پای تاکسی‌های اینترنتی به اربعین باز می‌شود

معاون حمل‌ونقل وزیر راه و شهرسازی گفت: تلاش می­‌شود از ظرفیت تاکسی‌­های اینترنتی فعال برای افزایش ضریب سرنشین خودروهای سواری بهره­‌گیری شود که در صورت حصول هرگونه توافق، مراتب به عموم مردم اطلاع‌رسانی خواهد شد.

به گزارش ایمنا و به نقل از وزارت راه و شهرسازی شهریار افندی‌زاده، گزارش چهارمین نشست کمیته حمل و نقل و سوخت ستاد مرکزی اربعین حسینی را که در محل ساختمان وزارت راه و شهرسازی با حضور اعضا برگزار شد، تشریح و اظهار کرد: با توجه به مصوبه ستاد مرکزی اربعین مبنی بر برگزاری مراسم باشکوه اربعین امسال از یکم صفر برابر با بیست‌وهفتم مردادماه تا بیست‌وپنجم صفر برابر با بیستم شهریورماه و اهمیت مقوله حمل‌ونقل و سوخت و خدماتی که طبق هماهنگی‌ها و برنامه‌ریزی‌ها در این ایام به زوار اربعین حسینی (ع) ارائه خواهد شد، چهارمین نشست این کمیته به هماهنگی‌های نهایی و تعیین تکلیف پاره‌ای اقدامات باقی مانده تا موعد شروع مرحله عملیاتی مراسم اختصاص پیدا کرد.

وی افزود: برنامه‌ریزی‌ها، هماهنگی‌ها و اقدامات مؤثر به عمل آمده از سوی این کمیته و در چارچوب تصمیمات ستاد مرکزی طی ماه‌های اخیر، از حیث فراهم سازی زیرساخت‌های لازم و آماده‌سازی ناوگان مورد نیاز، در سطح مطلوبی ارزیابی می‌شود که در این خصوص، همکاری و هماهنگی مؤثری بین بخش‌ها و دستگاه‌های عضو کمیته شکل گرفته است. در این راستا، با تلاش‌ها و پیگیری‌های شبانه‌روزی و جهادگونه، عملیات توسعه، ایمن‌سازی، بهسازی مسیرهای مواصلاتی و تجهیز راه‌ها و پایانه‌های مرزی در راستای روان‌سازی ترددها، ساماندهی توقف‌ها در محوطه‌های پارکینگ در مرزها و توسعه پارکینگ‌ها و امکاناتی نظیر سرویس‌های بهداشتی، سایه‌بان، تأمین آب شرب و تعمیرات اساسی سیستم‌های سرمایشی سالن‌های مسافری پایانه‌ها با هزینه کرد بیش از ۳ هزار میلیارد تومان توسط سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای وزارت راه و شهرسازی به انجام رسیده است.

۷ میلیون تردد از پایانه‌های مرزی کشور در اربعین سال گذشته

معاون حمل‌ونقل وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: بر اساس آمار مراسم اربعین سال گذشته، حدود ۳.۵ میلیون نفر زائر به کشور عراق وارد شده‌اند که به احتساب رفت و برگشت، حدود هفت میلیون تردد از پایانه‌های مرزی داشته‌ایم که سهم پایانه‌های مرزی مهران، شلمچه و چذابه، از این ترددها، به ترتیب ۵۰ درصد، ۴۰ درصد و سایر پایانه‌ها نظیر باشماق، تمرچین و خسروی ۱۰ درصد بوده است.

وی ادامه داد: در سال جاری پیش‌بینی می‌شود تعداد زوار از جمله داخلی و کشورهای همسایه عبوری از ایران، حدود چهار میلیون نفر باشد که بر این اساس، دو اولویت مهم با رویکرد پاسخگویی ظرفیت‌سازی فراهم شده توسط زیرساخت‌ها و ناوگان به بیش از هشت میلیون سفر مد نظر است. نخست توزیع مناسب زمانی سفرها از بیست‌وهفتم مردادماه تا بیستم شهریورماه سال جاری برای اجتناب از روزها و ساعات با ترافیک سنگین و اوج و دوم، توزیع مکانی سفرها و افزایش ترددها از پایانه‌های مرزی استان‌های کردستان، آذربایجان غربی و کرمانشاه با توجه به آب و هوای نسبتاً خنک‌تر و مطلوبیت بیشتری نسبت به استان‌های خوزستان و ایلام که می‌توانند برای زوار به همراه داشته باشند.

