به گزارش خبرنگار ایمنا، کوثر خادمیان، امروز _دوشنبه نهم مردادماه_ در جمع اصحاب رسانه، با اشاره به آغاز هفته جهانی ترویج تغذیه با شیر مادر از دهم تا شانزدهم مردادماه و با تاکید بر متون علمی و کتاب آسمانی قرآن نسبت به اهمیت و ارزش شیر مادر، اظهار کرد: ترکیب شیر مادر بر اساس نیازهای تغذیهای و ایمنی شیرخوار در هر سن و با توجه به شرایط سلامت و بیماری تغییر میکند. فراتر از ترکیب شگفتآور شیر مادر، تغذیه با آن منجر به برقراری ارتباط عاطفی و استحکام پیوند مادر و کودک میشود.
وی با اشاره به راهکارهای مؤثر در راستای ترویج تغذیه با شیر مادر افزود: آموزش و ترغیب مادران حین ارائه مراقبتهای بهداشتی مادران و کودکان پیرامون تغذیه انحصاری با شیر مادر در شش ماه نخست تولد کودک و تداوم تغذیه با شیر مادر به مدت دو سال یا بیشتر در کنار غذای کمکی، انجام مشاوره شیردهی و شناسایی مشکلات مربوط به آن از جمله نحوه مدیریت رفتارهای شیرخوار مانند بیقراری یا گریه کردن و پیشگیری از استفاده غیرضروری جایگزینهای شیر مادر، نقش مهمی در ترویج تغذیه با شیر مادر دارد.
مدیرگروه سلامت جمعیت، خانواده و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: در این میان، نقش حمایتی همسر و سایر اعضای خانواده در تشویق مادر به شیردهی و همکاری آنها در این زمینه تأثیر به سزایی در موفقیت شیردهی را به همراه دارد.
وی نقش کارکنان بهداشتی و درمانی را نیز در حمایت از تغذیه با شیر مادر اساسی دانست و با اشاره به ضرورت آموزش منسجم و مناسب در این زمینه تصریح کرد: با توجه به ارائه مراقبتهای دوران بارداری، امکان آموزش و حمایت از مادران باردار شاغل در دوران بارداری و پس از زایمان در زمینههایی مانند راهنمایی برای برنامهریزی مرخصی با هدف تداوم تغذیه انحصاری با شیر مادر، از ظرفیتهای تیم سلامت است.
خادمیان با اشاره به قوانین حمایتی ترویج تغذیه با شیر مادر ادامه داد: قانون حمایت از کارکنان شاغل زن در دوران شیردهی در ادارات، ارگانها و سازمانها در راستای ترویج تغذیه انحصاری با شیر مادر شامل مواردی از جمله ۹ ماه مرخصی زایمان مادر و مرخصی همسر با رعایت حداکثری و کامل حقوق آنها است. مداخلهها و راهکارهای مؤثر در این زمینه شامل اختصاص اتاق شیردهی در محل کار و انعطافپذیری در کاهش ساعات کاری مادران شاغل دست کم در شش ماه نخست بازگشت به کار است.
وی با بیان اینکه حمایت جامعه از لزوم تغذیه با شیر مادر در محیطهای عمومی به صورت راهاندازی محیطهای دوستدار شیردهی را باید ترویج دهیم، گفت: رسانههای جمعی میتوانند از طریق جلب مشارکت و همکاری متخصصان برای نشر و انتقال اطلاعات صحیح تغذیه با شیر مادر نقش مؤثری در ترویج، حمایت و پشتیبانی برنامههای ترویجی داشته باشند و این امر، مستلزم آگاهی اصحاب رسانه نسبت به تأثیرات تبلیغات و بازاریابی شیر مصنوعی بر موفقیت این برنامهها است.
مدیر گروه سلامت، جمعیت، خانواده و مدارس، معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز دستاورد این آگاهیبخشی و اطلاعرسانی عمومی به کمک رسانه را تقویت حمایت از مادران در دوران شیر دادن دانست و اضافه کرد: این موضوع تضمینی برای سلامت نسلهای آینده جامعه است.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت اجرای برنامه ترویج تغذیه با شیر مادر در سلامت و جوانی جمعیت و نظر به اهمیت بهبود شاخصهای تغذیه انحصاری و تداوم تغذیه با شیر مادر تا دو سالگی، آژانس بین المللی ترویج تغذیه با شیر مادر مطابق با روال هر سال، شعار هفته جهانی ترویج تغذیه با شیر مادر را که از دهم تا شانزدهم مرداد، مصادف با یکم تا هفتم آگوست گرامی داشته میشود، اعلام کرده و شعار سال جاری، همسو با قانونهای جوانی جمعیت و ترویج تغذیه با شیر مادر تحت عنوان «نگاهی نو به شیردهی مادران شاغل در خانواده، محل کار و جامعه» انتخاب شده است.
نظر شما