حجتالاسلام محمد محمدی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: استان اصفهان یکی از استانهای پیشرو و دارای رتبه در ابعاد مختلف است که به جرئت میتوان گفت کمتر استانی است که از وجوه متعدد بتواند دارای رتبه باشد.
وی افزود: از حیث وسعت، جمعیت، تاریخ و فرهنگ، تأثیرگذاری سیاسی بر استانهای همجوار و از حیث بدنه مذهبی و متدین، استان اصفهان جزو مناطق سرآمد کشور است.
مدیر روابط عمومی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان اصفهان گفت: در همین راستا نیز استان اصفهان با داشتن ۵۴۷۳ باب مسجد پس از استان آذربایجان شرقی با حدود ۷۵٠٠ باب مسجد و استان خراسان رضوی با داشتن حدود ۶۵٠٠ باب مسجد، رتبه سوم را در بین استانهای کشور از جهت وجود مسجد دارد؛ استان تهران نیز با وجود جمعیت چند برابری که نسبت به استان اصفهان دارد، اما تعداد مسجد آن حدود ۳٠٠٠ باب است.
وی ادامه داد: با همه این آمار و تفاسیر، اما سرانه وجود مسجد در استان در وضعیت مطلوبی نیست و لحاظ کمی و کیفی کمبودهای فراوانی دارد.
محمدی گفت: سرانه مسجد در شهرستان اصفهان با وجود ۱۶٠۷ باب مسجد، اما جوابگوی جمعیت بیش از چهار میلیونی شهرستان نبوده و به ازای هر ۲۵٠٠ نفر یک مسجد وجود دارد و توزیع این مساجد نیز عادلانه نبوده و در مرکز شهر این تعداد بیشتر بوده و در اطراف شهر اصفهان و در شهرکهای جدید مانند بهارستان، سپاهانشهر و شهید کشوری این سرانه تا مرز ۱٠ هزار نفر نیز میرسد.
وی افزود: در استان اصفهان با توجه به جمعیت کمتر شهرستانها، سرانه مسجد بهتر است و با حدود شش میلیون جمعیت و ۵۴۷۳ مسجد، هر مسجد برای یک هزار نفر است که شاید این آمار در کشور بینظیر باشد، هر چند تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله زیادی داریم.
مدیر روابط عمومی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان اصفهان گفت: یکی از نیازهای مهم مساجد ما و نیازهای مهم مردم جامعه ما به مسجد، وجود خدام و کارگزارانی است که بتوانند در ۲۴ ساعت شبانهروز یا حداقل پس از نماز ظهر تا اذان مغرب، در مسجد را باز کنند تا مردم بتوانند از این فضای معنوی استفاده کنند.
وی اضافه کرد: مساجد بسیار خوبی اکنون در شهرستان و استان اصفهان وجود دارد که با مدیریت امام جماعت و همکاری و همدلی هیئت امنا، فرمانده پایگاه و مسئول کانون فرهنگی توانستهاند بسیاری از جوانان را جذب کنند و برای آنها برنامهریزی مناسبی داشته باشند.
نظر شما