به گزارش خبرنگار ایمنا، چهارشنبه هفته جاری اسامی نفرات برتر کنکور ۱۴۰۲ اعلام شد. در لیست اعلام اسامی نفرات برتر کنکور نام پرهام مصطفوی و آرمین امامی در گروه علوم تجربی، علیرضا کرمی در گروه زبانهای خارجی و مبینا طلاییپور در گروه هنر از اصفهان چشم نوازی میکرد. از طریق آموزش و پرورش شماره تماس تکتک این دوستان را یافتم و در همان ساعات ابتدایی گفتوگوهایی هرچند کوتاه را با هرکدام داشتم. داستان پرهام مصطفوی بهگونه دیگری بود و بهجز گفتوگوهای کوتاهی که با وی و پدرش داشتم از این فرصت استفاده کردم و رتبه یک کنکور تجربی ۱۴۰۲ را به دفتر خبرگزاری ایمنا دعوت کردم.
نخستین و تنها خبرگزاری شهروشهروندی ایران روز گذشته_پنجشنبه بیستوششم مردادماه_ میزبان پرهام مصطفوی، رتبه یک کنکور تجربی ۱۴۰۲ به همراه پدرش بود. زمان مطالعه در طول دوران آمادگی برای کنکور ۱۴۰۲، نسبت مطالعه تستی و تشریحی دروس، ارتباط با فضای مجازی و انجام تفریحات در طول این مدت، حضور در کلاسهای کنکور، چگونگی اطلاع از رتبه یک شدن و واکنشهای خانواده در رابطه با لحظه اعلام نفرات برتر همچنین نقش مادرش در این موفقیت، محورهای گفتوگوی این رسانه با پرهام مصطفوی بود. آنچه در ادامه میخوانید حاصل گفتوگوی صمیمانه خبرنگار ایمنا با پرهام مصطفوی، رتبه یک کنکور تجربی ۱۴۰۲ است.
ایمنا: اصالتاً به کدام نقطه از ایران اسلامی تعلق داری و در کدام مدرسه تحصیل کردهای؟
پرهام مصطفوی: پدرم اهل فارس و مادرم اهل اصفهان هستند. در مدرسه سمپاد شعبه شهید اژهای اصفهان تحصیل کردهام.
ایمنا: نقش خانواده در موفقیت پرهام مصطفوی چه بود و آیا مانند خیلی از داوطلبانی که در رشته علوم تجربی شرکت میکنند از قبل تفکر پزشک شدن داشتی؟
پرهام مصطفوی: تشویق خانواده مؤثر بود، اما بهنظرم علاقه به رشته تجربی بیشترین سهم را در موفقیتم داشت. از سنین پایین تصمیم گرفتم که در رشته تجربی تحصیل کنم و پزشک شوم. خانوادهام همیشه همراهم بودهاند و معتقد بودند موفقیت من در گرو علاقهام خواهد بود.
ایمنا: آیا نگاه دکتر شدن به فرزند خود داشتید؟
علی مصطفوی (پدر پرهام): تفکر دکتر شدن پرهام در ذهن من و همسرم نبود. از سال هفتم پسرم براساس تصمیمات خود، تحصیل را ادامه داد اما گاهی در دوراهیهایی که برایش ایجاد میشد، با مشاوره دادن راه صحیح را به وی نشان میدادیم. پرهام در مقاطع هشتم و نهم راه خود را پیدا کرد و به دلیل علاقه در رشته تجربی اهداف خود را دنبال کرد.
ایمنا: رتبه یک کنکور تجربی ۱۴۰۲ روزانه چه میزان مطالعه داشته است؟
پرهام مصطفوی: با توجه به دو مرحلهای شدن کنکور ۱۴۰۲ تأثیر سوابق تحصیلی پیش از کنکور دیماه روزانه هشت ساعت برای کنکور مطالعه میکردم که بعد از آن تشریحی خواندن را شروع کردم و تا پایان سال آن را در کنار مطالعات کافی برای کنکور ادامه دادم. بعد از کنکور دیماه بین ۱۰ تا ۱۲ ساعت در طول روز مطالعه میکردم.
ایمنا: در یک سال اخیر فعالیت شما در فضای مجازی چگونه بود؟
پرهام مصطفوی: ارتباط با فضای مجازی را قطع نکردم، اما فعالیتم محدود بود زیرا دوری از اخبار باعث آسیب میشد. کنترل حواشی ایجاد شده میان بچهها مهم بود. در فضای مجازی بخشهایی را دنبال میکردم که مربوط به کنکور و درس بود البته در کنار آن با خانواده و دوستان برای تجدید روحیه صحبت کوتاهی داشتم.
ایمنا: اوقات فراغت رتبه یک کنکور تجربی در طول یک سال اخیر چگونه سپری میشد؟
علی مصطفوی (پدر پرهام): پرهام بیشتر اوقات را در خانه میگذراند و اتاقی که دارای محیطی آرام و امکاناتی برای مطالعه مناسب نیاز داشت، فراهم کردیم. سعی کردیم محیطی خارج از تنش را برای وی ایجاد کنیم به نحوی که تلویزیون را با هدفون گوش میدادیم! و رفتوآمدها را تا حد امکان کاهش دادیم. گاهی اوقات خسته میشد با دستگاه پلی استیشن چند دقیقهای بازی میکرد و دوباره به ادامه مطالعاتش میپرداخت.
