به گزارش خبرنگار ایمنا، انجیر سرشار از مواد معدنی مغذی شامل آهن، کلسیم و پتاسیم است. میزان فیبر در انجیر از میوهها یا سبزیجات دیگر بیشتر است. انجیر میان وعده سالمی است که سدیم، کلسترول و چربی ندارد. اگرچه به نظر میرسد انجیر نوعی میوه باشد، اما در واقع گل تغییر شکل یافته است، که دانههای خوراکی دارد. انجیر، میوه بومی منطقه خاورمیانه است و تاریخچه آن به حداقل ۱۱۰۰ سال قبل از پیدایش بینالنهرین که اکنون همان خاورمیانه است، بازمیگردد.
خواص انجیر تازه
فواید انجیر تازه و انجیر خشک متفاوت است. انجیر یکی از غنیترین منابع گیاهی انواع ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز بدن است که بعضی از آنها عبارت است از:
- ویتامین A
- ویتامین C
- ویتامین K
- ویتامینهای گروه B
- پتاسیم
- منیزیم
- زینک
- مس
- منگنز
- آهن
مواد معدنی و ویتامینهای سرشار موجود در انجیر بهتنهایی یک دلیل عالی برای گنجاندن آن در رژیم غذایی روزانه است. با این حال انجیر دارای مزایای بسیاری است که برخی از آنها عبارت است از:
- کاهش فشارخون: انجیر منبع پتاسیم به عنوان عنصری است که برای کنترل فشارخون به کار میرود. کمبود پتاسیم، مخصوصاً زمانیکه غذاها دارای مقدار زیادی سدیم (نمک) باشند، میتواند موجب بالا رفتن فشارخون شود.
- افزایش تراکم استخوان: انجیر دارای مقدار زیادی کلسیم است. کلسیم موجود در انجیر به همان اندازه کلسیم موجود در شیر خواهد بود. کلسیم، بهعنوان افزاینده تراکم استخوان شناختهشده است.
- جلوگیری از ضعف عضلات: مطالعات نشان داده است که افرادی که روزانه سه عدد یا بیشتر میوه مصرف میکنند، ضعف و انحطاط عضلانی کمتری دارند.
علاوه بر این موارد انجیر منبع منیزیم شناخته میشود و برای درمان یا بهبود بیماریهایی مانند یبوست، سرفه، روند تنفس، کاهش تشنگی، تولید انرژی، جلوگیری از سرطان روده و رشد سلولهای سرطانی استفاده میشود.
خواص انجیر خشک
انجیر خشک هم مانند انجیر تازه خواص و فواید زیادی دارد که برخی از آنها عبارت است از:
- انجیر خشک منبع خوبی از فیبرهای محلول است که کمک میکند تا مدت طولانی سیر بمانید و یبوست را نیز درمان میکند.
- انجیر سرشار از ویتامینهای A،B1، B2 منگنز، پتاسیم، منیزیم، مس، آهن و فسفر است.
- سطح بالای پتاسیم و سطح پایین سدیم برای افرادی که دارای فشار خون بالای هستند مناسب است.
- کلسیم بالای موجود در انجیر باعث افزایش سلامتی استخوانها میشود.
- مؤثر در افزایش و تقویت سیستم ایمنی بدن
- موسیلاژ بالای آن به درمان و محافظت از گلودرد کمک میکند.
- حذف استروژنهای مضر از بدن
- حاوی آنتیاکسیدانهای تقویتکننده مربوط بهسلامت
- حاوی یک نوع آنتیاکسیدان به نام که به کاهش ابتلاء به بیماریهای قلبی و انواع مختلف سرطان کمک میکند.
- کمک به گوارش و هضم
- مؤثر در لاغری
عوارض خوردن انجیر
مصرف این میوه پرخاصیت برای برخی از افراد مناسب نیست و مشکلاتی را برای آنها به وجود میآورد که در ادامه به برخی از این مضرات اشاره میکنیم:
- افرادی که بیشازحد از انجیر استفاده میکنند، دچار مشکلات معده شده و معده آنها سنگین میشود و درد را تجربه میکنند. گرچه انجیر برای افراد دچار یبوست مفید است، اما مصرف زیاد آن در برخی افراد موجب درد معده آنها میشود.
- انجیر بهجز درد معده موجب نفخ شکم نیز میشود.
- در انجیر اگزالاتی وجود دارد که سبب اختلال در جذب کلسیم میشود. مصرف بیشازحد انجیر منجر به کمبود کلسیم در بدن و موجب ضعف استخوانها و بیماریهای دیگر مربوط به کمبود کلسیم میشود.
- طبع انجیر گرم است و ممکن است باعث خونریزی شود. مصرف بیشازحد انجیر موجب خونریزی شبکیه میشود. کمخونی همولیتیک نیز از دیگر عوارض مصرف بیشازحد انجیر است.
- افرادی که مشکلات کلیوی یا کیسه صفرا دارند، بهتر است انجیر مصرف نکنند زیرا انجیر دارای اگزالاتهای مضر است. مصرف انجیر شرایط این افراد را بدتر میکند.
- ویتامین K یک رقیقکننده خون طبیعی است که به مقدار فراوان در انجیر خشک و خام وجود دارد. در صورت مصرف داروهای رقیقکننده خون مانند وارفارین ، بهتر است کمتر انجیر مصرف کنید زیرا باید ویتامین k را بهاندازه نگه دارید.
- مصرف انجیر برای کبد مضر است بنابراین افراد دارای کبد ضعیف، باید انجیر را با گردو مصرف کنند.
- دانههای موجود در انجیر به دلیل هضم سخت ممکن است موجب انسداد روده شود.
- ایجاد آلرژی و حساسیت
آیا انجیر تازه چاقکننده است؟
انجیر در حالت طبیعی سرشار از فیبر غذایی و سرشار از ویتامینها و مواد معدنی است، ممکن است گنجاندن انجیر در رژیم غذایی مفید برای بهبود تراکم غذایی رژیم غذایی شما و به نوبه خود به مدیریت وزن کمک کند. غذاهای پرفیبر باعث احساس سیری میشوند و میتوانند گرسنگی را کاهش دهند، در حالی که مواد مغذی کلیدی مدیریت خون را بهبود میبخشند. عدهای از مشاوران تغذیه، انجیر را به دلیل بالا بودن کالری از لیست رژیم غذایی حذف میکنند، در صورتی که انسان در طول روز به همه این ویتامینها و مواد مغذی نیازمند است و انجیر هم یکی از منابع تأمینکننده این ویتامینها محسوب میشود.
انجیر دارای مواد مغذی همچون منیزیم، فسفر، پتاسیم و ویتامینهای گروهA و B است که همه این مواد به چربیسوزی و کاهش وزن کمک میکنند. اگر در طول رژیم غذایی خود از یبوست و دلدرد رنج میبرید، به صورت روزانه چند انجیر خشک را از شب قبل در آب خیس کنید و صبح به صورت ناشتا به همراه روغن زیتون یا بدون آن میل کنید.
نظر شما