به گزارش ایمنا و به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه، سومین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده مطالبه خسارت مادی، معنوی و تنبیهی ناشی از شهادت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی به ریاست قاضی حسینزاده در شعبه ۵۵ دادگاه حقوقی (بینالملل) آغاز شد.
قاضی حسینزاده با بیان اینکه جلسه دادگاه شامل ۱۱۴ کلاسه پرونده حقوقی واصله از استانهای مختلف کشور است، اظهار کرد: دادخواهی ملت شریف ایران برای این دادگاه بالغ بر سه هزار خواهان از استانها علیه دولت ایالات متحده آمریکا است.
وی با اشاره به اینکه رئیس جمهور وقت کشور آمریکا (ترامپ)، وزیر خارجه وقت این کشور و از جمله متهمان پرونده هستند، افزود: دولت آمریکا به کرات علیه دولت جمهوری اسلامی ایران و مقامات رسمی کشور طرح دعوی کرده و مصونیت قضائی را نقض کرده است.
قاضی حسینزاده گفت: در قانون تشدید مقابله با اقدامات تروریستی آمریکا این اجازه به دادگاه حقوقی تهران داده شده تا به موضوع رسیدگی کند.
وی تصریح کرد: قوه قضائیه بر اساس قانون مکلف است به اقدامات دولتی که مبادرت به شهادت یکی از فرماندهان ارشد نظامی ایرانی کرده است، در دادگاه حقوقی رسیدگی کند؛ همچنین صلاحیت قانونی در تعقیب حقوقی و قضائی دولت آمریکا و تمام افرادی که در شهادت حاج قاسم دست داشته است، مبادرت میکند.
قاضی حسینزاده با دعوت از وکلای خواهان، از آنها خواست تا با حضور در جایگاه مطالب خود را مطرح کنند.
وی گفت: آنچه که برای دادگاه احراز شده این است که حاج قاسم حسب مستندات خواهان با دعوت رسمی دولت عراق وارد این کشور شده و مسلم است اگر فرمانده رسمی نظامی با دعوت رسمی وارد یک کشور شود، تعرض به شخص، تعرض به حاکمیت تلقی میشود، لذا برای دادگاه تعرض به حاکمیت ایران توسط دولت ایالات متحده آمریکا محرز است.
طرح دعوی از دولت آمریکا در به شهادت رساندن حاج قاسم را به دادگاه ارائه میکنیم
در ادامه جلسه دادگاه، وکیل احمد بهارلو به وکالت از تعدادی از شکات از استان قم در جایگاه حاضر شد و گفت: طرح دعوی از دولت آمریکا، ترامپ و دستگاههایی که مستقیم و غیر مستقیم در به شهادت رساندن حاج قاسم سلیمانی داشتند را به دادگاه ارائه میکنیم.
وی با اشاره به جنایتهای گسترده آمریکا علیه مردم ایران در سالهای گذشته، افزود: سپاه قدس به فرماندهی حاج قاسم سلیمانی با گروههای تروریستی مانند داعش مبارزه کردند که آمریکا آنها را به وجود آورده و در منطقه گسترش داده بود.
وکیل بهارلو اضافه کرد: اظهارات مقامات ایرانی و عراقی موید این مسئله است که سردار سلیمانی و همکارانش به درخواست مقامات رسمی عراق وارد این کشور شده بودند و دارای مصونیت و حمایت بینالمللی بودند. چگونه دولت آمریکا در چنین شرایطی به خود اجازه نقشه ترور سپهبد سلیمانی را داده است؟
وی تاکید کرد: با توجه به مطالب مطروحه و مستندات ارائه شده و با توجه به هزاران انسانی که با جنایتهای آمریکا در منطقه کشته شدهاند و به شهادت رسیدهاند، همچنین بر اساس دادخواست تنظیمی که به دادگاه ارائه شده خواستار محکومیت دولت آمریکا، ترامپ و همه عوامل دخیل در شهادت حاج قاسم سلیمانی هستیم.
اقرار مستقیم آمریکا نسبت به ترور سردار سلیمانی
وکیل حمید مجتهدی در جایگاه قرار گرفت و دادخواست تقدیمی خود با موضوع خسارتهای روحی و روانی ناشی از ترور حاج قاسم سلیمانی را ارائه کرد.
