به گزارش ایمنا، محمدباقر قالیباف روز پنجشنبه در نهمین همایش سراسری مدیران هیئت جوانان عاشورایی هیئت رزمندگان اسلام، در پاسخ به انتقادی درباره دخالت نمایندگان مجلس در انتصابات دولتی، اظهار کرد: قطعاً دخالت نمایندگان در عزل و نصبها خلاف قانون است.
وی با بیان اینکه بارها قاطعانه این مسئله را مطرح کرده و گفته که این کار خلاف شرع است، افزود: رهبر معظم انقلاب نیز نسبت به این موضوع تذکر لازم را دادهاند. هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان نیز این موضوعات را ثبت و ضبط کرده و در آینده افراد تأثیرگذار خواهد بود.
رئیس مجلس ادامه داد: ما کار خود را در مجلس دنبال میکنیم و هرگاه ایرادی در کار مدیری دیده شد، بر اساس اختیار قانونی موضوع از طریق وزیر دنبال میشود که باز هم در نهایت اگر قرار شد مدیر تغییر کند، نمایندگان حق ارائه پیشنهاد در این خصوص را ندارند.
وی در ادامه درباره نحوه نظارت مجلس با بیان اینکه مجلس در رأس امور است، گفت: نظارت مجلس، نظارت به صورت فردی نیست؛ استیضاح، تحقیق و تفحص و سوال وجود دارد که ممکن است یک نماینده آن را آغاز کند اما تصمیم نهایی را کل مجلس میگیرد.
قالیباف با تأکید بر اینکه فراموش نکردن مردم فقط به این معنا نیست که به آنها خدمت کنیم، افزود: این امر به این معناست که هرگاه قصد داریم هر کاری انجام دهیم باید با استفاده از خود مردم انجام دهیم.
وی اضافه کرد: در هر حرکتی که مردم را از آن جدا کنیم، با شکست مواجه میشویم چنانکه در دوران دفاع مقدس ارتش و سپاه نیز هرگز به تنهایی نمیتوانستند موفقیت کسب کنند بلکه مردم یعنی بسیجیها بودند که با حضور خود در جنگ توانستند موفقیت ایجاد کنند در حالی که آموزشهای نظامی حرفهای هم ندیده بودند.
رئیس مجلس با بیان اینکه مشکلات اقتصادی امروز به این دلیل است که اقتصاد را از دست مردم گرفته و آن را دولتی کردهایم، به فرمایشی از امام (ره) درباره عدم دخالت دولت در امورات اقتصادی و استفاده از ظرفیت مردم، اشاره و تصریح کرد: حضرت امام (ره) که فقیه، مجتهد و تاریخساز فرهنگ شیعه است، میفرمایند دخالت دولت در اقتصاد، نامشروع است.
وی با تاکید بر اینکه باید بدانیم همواره در حال نبرد هستیم و باید جبهه را شناسایی کنیم، یادآور شد: امروز وظیفه ما در مجلس قانونگذاری است و اگر رهبر معظم انقلاب این منت را بر ما گذاشته و عملکرد ما را تأیید کردند به این علت است که به وظیفه خود یعنی قانونگذاری، با نقشه راه و اولویتبندی در این سه سال عمل کردیم.
قالیباف به بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه در مجلس اشاره کرد و افزود: قصد داریم در این قانون مسائل را اولویتبندی کنیم تا با تسهیلگری، تحول جدی در زندگی مردم را شاهد باشیم.
وی با بیان اینکه مجلس میخواهد با حفظ شاخصهای انقلابی حداقل وظیفه خود را در قانونگذاری در خصوص لایحه پنج ساله برنامه هفتم انجام دهد، گفت: این لایحه باید متفاوت از لوایح گذشته باشد که پس از تصویب امکان اجرای آن وجود نداشت.
نماینده مردم تهران در مجلسشورای اسلامی بر همکاری دولت و مجلس در تصویب این لایحه تاکید کرد تا در سال پایانی اجرای آن، کشور به ثبات اقتصادی برسد و مردم از آن منفعت حاصل کنند.
وی درباره موضوع عفاف و حجاب نیز با بیان اینکه در حال حاضر قانون در این خصوص وجود دارد، اظهار کرد: لایحهای که به مجلس ارائه شده از زاویه جرمانگاری است اما مجلس معتقد است که این موضوع با جرمانگاری حل نمیشود یعنی لازم است اما کافی نیست، چرا که این موضوعات پیش از اینکه جرم باشد یک موضوع شرعی، فرهنگی، هویتی و سیاسی است و از این رو رهبر معظم انقلاب فرمودند عدم رعایت آن حرام شرعی و حرام سیاسی است.
قالیباف در ادامه با بیان اینکه در صورت تصویب، این لایحه در حوزه جرمانگاری جوابگو نخواهدبود، اذعان کرد: کمیسیون فرهنگی مجلس گزارشی در این خصوص ارائه کرد که از ۳۲ دستگاه فرهنگی که باید در حوزه حجاب کار ایجابی میکردند، ۳۱ دستگاه کوتاهی کردهاند و همان دستگاهها نیز بقیه را به کمکاری متهم میکنند.
وی با بیان اینکه اگر این لایحه با دوفوریت یعنی ظرف ۷۲ ساعت تصویب میشد، نمیتوانست مسئله را حل کند، افزود: به صورت شبانهروزی در ۴۰ روز گذشته این لایحه بررسی شده است.
رئیس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: مجلس پیش از تقدیم این لایحه یعنی از شهریور سال گذشته، موضوع حجاب را در دست بررسی داشت و اکنون نیز با جمعسپاری، موضوع را با در نظر گرفتن نظرات صاحبنظران و متخصصان حوزه و دانشگاه در ابعاد فرهنگی، آموزشی و تقسیم کار میان دستگاههای ذیربط مورد بررسی قرار داده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: این لایحه اکنون در پنج فصل در حال بررسی در کمیتهای است و در هفته آتی در کمیسیون بررسی میشود و امیدواریم با برنامهریزی انجام شده این لایحه را در اسرع وقت به تصویب رسانده و ابلاغ کنیم.
نظر شما