ایمنا: خیلی از رتبه برترهای کنکور میگویند در کلاس کنکور حضور نیافتهاند و مشاوری نیز نداشتهاند؛ این داستان برای پرهام مصطفوی چگونه بوده است؟
پرهام مصطفوی: کلاسهای کنکور میتواند مفید باشد، اما باید به صورت محدود در آنها شرکت کرد. من به صورت محدود در کلاسهای کنکور شرکت میکردم؛ در دو مؤسسه آموزش دیده و در سه مؤسسه آزمون میدادم. کلاسهای کنکور در صورتی مفید واقع میشود که از منابعی در چارچوب کنکور استفاده کنند و به دور از حواشی روی افزایش سطح علمی داوطلبان تمرکز کنند.
ایمنا: چگونه متوجه خبر رتبه یک کنکور تجربی شدن خودت شدی؟
پرهام مصطفوی: تازه از خواب بیدار شدم که یکی از آشنایان تماس گرفت و رتبه یک را تبریک گفت سپس با پیگیری از صحت خبر اطمینان حاصل کردم که خیلی خوشحال شدم. همراه با مادرم در خانه بودم هر دویمان شوکه شده بودیم. تلفن را برداشتم و با پدرم تماس گرفتم؛ وی با شنیدن این خبر خیلی خوشحال شد و حس افتخار در صدایش مشخص بود.
ایمنا: زمانی که رتبه یک شدن فرزند خود را شنیدید چه حسی داشتید؟
علی مصطفوی (پدر پرهام): درحال چک کردن اخبار تلویزیون بودم که متوجه شدم سازمان سنجش در حال اعلام رتبههای برتر است؛ گوشی را برداشتم که با پرهام تماس بگیریم همان موقع پرهام تماس گرفت و درحال گریه بود. با شنیدن خبر رتبه یک شدنش من نیز شوکه شدم تا حدی که نمیتوانستم راه بروم و صحبت کنم. فوراً مرخصی گرفتم و به سمت خانه راهی شدم تا در شادی خانواده شرکت کنم.
ایمنا: نقش مادر رتبه یک کنکور تجربی ۱۴۰۲ در موفقیت پرهام چه میزان بوده است؟
پرهام مصطفوی: در طول سال پدرم بیشتر سرکار بود و نقش مهم را در خانه مادر ایفا میکرد. من تک فرزند هستم و همیشه مادرم در خانه کنار من بود. برای شرکت در آزمونها همراهی میکرد و زمانهایی که احساس میکردم از لحاظ روحی نیاز به صحبت و مشورت دارم حتی از لحاظ تحصیلی کمک و پشتیبان من بود و اگر بخواهم در یک جمله بگویم یکی از عوامل اصلی موفقیت من مادرم بود.
در زمان کنکور بچهها بیشتر نیاز به محبت دارند
علی مصطفوی (پدر پرهام): در زمانی که داوطلبان در خانه حضور دارند از لحاظ عاطفی خیلی نیازمند توجه و محبت مادر هستند. به خانوادهها توصیه میکنم فرزندان خود را از لحاظ روحی تأمین کنند زیرا در ایام کنکور تحت فشار مضاعفی هستند و حمایت عاطفی خانوادهها خصوصاً مادران نقش عمدهای در افزایش اعتماد بهنفس داوطلبان کنکوری خواهد داشت.
ایمنا: آیا از رتبه برترهای سالیان گذشته و یا آشنایان کسی برای شما الگو بوده است؟
پرهام مصطفوی: در جمع خانواده پزشک داریم اما رتبه تک رقمی کنکور نه! در سالهای گذشته صحبتهای رتبههای برتر را دنبال کرده و نظرات آنان را بررسی میکردم؛ به نظرم استفاده از تجربیات افرادی که مسیر را با موفقیت پشتسر گذاشتند میتواند بسیار مؤثر باشد.
ایمنا: بهنظر شما در کدام دانشگاه ادامه تحصیل دهی اهمیت بیشتری دارد یا اینکه کدام رشته را انتخاب کنی؟ رتبه یک کنکور تجربی قصد دارد در چه رشته و کدام دانشگاه ادامه تحصیل دهد؟
پرهام مصطفوی: رشته اهمیت بیشتری دارد زیرا در ادامه زندگی با ما همراه است پس باید رشتهای را باید انتخاب کرد که پیوست علاقه داشته باشد. تمرکز من از همان ابتدا برای رشتهای که مدنظر داشتم، بود. من در دانشگاه تهران رشته پزشکی تحصیلاتم را ادامه خواهم داد.
ایمنا: نظر رتبه یک کنکور تجربی ۱۴۰۲ در رابطه با تغییرات کنکور چیست؟
پرهام مصطفوی: به نظر من برگزاری کنکور در دو مرحله باید به گونهای مدیریت شود که داوطلبان استرس کمتری متحمل شوند و تأثیرات سوابق تحصیلی نیز همراه با نظارت مؤثر روی امتحانات نهایی و توجه به کیفیت برگزاری میتواند مفید واقع شود. به داوطلبان سال آینده توصیه میکنم خود را با شرایط انطباق دهند و بهنحوی مطالعات خود را ادامه دهند که تحت هر شرایطی موفقیت نصیبشان شود.
ایمنا: سال گذشته هر روز اخبار جدیدی در رابطه با کنکور منتشر میشد؛ عملکرد پرهام مصطفوی در آن بازه چگونه بود؟
پرهام مصطفوی: زمانی که خبرها را میشنیدم متعاقباً ذهنم درگیر میشد ولی با مشورتهایی که داشتم متوجه شدم کاری از دست من ساخته نیست و تصمیمگیری دست من نیست پس باید درس خواندن و تلاش خود را ادامه دهم تا موفقیت لازم را کسب کنم. تا اواخر سال گذشته نیز با وجود تغییرات دروس عمومی تا سال یازدهم را به صورت تستی مطالعه کردم و پس از تغییرات را پذیرفتم و دروس را تشریحی ادامه دادم. برای دروس اختصاصی علاوه بر تشریحی خواندن روی تستزنی زمان گذاشتم.
نظر شما