خردسال شیعه در سینه ثبت و ضبط دارد، شیعیان همواره بر این اساس از کودکی تلاش دارند تا خود را به هر نحوی به کشتی نجات «حسین» وصل و سعادت خود را تضمین کنند.
شرط رسیدن غرقشدگان در دریای دنیای آمیخته با تزویر، ریا، خیانت، ظلم و فحشاء، جز صداقت، راستی، مردانگی، مروت، دین مداری و ایستادگی در راه بندگی خدا نیست، اما در این میان کیمیایی وجود دارد که طبق توصیه بزرگان دینی میتواند ما را چون قایقی تندرو به کشتی نجات «اباعبدالله الحسین (ع)» برساند و آن چیزی جز خدمت کردن صادقانه و خالصانه نیست.
بر این اساس، ستاد اربعین شهرداری اصفهان نزدیک به یک دهه است که بینام و نشان و البته با فراز و فرودهایی با هدف خدمت به زوار سیدالشهدا (ع) در ایام اربعین حسینی به ارائه خدمات مختلف در شهر کربلا میپردازد، خدماتی که ریشه آن با نظافت شهری و رفت و روب خاک از زیر پای زائران حسینی پیوند دارد.
چند روزی است که ستاد اربعین شهرداری اصفهان، برای دوره جدید خدمت خود در شهر کربلا و مرز چذابه مستقر شده است و سعی دارد با همکاری نزدیک به ۳۰۰ نفر از خادمان شهری در عرصههای مختلف، چون خدمات شهری، خدمات موتوری، مدیریت بهینهسازی، نگهداری و تعمیرات، اتوبوسرانی، آتشنشانی، معاونت تدارکات و پشتیبانی و اداره کل ارتباطات و امور بینالملل شهرداری اصفهان بهترین نوع خدمت را در کوتاهترین زمان ممکن ارائه دهد. در این میان، بالغ بر ۱۰۰ نفر از کارگران شهرداری اصفهان برای نخستین بار است که به شهر مقدس کربلا میآیند و زائر کوی «حسین» میشوند.
امید این جماعت ۳۰۰ نفری برای استجابت دعا، بعد از رحمت واسعه اهل بیت، حضور ۱۰۰ نفر زائر اولی است که طبق روایات طور دیگر دیده میشوند و آلالله به طریقی دیگر پذیرای آنها خواهند بود.
با یکی از این کارگران شهرداری اصفهان که پنج روز است مشغول جاروکشی محوطه مسقف ۲۰ هزار مترمربعی «تعلیب»، محل اسکان موکبهای اصفهانی در شهر کربلا بوده، گفت و گویی صمیمی داشتیم.
مرتضی شمسایی که حدود ۶۵ سال سن دارد و مویی در دنیای پرزحمت و مشقت دنیا، سفید کرده و عیالوار است، از طرف یکی از شرکتهای اقماری خدمات شهری برای نظافت شهری آمده است، حال و هوای خود را به عنوان زائر اولی در کربلای معلی اینگونه توصیف میکند: به شدت اعتقاد دارم معرفت، شاهبیت این سفر است.
وی با بیان اینکه همیشه در طول عمر خودم از خدا خواستهام روزی سفر کربلا نصیبم کند که معرفتش را کسب کرده باشم، میگوید: اینکه امسال با معرفت در لوای خدمت آمدهام، ارزش والایی بیشتر از سفر سیاحتی به کربلا دارد.
این خادم الحسین خاطرنشان میکند: در طول عمر خود یافتهام که خدمت، دروازه ورود به ساحت عشق به اهلبیت است، از اینکه در این سفر به صورت خادم آمدهام روزی هزار بار خدا را شکر میکنم.
شمسایی در توصیف آنچه در اولین لحظه افتادن چشمش به ضریح سیدالشهدا (ع) از حضرت خواسته است، تاکید میکند: سه پسر مجرد دارم و اولین دعایی که با دیدن ضریح از ارباب خواستم، سرو سامان وضعیت همه جوانان، خاصه پسرهای خودم بود، سعادت و رستگاری خانواده را طلبیدم.
وی متذکر میشود: عمری در شهرداری صاف و صادق کار کردم و هیچوقت شرایط سفر به کربلا برایم پیش نیامد، اما عشق امام حسین مزد صداقتم از سوی خداوند بوده است.
حامد حاتمی از نیروهای کنترل و نظارت بدنه شهرداری اصفهان است که برای بار اول به کربلا آمده است، او در گفتوگو با خبرنگار ایمنا میگوید: چندین و چند سال است که برای آمدن به کربلا اقدام میکردم، اما هر بار در لحظه آخر کنسل میشده و به هر دلیلی سفر انجام نمیشد.
وی یادآور میشود: امسال وقتی خبر از اعزام نیروهای شهرداری را تحت عنوان ستاد اربعین شهرداری اصفهان را شنیدم، در روز تاسوعای حسینی نذری کردم و عهدی با سیدالشهدا بستم تا سفر کربلا، امسال نصیب و قسمتم شود.
حاتمی از اشتیاق و شوق خودش و لحظهشماری چند ساله برای حضور در کربلا و خدمت میگوید و بیان میکند: واقعاً حال و هوای این شهر را در هیچ جای عمرم ندیدم و حس نکردم، به واقع اینجا قطعهای از بهشت روی زمین است.
این خادم الحسین میافزاید: اعتقاد دارم که حضرت رقیه باب ورودم به کربلا است، همیشه ارادت خاصی به این ساحت داشتهام، حرفاهایم را با او میزنم و امسال توانستهام با مدد حضرت رقیه، خادم حضرت ارباب بیسر در سالروز شهادت حضرت رقیه شوم.
محسن ابراهیمی، از نیروهای بدنه شهرداری اصفهان است که ساکن شهر ابریشم بوده که چند روز آینده ۳۰ سال خدمت او تمام میشود و باید این روزها برای اقدامات اداری بهمنظور تسویه حساب در شهر اصفهان باشد، اما راهی کربلا شدهاست تا همچون قطرهای به دریای عشق و خدمت خود را وصل کند.
گزارش از: سیدامیرحسین ابطحی
نظر شما