۹۱ درصد سفرهای اربعین سال گذشته از طریق حمل‌ونقل جاده‌ای بوده است

معاون حمل‌ونقل وزیر راه و شهرسازی در خصوص تمهیدات مرتبط با ناوگان گفت: بر اساس اطلاعات احصا شده، در مراسم اربعین سال گذشته ۹۱ درصد سفرها از طریق حمل‌ونقل جاده‌ای بوده که ۲۲ درصد از این مقدار، به ناوگان حمل‌ونقل عمومی، به عبارتی اتوبوس‌ها اختصاص داشته است. این آمار نشان می‌دهد که خودروهای شخصی نقش عمده و اصلی را در سفرهای زائرین دارند. در این راستا، ضمن اینکه در سال جاری پارکینگ‌ها در تمام پایانه‌های مرزی توسعه پیدا کرده‌اند و انتظار می‌رود نظارت و کنترل‌ها نیز توسط پلیس راه به نحو مناسبی در این محوطه‌ها و مسیرهای دسترسی آن‌ها اعمال شود، ضرورت دارد تا پویشی فرهنگی جهت افزایش ضریب سرنشین خودروهای سواری نسبت به سال گذشته، توسط نهادهای ذی‌ربط راه‌اندازی شود و در این خصوص، سامانه‌ها و پلتفورم‌های مربوطه توسعه پیدا کنند.

استفاده از ظرفیت تاکسی‌های اینترنتی برای سفرهای اربعین در چارچوب مسافران هم‌پیما

به گفته افندی‌زاده همچنین، تلاش می‌شود از ظرفیت تاکسی‌های اینترنتی فعال در کشور در چارچوب مسافران اشتراکی و هم‌پیما برای افزایش ضریب سرنشین خودروهای سواری بهره‌گیری شود که در صورت حصول هرگونه توافق، مراتب به عموم مردم اطلاع‌رسانی خواهد شد.

معاون حمل‌ونقل وزیر راه و شهرسازی ساماندهی پروازها و توزیع متناسب آن‌ها را در فرودگاه‌های نجف و بغداد و استفاده بیشتر از فرودگاه بغداد را از دیگر اولویت‌ها دانست و در خصوص سفرهای ریلی، افزایش سهم این سفرها را موضوع مهمی برشمرد و افزود: سازمان هواپیمایی کشوری و شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران در این خصوص تمهیدات لازم را فراهم ساخته‌اند و وزارت راه و شهرسازی، اقدامات مربوطه را به صورت مستمر رصد می‌کند.

رئیس کمیته حمل‌ونقل و سوخت ستاد مرکزی اربعین در پایان گفت: در این نشست، مباحث تکمیلی و نهایی درباره تأمین و تخصیص سوخت به ناوگان عمومی و امداد و نجات، امور انتظامی و مدیریت ترافیک سفرها، آخرین وضعیت ثبت نام سامانه سماح، افزایش ظرفیت ناوگان اتوبوس بین شهری از طریق جذب مشارکت سایر نهادها و سازمان‌های ملی و محلی، سازماندهی تردد زوار خارجی به ویژه زوار پاکستانی و افغانستانی از قلمروی کشور و ارائه خدمات مناسب به این دسته از زوار حسینی (ع) مطرح و تأکید شد، ضمن الزام کمیته به اجرای صحیح و به موقع و پایش مستمر مصوبات ستاد مرکزی اربعین، هرگونه پیشنهاد تکمیلی از سوی اعضا، در هر مقطعی تا پایان مرحله عملیاتی مراسم، در اسرع وقت در این کمیته بررسی، تصمیم‌گیری و به سرعت ابلاغ خواهد شد.

چهارمین نشست کمیته حمل‌ونقل و سوخت ستاد مرکزی اربعین حسینی (ع) با حضور مؤثر نمایندگان همه بخش‌ها و دستگاه‌های عضو به ریاست معاون حمل‌ونقل وزیر راه و شهرسازی و رئیس این کمیته با رویکرد هماهنگ سازی نهایی اقدامات و آمادگی برای آغاز، حین و ختام برگزاری مراسم باشکوه اربعین سال جاری، با تأکید بر حصول اطمینان از ظرفیت‌سازی، ساماندهی و سازماندهی خدمات مطلوب حمل‌ونقل به زوار اربعین حسینی (ع) در مسیرهای رفت و برگشت، در محل ساختمان وزارت راه و شهرسازی برگزار شد.

کد خبر 679820

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.