۲ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۸:۱۴
علائم گرمازدگی چیست؟

علائم و نشانه‌های گرمازدگی اغلب شامل تنفس سریع، احساس گیجی، گرفتگی عضلات، سرگیجه، پوست خشک و برافروخته، سردرد، حالت تهوع، رفتار غیرعادی و استفراغ می‌شود.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، گرمازدگی یک شرایط اورژانسی است که در صورت تسکین‬ پیدا‬ نکردن و درمان به مرگ منجر می‏‌شود. این بیماری زمانی رخ می‌دهد که بدن قادر به حفظ دمای طبیعی بدن نیست، در این حالت بدن گرمای بیشتری را جذب می‌کند. دمای مرکزی بدن می‌تواند از ۴۰ درجه سانتی‌گراد نیز بالاتر برود.

علائم و نشانه‌های گرمازدگی از فردی به فرد دیگر متفاوت است و اغلب شامل تنفس سریع، احساس گیجی، گرفتگی عضلات، سرگیجه، پوست خشک و برافروخته، سردرد، حالت تهوع، رفتار غیرعادی و استفراغ می‌شود. این علائم هشداردهنده جدی هستند و نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارند. کودکان گرما و رطوبت را سریع‌تر و شدیدتر از بزرگسالان احساس می‌کنند و دیرتر بهبود پیدا می‌کنند. متخصصان معتقدند که دمای بدن کودکان سه تا پنج برابر سریع‌تر از بزرگسالان افزایش می‌یابد. همچنین، دمای بدنشان به دلیل حجم خون کمتر و مکانیسم تعریق کمتر، آهسته‌تر از بزرگسالان کاهش پیدا می‌کند.

زمانی که منتظر دریافت کمک پزشکی هستید، فرد مبتلا به گرمازدگی را به مکان خنک‌تری منتقل کنید تا دمای بدن وی کاهش پیدا کند. برای خنک کردن بدن وی از پارچه‌های مرطوب و خنک استفاده کنید. این کار می‌تواند موثر واقع شود، زیرا رگ‌های خونی بزرگ به سطح پوست نزدیک‌تر هستند، بنابراین می‌تواند به کاهش دمای بدن کمک کند. در صورتی که فرد مبتلا به گرمازدگی هوشیار است و قادر به نوشیدن مایعات است به او مایعات خنک مانند آب یا نوشیدنی‌های الکترولیتی بدهید.

لازم است در مرحله اول به منظور پیشگیری از بروز گرمازدگی، در ساعات اوج گرما بین ساعت ۱۰ صبح تا دو بعدازظهر بیرون از منزل نباشید. سعی کنید صبح زود یا عصر ورزش کنید که هوا خنک‌تر است، لباس‌های گشاد و سبک بپوشید، از کلاه لبه پهن و عینک آفتابی استفاده کنید تا خطر آفتاب‌سوختگی کاهش پیدا کند. از کرم ضدآفتاب با SPF حداقل ۱۵ استفاده کنید و در طول روز مایعات زیادی بنوشید.

کد خبر 675223

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.