به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، مبلمان هوشمند شهری کارآمد میتواند به جذابیت هرچه بیشتر فضاهای عمومی در شهرها کمک کند، ضمن اینکه در ارائه خدمات عمومی، اطلاعات و قابلیت اتصال به شبکه بسیار اثربخش خواهد بود. علاوه بر این، مبلمان هوشمند شهری اغلب سنسورهایی دیجیتالی را در بر میگیرد که جمعآوری دادههای ثبت شده در آنها میتواند مدیران را از چالشهای مختلف شهری آگاه کند و آنها را به اعمال اقدامات ویژه و زودهنگام برای حل مشکلات سوق دهد و از طریق بهینهسازی فرآیندهای مدیریت شهری، به کاهش قابلتوجه هزینهها منجر شود.
امروزه برنامهریزان در بسیاری از شهرهای جهان عزم خود را جزم کردهاند تا بهطور گسترده از مبلمان شهری به اشکال مختلف شامل ایستگاههای اتوبوس، نیمکتها و حتی باغچههای کوچک در فضاهای عمومی بهره بگیرند و مزایای بیشمار آنها را برای شهرها و ساکنان آنها به ارمغان بیاورند. در ادامه به معرفی خلاقترین مبلمان هوشمند شهری در جهان میپردازیم که از جنبههای مختلف به بهبود کیفیت زندگی شهروندان منجر شده است.
مبلمان هوشمند در فضاهای عمومی کرواسی
کاهش گرایش مردم به گرد هم آمدن بر اثر انتشار ویروس کرونا، رونق فضاهای عمومی کاشتلا در کرواسی را بهطور عجیبی کاهش داد و همین امر باعث شد مدیران به منظور جذابیت این فضاها، تدابیر مختلفی را پیاده کنند. نصب مبلمان هوشمند در فضاهای عمومی یکی از مهمترین اقدامات اعمال شده برای این منظور بود که افزایش گرایش باورنکردنی مردم را به گذراندن اوقات فراغت خود، حتی با وجود نرخ بالای ابتلاء به کرونا سوق داد. مبلمان هوشمند کاشتلا نور خورشید را به خود جذب و سپس به الکتریسیته تبدیل میکند و امکان شارژ تلفنهای همراه، لپتاپها و سایر تجهیزات الکترونیک را برای شهروندان در فضاهای عمومی فراهم میآورد. جالب است بدانید که شهردار کاشتلا هدف خود از مبلمان هوشمند جدید را در فضاهای عمومی، نهتنها افزایش گرایش شهروندان در چنین مکانهایی معرفی کرده، بلکه مدعی شده است که رویکرد جدید شهروندان را به بهرهگیری هرچه بیشتر از انرژی تجدیدپذیر سوق خواهد داد.
تابلوهای هوشمند خیابانی در آمریکا
میامی در ایالت فلوریدای آمریکا در سراسر خیابانهای خود تابلوهای هوشمند بیشماری را در بر گرفته که از قابلیت اتصال به اینترنت پرسرعت، همچنین ارائه خدمات بیشتر به شهروندان برخوردار است. این تابلوها دسترسی به اطلاعات گستردهای شامل محیط اطراف، مسیرهای تردد در داخل شهر و حتی سطح آلودگی هوا را برای شهروندان ممکن میکند و جالب این است که، قابلیت بهرهگیری از اطلاعات آن تنها به شکل لمس صفحه نمایش، گرایش شهروندان را به استفاده از آنها افزایش داده است. مدیران به نصب نرمافزارهای مختلف روی این تابلوها پرداخته و توانستهاند از این طریق دامنه خدماترسانی آنها را افزایش دهند و مهمتر از همه اینکه امکان استفاده از اینترنت پرسرعت رایگان در نزدیکی این تابلوها وجود دارد.
