به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، امید به زندگی، معیاری است برای تعیین مدت زمانی که یک فرد به طور متوسط در یک کشور زندگی میکند. میانگین امید به زندگی در هر کشور میتواند بسیار متفاوت باشد، اما بعضی از عوامل مانند دسترسی به مراقبتهای بهداشتی مناسب، در میزان عمر افراد مؤثر است.
به طور کلی، زنان میانگین امید به زندگی بالاتری نسبت به مردان دارند. ساختار بدن مردان و زنان متفاوت است و بعضی از این تفاوتها بر طول عمر آنها تأثیر میگذارد. اگرچه سیستم ایمنی همه افراد با افزایش سن ضعیف میشود، اما مطالعات نشان میدهد که این تأثیر در مردان بیشتر است و زودتر اتفاق میافتد.
مردان در سراسر جهان به احتمال زیاد دچار عادتهای پرخطر، از جمله سیگار کشیدن هستند و تعداد آنها در شغلهای خطرناک، بیشتر از زنان است. در سطح جهانی نیز میتوان گفت، میزان خودکشی مردان دو برابر زنان است. بنابراین جای تردید وجود ندارد که طول عمر زنان، بیشتر از مردان باشد.
امید به زندگی در کشورهای جهان چقدر است؟
طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت، میانگین امید به زندگی در کشورهای دنیا حدود ۷۳.۳ سال است. بیشترین امید به زندگی در کشور موناکو با میانگین زندگی ۸۹.۴ سال دیده میشود و کشوری که کمترین امید به زندگی (۵۴.۳۶ سال) را دارد، آفریقای مرکزی است. در کشور ژاپن، میانگین عمر افراد ۸۵.۰۳ است که این میزان برای زنان ۸۸.۰۹ و برای مردان ۸۱.۹ است. سوئیس در رتبه سوم طول عمر کشورهای جهان قرار دارد. در این کشور میانگین طول عمر ۸۴.۲۵ است که متوسط طول عمر زنان این کشور ۸۶.۰۲ و این میزان برای مردان ۸۲.۴۲ است. همچنین میانگین طول عمر در کشور سنگاپور نیز بالا و ۸۴.۰۷ است که برای زنان ۸۶.۱۵ و برای مردان، ۸۲.۰۶ سال است.
چه عاملی باعث افزایش امید به زندگی در افراد میشود؟
در واقع هیچ فرمول جادویی برای افزایش طول عمر افراد و بالاتر رفتن امید به زندگی آنها وجود ندارد، اما کشورهایی که امید به زندگی بالاتری دارند، دارای وجوه مشترکی هستند که شامل دسترسی به مراقبتهای بهداشتی مناسب و با کیفیت بالا، دسترسی به غذای سالم و آب تمیز و سطح آموزش و تحصیلات بالا است. آمریکا یکی از کشورهایی است که امید به زندگی در آن در حال کاهش است. در ایالات متحده، میانگین طول عمر افراد به دلیل عوامل مختلفی نظیر افزایش میزان خودکشی، شیوع دیابت، بیماریهای قلبی عروقی و آلزایمر، کاهش یافته است.
نظر شما