محمد جواد سجادی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به نکات مهم ایمنی در برپایی هیئتهای مذهبی اظهار کرد: در فضاهای تجمعی پرتراکم مانند زیارتگاهها، مساجد، حسینیهها و تکایا به ازای ۵۰ تا ۳۰۰ نفر دو راه خروج، از ۳۰۱ تا یک هزار نفر سه خروجی و بیشتر از یک هزار نفر چهار خروجی دور از هم که همواره باز و فاقد هر گونه مانع باشند، لازم و ضروری است.
وی افزود: رعایت فاصله مناسب سیمها، اتصالات و ادوات برقی از مواد و مصالح قابل اشتعال مانند پرچم، پلاکارد، پرده، فرش، تابلو و… الزامی است.
سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری قم گفت: هر فیوز برق باید استاندارد بوده و از بهکارگیری فیوزهای تقویت شده و غیراستاندارد به طور جدی خودداری شود، گرفتن انشعابات متعدد از یک پریز برق و وارد آوردن بار بیش از ظرفیت، موجب آتشسوزی الکتریکی میشود.
وی ادامه داد: استفاده از لامپهای برق ولتاژ بالا، بدون حباب و حفاظ مناسب، خطرآفرین و خسارت بار است و قبل از استفاده از وسایل گرمازا از استاندارد و سالم بودن آن اطمینان حاصل شود.
سجادی خاطرنشان کرد: هنگام گرفتن انشعاب از لولهکشی گاز از شیلنگهای فشار قوی مخصوص و بست مناسب استفاده شود و رعایت حداقل یک متر فاصله بین وسایل گرمازا و لوازم قابل اشتعال مانند پشتی، فرش، پرچم و… الزامی است، دودکشها نباید در مجاورت پرده، چادر برزنتی و مواد قابل اشتعال قرار گیرد و از محل امن با قابلیت غیرقابل اشتعال عبور داده شود و برای افراد سالخورده و اطفال باید مکانی امن در نزدیکترین نقطه به راه خروجی پیشبینی شود.
وی گفت: از نگهداری مواد نفتی و مایعات قابل اشتعال در این اماکن و نیز محل طبخ غذا خودداری شود، آغشته کردن چادرهای برزنتی به روغن و مواد نفتی برای جلوگیری از نشت رطوبت باران موجب آتشسوزی سریع چادر خواهد شد.
نظر شما