به گزارش خبرنگار ایمنا، مدیر و اعضای هیئت علمی انستیتو پاستور ایران با حضور در ساختمان صلح جمعیت هلالاحمر و در دیدار با رئیس این جمعیت، آمادگی خود را برای تشکیل تیمهای مشترک به منظور پیشگیری و شناسایی بیماریهای واگیر در عراق اعلام کردند تا در پیادهروی اربعین همکاریهای لازم برای برگزاری ایمنتر این سفر عظیم معنوی برنامهریزی شود و اقدامات مورد نیاز از اکنون انجام گیرد و زائران در شرایطی مناسبتری سفر کنند.
پیرحسین کولیوند، رئیس جمعیت هلالاحمر، در این دیدار ضمن تاکید بر همکاری با انستیتو پاستور در خصوص پشتیبانی مراسم اربعین در حوزه سلامت و بهداشت، اظهار کرد: مقرر شد تا در حوزه اربعین همکاریهای لازم میان جمعیت هلالاحمر و انستیتو پاستور انجام و مراسمی ایمنتر برگزار شود.
وی افزود: همکاری در حوزه واکسیناسیون، تشخیص بیماریها و همافزایی در حوزه نیروی انسانی متخصص میتواند نتایج مثبت و ملموسی در پی داشته باشد. بر همین اساس میتوان در اربعین امسال از ظرفیت تشخیص بیماری انستیتو پاستور بهره گرفت تا مانع شیوع بیماریهای واگیر شویم.
در این دیدار رحیم سروری، مدیر انستیتو پاستور، با بیان اینکه هلالاحمر ظرفیتهای خوبی در حوزه بهداشت و درمان دارد، اظهار کرد: این ظرفیت وجود دارد و تیمهای مشترک در شهرهای عراق مستقر شدند تا در حوزه واکسیناسیون، تشخیص بیماری و در صورت نیاز قرنطینه افراد مبتلا به بیماریهای واگیر، اقدامات لازم انجام شود.
وی افزود: پایش زائرین در مسیر رفت و برگشت و شناسایی بیماریهای شایع در کشور عراق از جمله زمینههای دیگری است که جمعیت هلالاحمر و انستیتو پاستور میتوانند در رابطه با آن همکاری داشته باشند. پس از اربعین نیز میتوان در حوزههای پژوهشی و تحقیقاتی پروژههایی را تعریف کرد تا روند همکاری علمی بین تقویت شود.
جزئیات اجرای طرح مرهم زائر
پیش از این، پیرحسین کولیوند، رئیس جمعیت هلالاحمر، با اشاره به جزئیات طرح مرهم زائر، اظهار کرد: در این طرح افراد میتوانند داروهای قابل استفاده و مازاد بر مصرف خود را به پایگاههای جمعیت هلالاحمر اهدا کنند؛ البته بخش عمده داروهای مورد نیاز توسط جمعیت هلالاحمر تأمین میشود، اما تصمیم بر این شده است تا در قالب طرح "مرهم زائر" مشارکتها و کمکهای مردمی نیز جذب جمع شود.
وی با اشاره به نحوه نظارت بر داروها و اطمینان از سلامت آنها و با تاکید بر اینکه داروها سرمایه ملی هستند که ممکن است از بین برود، افزود: داروسازان و تکنسینهای دارویی هلالاحمر نظارت کاملی بر این داروها خواهند داشت و آنها را دستهبندی میکنند.
رئیس جمعیت هلالاحمر تصریح کرد: افراد میتوانند داروها را به مراکز مشخص و شعبههای هلالاحمر ارائه کنند و در مراسمی مانند نماز جمعه نیز امکان تحویل دارو به عوامل هلالاحمر وجود دارد. نوع دارویی که قرار است تحویل داده شود مهم نیست و افراد میتوانند هر نوع دارویی که داشته باشند را تحویل دهند.
وی با اشاره به نحوه تأمین دارو و تجهیزات لازم برای ایام اربعین، ادامه داد: حدود ۴۰۰ تن دارو و تجهیزات در مراسم اربعین استفاده میشود که قسمتی از آن از داخل کشور برده میشود و آنچه که از داخل تهیه نشده باشد، از منابع دیگر تأمین و به عراق ارسال میشود.
کولیوند با تاکید بر اینکه زائران با کمبود دارو مواجه نخواهند شد، خاطرنشان کرد: تمام داروهایی که احتمال داشته باشد در کشور با کمبود آنها مواجه باشیم (از جمله سرمها) از خارج از کشور تهیه و به کشور عراق ارسال خواهد شد.
داروهای ممنوعه اربعین
سردار ایرج کاکاوند، رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر فراجا، اظهار کرد: همراه داشتن قرصهای استامینوفن کدئیندار، دیازپام، فلورازپام، ترامادول، متادون و بوپرنورفین (b۲) و داروهای بیماری صرع و سرطان که بهنوعی از مواد مخدر تشکیل شده است، بر اساس قوانین داخلی کشور عراق جرم محسوب میشود.
وی افزود: در صورت کشف هر یک از این داروها، ضمن ممانعت از ادامه سفر زائر، برای وی پرونده قضائی تشکیل و به مراجع قضائی عراق معرفی خواهد شد. بهدلیل سهولت و سرعت بخشیدن در امر بازرسی نیاز است زائرانی که احتیاج به مصرف داروهای خاص دارند مراتب را قبل از حضور در مرزهای زمینی و هوایی با پزشک حج و زیارت هماهنگ کنند و تأییدیه مربوطه را بههمراه داشته باشند.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر فراجا گفت: بههمراه داشتن این داروها در هر بازه زمانی در کشور عراق ممنوع است، اما تأکید بر زمان برگزاری مراسم اربعین است که زائران بیشتری به عتبات عالیات میروند.
نظر شما