امتحان خوشمزه‌ترین غذاهای محلی کرمان
آبگوشت بزباش کرمان

کرمان یکی از شهرهای کویری کشورمان است که غذاهای محلی مختلفی دارد. طعم بی‌نظیر غذاهای این شهر زبان‌زد خاص‌وعام بوده و حتی توریست‌های خارجی نیز از لذت خوردن غذاهای شهر کرمان می‌گویند. جالب اینجاست که شما می‌توانید با در دسترس‌ترین مواد اولیه غذاهای این شهر را تهیه و نوش‌جان کنید.

غذاهای اصیل کرمانی شامل انواع آّبگوشت، خورش و ... می‌شوند. شما می‌توانید این غذاها را تنها یا در کنار برنج، نان و ... نوش‌جان کنید. البته برای بیشتر لذت بردن از غذاهای کرمانی باید حتما این غذاها به شیوه‌ای مخصوص تهیه شوند. بیشتر آشپزها و خانم‌های کرمانی به طرز تهیه غذاهای سنتی این شهر مسلط هستند.

پیشنهاد می‌دهیم اگر به شهر کرمان سفر کرده‌اید، حتما طعم غذاهای لذیذ این شهر را بچشید و حتی طرز تهیه آنها را یاد بگیرید. با یادگیری شیوه تهیه غذای کرمانی می‌توانید وعده‌های مقوی و مغذی برای ناهار یا شامتان درست کنید و در کنار لذت‌بردن از خوردن غذا، تمام ویتامین‌های لازم را به بدنتان برسانید.

طرز تهیه انواع غذای محلی و سنتی کرمانی

در ادامه طرز تهیه انواع غذاهای محلی و سنتی شهر کرمان، گنجینه کویر کشورمان را برایتان قرار می‌دهیم که با طعم لذت‌بخش خود توانسته‌اند محبوبیت زیاد در بین کرمانی‌ها و حتی مردم بیشتر شهرهای ایران پیدا کنند:

آبگوشت بزباش

طرز تهیه آبگوشت بزباش به‌این‌صورت است که ابتدا باید لوبیا سفید ها را به مدت 5 ساعت در آب بخیسانید و در این مدت 2 مرتبه آب لوبیاها را عوض کنید. سپس باید داخل یک قابلمه را روی حرارت بگذارید. بعد دنبه‌ها را داخل قابلمه بیندازید و اجازه دهید کاملا آب شوند.

پیازها را پوست گرفته و آبشان را بگیرید. اکنون پیازها را به‌همراه دنبه‌ها تفت دهید. در این حین گوشت‌ها را نیز به مواد بیفزاید و ادویه‌های لازم را روی آنها بریزید. لوبیا سفیدها را نیز به مواد اضافه کنید و خوب تفت دهید. حالا نوبت افزودن 7 تا 8 لیوان آب است.

درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید مواد کاملا مغز پخت شوند. در این حین سبزی‌ها را بشویید و خشک کرده و سپس با میکسر خرد کنید. دانه‌های لیموعمانی‌ها را نیز گرفته و داخل آب بیندازید تا تلخ نباشند. حالا باید سبزی‌ها را داخل تابته تفت دهید و زمانی که آبگوشت کاملا پخته شد، سبزی‌ها را به آبگوشت بیفزایید. لیموعمانی‌ها را نیز در همین زمان داخل قابلمه بیندازید.

سیب‌زمینی‌ها را خرد کنید و داخل قابلمه بیندازید و بگذارید تا مواد 30 دقیقه دیگر نیز بپسند. اکنون آبگوشت بزباش آماده است و می‌توانید این غذای خوشمزه کرمانی را نوش‌جان کنید.

آبگوشت کشک و بادمجان

ابتدا نخود و لوبیا را یک شب کامل در آب بخیسانید تا نفخشان گرفته شود. سپس پیازها را به 4 قسمت تقسیم کنید و به‌همراه گوشت استخوان دار و حبوبات اجازه دهید 120 دقیقه روی حرارت باشند. زردچوبه را به‌همراه فلفل و سیب‌زمینی به مواد می‌افزاییم و بعد از پخت کامل سیب‌زمینی‌ها، آنها را از داخل قابلمه بر می‌داریم.

امتحان خوشمزه‌ترین غذاهای محلی کرمان

آبگوشت کشک و بادمجان کرمان

حالا بادمجان‌ها را پوست کنده و سرخ می‌کنیم. چغندرها را نیز روی تابه بچینید و بادمجان‌ها را روی آنها قرار دهید. کمی از آب مواد قابلمه را روی این چغندرها و بادمجان‌ها بریزید و بگذارید تا کاملا پخته شوند.

اکنون بادمجان‌های پخته‌شده را به دو قسمت تقسیم کنید و نیمی از آنها را با آبگوشت و کشک بکوبید. حالا موادتان را به آبگوشت اصلی بیفزایید و حرارت را در حالت ملام بگذارید تا سرد نشوند.

با بقیه بادمجان‌ها و چغندرها دیس غذا را تزیین کنید. اکنون آبگوشت کشک و بادمجان کرمانی آماده است.

آبگوشت زیره

مقداری گوشت آبگوشتی را داخل تابه‌ای بیندازید. در این مرحله نیازی به روغن نیست، چون گوشت چربی پس می‌دهد. اکنون با چربی گوشت پیازها و گوشت‌ها را تفت دهید.

