به گزارش خبرنگار ایمنا، حجتالاسلام محمد داستانپور شب گذشته _چهارشنبه چهارم مردادماه_ در مراسم عزاداری شب تاسوعای هیئت باران، اظهار کرد: سبک زندگی بر قلب، باورها و اعتقادات فرد تأثیر میگذارد و هنگامی که شیطان از تأثیرگذاری بر افراد ناتوان میشود، با تأثیرگذاری بر سبک زندگی به دنبال اجرایی کردن اهداف خود میرود.
وی افزود: اولین قدم شیطان برای گمراه کردن یک انسان مؤمن، کم گذاشتن برای یک عمل است؛ چراکه پس از کم گذاشتن برای یک عمل، افراد از آن عمل دور و در خصوص آن دچار سوال میشوند و هنگامی که افراد به دنبال پاسخ سوال خود نباشند، در عمل دچار شبهه میشوند. شبهه با عمیق شدن به انکار، از انکار به انزجار و درنهایت از انزجار به فحاشی میرسد.
این استاد حوزه علمیه و فعال فرهنگی تصریح کرد: ژاپنیها به این نتیجه رسیدهاند که عادتهای رفتاری میتواند قلب را مستعد کند یا آن را بمیراند و به همین علت در سال اول تحصیلی هیچ اطلاعاتی به دانشآموز داده نمیشود و تنها عادتهای رفتاری فرد را مدنظر قرار میدهند.
وی ادامه داد: غرب از شعاری مبنی بر رها بودن انسان در رفتار به در نظر گرفتن چارچوب برای ساختن سبک زندگی افراد رسیده است و در چهار محورِ خود آرمانی، خود واقعی، ارتباط با دنیای بیرون و اعتقادات اخلاقی چارچوب در نظر گرفته میشود.
داستانپور با بیان اینکه رفتارهایی که استمرار داشته باشند به عنوان سبک زندگی شناخته میشوند، گفت: برای مثال خداوند در تمام مکانها حضور دارد، اما ایستادن رو به قبله برای خواندن نماز به منظور جهت دادن و جهتمند بودن انسان در زندگی است.
وی اضافه کرد: سبک زندگی افراد از سه طریق تربیت فرزندان، منظومه خانوادگی و خاطرات اولیه، شکل میگیرد. سوالات تو کیستی، از کجا آمدهای، رسالت تو در این زندگی چیست و به کجا میروی، سوالاتی هستند که انسان باید در پی یافتن پاسخ آن باشد.
این استاد حوزه علمیه و فعال فرهنگی با اشاره به اینکه نیازمند تحول در سیستم آموزشی کشور هستیم، خاطرنشان کرد: باورهایی باید به کودکان داده شود که هنگام ارائه سبک زندگی به آنها، با تمام قلب خود آن را بپذیرند.
نظر شما