در بخشی از ارائه دادخواست، قاضی از وکیل پرسید در اظهارات خود به این نکته اشاره کردید که شهید سلیمانی با دعوت رسمی مهمان عراق بودند، دقیقاً ایشان به دعوت کدام کشور به عراق سفر کرده بود؟
وکیل مجتهدی پاسخ داد: نامه دیپلماتیکی برای عراق صادر میشود که آنها از شهید سلیمانی میخواهند، پاسخ دهد؛ لذا سردار سلیمانی به دعوت عراق در این کشور حاضر میشود.
قاضی پس از اتمام توضیحات وکیل مجتهدی گفت: در دادگاه حقوقی تهران در خصوص پرونده حاج قاسم، نکته جالب و مورد توجهی وجود دارد، آمریکاییها وقتی مرتکب جنایت میشوند، آن را انکار میکنند، اما در پرونده حاج قاسم اقرار مستقیم داشتند.
وی گفت: ترامپ به صراحت جلوی دوربینها این موضوع را اعلام کرده است؛ دولت آمریکا در موارد معدودی سلب حق حیات را به این صراحت پذیرفته است.
قاضی در ادامه دادگاه از آخرین وکیل خواهانها از استان مازندران، خواست تا در جایگاه حاضر شود و اظهارات خود را بیان کند.
وکیل چهارم (وکیل خواهان از استان مازندران) اظهار کرد: آمریکا به اقرار رؤسا و مسئولان خود به تجاوز در این واقعه اشاره داشته است.
شهید سلیمانی نقشه صهیونیسم بینالملل را نقش برآب کرد
محمود حسنوند، وکیل خواهان از استان لرستان برای ارائه توضیحات در جایگاه قرار گرفت و با اشاره به علت اصلی شهادت سردار دلها، گفت: سردار شهید سلیمانی نقشه خاورمیانه بزرگ که توسط آمریکا و صهیونیسم بینالملل طراحی شده بود را نقش برآب کرد و به همین دلیل مورد خصم و دشمنی آنها قرار گرفت.
وی با اشاره به صدمات روحی و روانی که ترور سردار دلها به مردم ایران وارد کرده است، افزود: در تشییع پیکر و مراسمهای بزرگداشت این شهید مشاهده کردیم که مردم سنگ تمام گذاشتند.
بعد از سخنان وکیل، قاضی حسینزاده با اشاره به سه هزار خواهان رسیدگی به پرونده ترور شهید سلیمانی، اظهار کرد: دادگاه حقوقی تهران رسیدگی به این اقدام تروریستی را به طرفیت دولت آمریکا بر اساس آنچه کتباً و شفاهاً به دادگاه رسیده است، انجام میدهد.
وی ادامه داد: پیش از ترور سردار سلیمانی، توافقنامهای بین دولت عراق و آمریکا منعقد شده بود که هرگونه اقدام نظامی آمریکا در عراق باید با توافق عراق باشد، اما آمریکا با نقض حاکمیت عراق سردار سلیمانی را به شهادت رساند و به توافقنامهای که میان دو کشور منعقد شده بود؛ پایبند نماند.
قاضی حسینزاده تصریح کرد: در تشییع پیکر سردار سلیمانی میلیونها نفر حضور داشتند و با استناد به این حضور میتوان به این نکته رسید که فقدان شهید ضرر معنوی زیادی به ملت وارد کرده است.
وی گفت: اقرارهای مکرر مقامات امریکایی نیز برای دادگاه حقوقی تهران حائز اهمیت است؛ آنها به انجام جنایت اقرار کردهاند، کما اینکه هیچگونه عذرخواهی نیز متعاقب به شهادت رساندن فرمانده ارشد نظامی ایران برای دادگاه حقوقی تهران و سایر مقامات کشور بابت ارتکاب تقصیر حصول نشده است.
رئیس دادگاه در پایان با اعلام ختم جلسه خاطرنشان کرد: دادگاه حاضر بر اساس قانون با فرض دعوت خواندگان به دادگاه و نسخ اخطاریهها، تشکیل شده است و رسیدگی بر اساس مقررات بوده است.
نظر شما