امتحان خوشمزه‌ترین غذاهای محلی کرمان

آبگوشت زیره کرمان

سیرهای رنده‌شده را به‌همراه رب گوجه‌فرنگی، پودر زیره، زردچوبه، فلفل و آب به مواد بیفزایید و اجازه دهید غذا کاملا بپزد. با مغزپخت‌شدن گوشت، کمی به آبگوشت نمک بزنید و اجازه دهید کمی بپزد. اکنون می‌توانید این غذای خوشمزه کرمانی را بخورید و از چشیدن طعم آن لذت ببرید.

خورش بزقرمه

ابتدا نخودها را برای چند ساعت بخیسانید و سپس پیازها را داخل تابه‌ای تفت دهید. اکنون نوبت اضافه‌کردن گوشت، سیر رنده‌شده، زردچوبه و فلفل به ماهیتابه هاست. این مواد را بیفزاید و اجازه دهید به‌خوبی تفت بخورند.

نخودها را داخل قابلمه‌ای بریزید و آبشان را عوض کنید. اکنون اجازه دهید کمی داخل آب بجوشند تا کاملا نفخشان گرفته شود. اکنون آنها را داخل مواد بریزید و اجازه دهید خورش پخته شود. بعد از پخت کامل، باید نخودها را بکوبید.

امتحان خوشمزه‌ترین غذاهای محلی کرمان

بزقرمه کرمان

در مرحله آخر باید کشک، زعفران و نمک را به خورش بز قرمه بیفزایید. اکنون با گذاشتن قابلمه روی حرارت گاز اجازه دهید خورش خودش را بگیرد. اکنون خورش بزقرمه کرمانی‌تان آماده است.

خورش آلوچه

لوبیاها را چند ساعت بخیسانید و سپس گوشت‌ها را به‌همراه پیاز تفت دهید. اکنون داخل مواد را داخل ظرفی بریزید و روش شعله گاز بگذارید تا بپزند. در این حین باید ادویه‌های لازم را نیز به غذا بیفزایید.

امتحان خوشمزه‌ترین غذاهای محلی کرمان

خورش آلوچه کرمان

زمانی که از مغزپخت ‌شدن گوشت خورشت مطمئن شدید، می‌تولانید سبزی خشک را به‌همراه آبلیمو، رب گوجه‌فرنگی و آلوچه به مواد اضافه کنید. حالا بگذارید مواد کمی پخته شوند. اکنون خورش آلوچه‌تان آماده است و می‌توانید از خوردن این غذای خوشمزه لذت ببرید.

خورش به آلو

برای تهیه خورش به‌آلو در مرحله اول باید آلودها را داخل آب بخیسانید. اکنون پیازها و گوشت‌ها را به‌صورت نگینی خرد کنید و تفت دهید. حالا به مواد آب بیفزایید و اجازه دهید کاملا پخته شوند.

امتحان خوشمزه‌ترین غذاهای محلی کرمان

خورش به آلو کرمان

اکنون به‌ها را پوست بکنید و قطعه‌قطعه کنید. اکنون تخم‌هایشان را بگیرید و با برش دادنشان، داخل روغن تفتشان دهید. حالا به‌ها را به‌همراه آلودها داخل قابله بریزید.

زیر شعله گاز را کم کنید و به مواد نمک، فلفل، زعفران آب‌شده، شکر و آب‌لیمو را به مواد بیفزاید. اکنون بگذارید تا خورش جا بیفتد.

خورش به آلو شما آماده است و می‌توانید از خوردن آن لذت ببرید.

جمع‌بندی

اکنون طرز تهیه بیشتر غذاهای خوشمزه کرمانی را که طعمی اصیل و بی‌نظیر دارند، می‌دانید. شما می‌توانید این غذاها را در خانه بپزید و از خوردنشان لذت ببرید. اگر حوصله درست‌کردن غذا در خانه را ندارید، به سامانه‌های سفارش اینترنتی غذا در کرمان مراجعه کنید. این سامانه‌ها امکان خرید اینترنتی غذاهای سنتی شهر کرمان را فقط با چند کلیک ساده برایتان امکان‌پذیر کرده‌اند.

شما می‌توانید در سامانه‌های خرید غذا کرمان انواع غذاهای کرمانی خوشمزه مثل خورش بزقرمه، آبگوشت بزباش و ... را سفارش دهید. همچنین امکان خواندن نظرات مشتری‌ها و امتیاز رستوران‌ها را نیز دارید تا بهترین رستوران‌ها را بیابید و غذای مورد علاقه‌تان را از آنها سفارش دهید.

کد خبر 670784

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 7
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • زهرا IR ۱۷:۲۷ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۶
    2 0
    ما هیچ از،اینها را داخل استان کرمان و شهرستانها به،این شکل درست نمیکنیم ،مثلا آبگوشت کشک و بادمجان به دور از،واقعیتن ....؛!!
  • علیرضا IR ۱۱:۴۷ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۷
    4 0
    خیلی عالی..من نمیدونستم این همه تنوع غذایی محلی هست تو کرمان..کرمان رو فقط با پسته وقوتو میشناختم
  • فاطمه IR ۱۲:۰۴ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۹
    2 0
    غذای سنتی که ذکر کردید املای صحیح آن «بوز قورمه » است «بوز » به معنای گوشت سفید است که منظور کوشتی پخته ای است که بدلیل مخلوط شدن با کشک رنگ سفید درآمده