سطل زباله مجهز به وایفای در چین
چین از مهمترین کشورهای تولیدکننده سطل زباله هوشمند در جهان بهشمار میرود که از طریق نصب این سازههای هوشمند در سطح شهر شکل خاصی به خیابانهای این کشور بخشیده است. این سطلهای زباله که در خیابانهای شهر «چونگکینگ» خودنمایی میکند، مجهز به قابلیت وایفای است؛ در واقع سطلهای هوشمند این شهر به روترهای اصلی سطل زباله متصل میشود و هنگام پر شدن زبالهها، پیامی برای کارمندان شهرداری چونگکینگ ارسال میشود. این پیام اعلام میکند که سطلهای زباله پر شدهاند و نیاز به خالی شدن دارند. همچنین این سطلهای هوشمند با استفاده از انرژی خورشیدی کار میکنند و زمانی که ظرفیت سطل زباله به ۸۰ درصد رسید، به منظور جلوگیری از پر شدن بیش از اندازه سطلها، پیام هشداری به کارمندان جمعآوری زباله ارسال میشود. از دیگر مزیتهای این سطلها میتوان به فراهم کردن امکان پنج مگابایت داده رایگان هر سطل برای کاربران و ایجاد فضای آنلاین بهطور همزمان برای ۵۰ کاربر اشاره کرد. همچنین تلفنی روی این سطلها تعبیه شده است و در صورتی که کاربران به سرویسهای اورژانسی نیاز داشته باشند، میتوانند با استفاده از آن درخواست امداد و کمک کنند.
مبلمان دوستدار محیط زیست در فرانسه
گروهی از خلاقان لیل در فرانسه نوعی مبلمان هوشمند شهری طراحی کردهاند که از قابلیت ذخیره آب باران برخوردار است. این مبلمان که با زیبایی منحصربهفرد خود از سایر مبلمان هوشمند کشور متمایز شده است، نهتنها مانع سرریز شدن آب هنگام بارش شدید باران میشود، بلکه از آب ذخیره شده در خود نیز برای آبیاری پوششهای گیاهی اطراف بهره میگیرد. این مبلمان در میدان اصلی لیل نصب شده و مخزن ذخیره آب باران آن بهطور مستقیم به یک ناودان متصل است که این ویژگی امکان ذخیره خودکار آب باران را فراهم میآورد.
ایستگاه اتوبوس و سرویس بهداشتی هوشمند در سیدنی
برنامهریزان سیدنی در استرالیا تنها به یک نمونه مبلمان شهری اکتفا نکرده و طراحی این سازهها را به اشکال مختلف شامل ایستگاههای اتوبوس هوشمند و سرویسهای بهداشتی پرداختهاند. گزارشها حاکی از آن است که تا سال گذشته تعداد ۳۴۰ ایستگاه اتوبوس هوشمند جدید در شهر نصب شد که این سازهها نسبت به ایستگاههای عمومی قدیمی از مقاومت بسیار بالایی در مقابل تابش نور خورشید و بارش باران برخوردار است، ضمن اینکه سایبانهای شیشهای آنها از نفوذ نور خورشید به بخشهای زیرین خود جلوگیری میکند. وجود صفحههای نمایش دیجیتالی از دیگر ویژگیهای بارز ایستگاههای اتوبوس هوشمند سیدنی محسوب میشود که زمینه را برای تبادل اطلاعات مهم در مورد رویدادهای مختلف میان شهروندان هموار میکند.
افزایش تعداد سرویسهای بهداشتی از ۱۰ عدد به ۲۰ مورد، از دیگر اقدامات خلاق مدیران سیدنی در استفاده از مبلمان هوشمند شهری بوده که علاوه بر بهبود تجربه حضور در فضاهای عمومی برای شهروندان، از طریق بامهای سبز خود به کاهش انتشار گازهای آلاینده و خنکسازی طبیعی محیط اطراف خود کمک میکند.
توسعه صفحات دیجیتالی در ایستگاههای اتوبوس لسآنجلس
مدیران لسآنجلس در ایالات متحده آمریکا مدعی شدهاند که در آینده نهچندان دور به نصب صفحات دیجیتالی در ایستگاههای اتوبوس سراسر شهر خواهند پرداخت و هدف خود از این اقدام را تسهیل تردد و تشویق هرچه بیشتر شهروندان به رفت و آمد از طریق وسایل نقلیه عمومی معرفی کردهاند به این امید که بتوانند اثرات منفی ناشی از تغییرات اقلیمی و آلودگی هوا را بر زندگی مردم به حداقل برسانند و رفاه را برای آنها به ارمغان بیاورند. صفحات دیجیتالی جدید پنلهایی خورشیدی را در بر گرفته است که نیروی لازم را برای عملکرد آنها فراهم میآورد و این در حالی است که بهرهگیری از فناوری در این سازهها امکان دسترسی شهروندان را به اطلاعات زمان واقعی در مورد لحظه دقیق ورود اتوبوسها به هر ایستگاه و حرکت آنها به سمت ایستگاههای بعدی فراهم خواهد آورد.
نظر شما