مهدی دلاوری در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به اینکه سال گذشته ۶۵ مورد بیماری تبمالت در منطقه کاشان گزارش شده است، اظهار کرد: از این تعداد ۳۶ درصد زن و مابقی مرد بودند و از بین زنان ۳۰ درصد خانهدار بودند.
وی با اشاره به اینکه در این بین ۸۶ درصد، موارد سابقه مصرف لبنیات غیر پاستوریزه را داشتند، افزود: به شهروندان تاکید میکنیم از محصولات لبنی پاستوریزه استفاده و تمام افراد در تماس با دام نکات بهداشتی لازم را رعایت کنند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان با اشاره به بیماری سالک، تصریح کرد: این بیماری در سال گذشته نسبت به سال قبلتر ۶۰ درصد کاهش داشته است، از این رو کنترل بهتر بیماری سالک مشارکت بیشتر سایر سازمانها و ارگانها را میطلبد.
وی در خصوص بیماری هاری، ادامه داد: این بیماری در برخی استانهای کشور باعث مرگ شده است، اما در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کاشان با مراجعه به موقع موارد حیوانگزیدگی جهت دریافت واکسن و سرم ضد هاری، موردی از مرگ گزارش نشده است.
دلاوری اضافه کرد: در شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل ۵۴ درصد موارد گزش را سگها و ۴۱ درصد موارد را گربهها تشکیل میدهند، همچنین ۹۵ درصد موارد پیشگیری از بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان صورت گرفته است، بنابراین با کنترل سگها و گربهها بخش عمدهای از هاری کنترل خواهد شد.
وی گفت: ضروری است شهروندان توجه بیشتر به بحث پیشگیری از گزش توسط حیوانات داشته باشند و در زمان هرگونه گازگرفتگی و چنگزدگی جهت درمان و پیشگیری از هاری به مراکز درمانی مراجعه کنند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان افزود: شعار روز جهانی بیماریهای زئونوز " افزایش آگاهی در خصوص بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوانات" است، همچنین روز جهانی بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان (زئونوز) فرصتی برای افزایش هماهنگی بینبخشی و افزایش آگاهی جامعه به منظور پیشگیری از انتقال و ابتلاء جامعه به این بیماریها است.
وی با اشاره به اینکه در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی کاشان برخی بیماریها، بیشتر از سایر بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان خودنمایی میکند، خاطرنشان کرد: افزایش آگاهی برای محافظت در مقابل بیماریها ضروری است.
نظر شما