به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، فلافل، غذایی محبوب در خاورمیانه است که طرفداران بسیاری در میان گوشتخواران و گیاهخواران دارد. همین امر باعث شده است که این غذای محبوب روزی را در تقویم مناسبتهای جهانی به خود اختصاص دهد: روز جهانی فلافل؛ غذایی سرشار از فیبر و پروتئین مبتنی بر نخود و در بعضی مناطق لوبیا فاوا (باقالی) که اغلب در نان پیتا (در ایران نان ساندویچی) و به همراه کمی سس و سالاد سرو میشود و در هر شکل و حالتی لذیذ است. پیتا نانی گرد و صاف به قطر ۲۰ سانتیمتر است که خمیر آن در زمان پخت باد میکند و شکلی شبیه به پاکت به خود میگیرد.
بر اساس تجزیه و تحلیل ۲۷ میلیون نظرات غذایی مردم از بیش از ۴۵۰ هزار رستوران در ۶۱ شهر مختلف در سراسر جهان در سال ۲۰۲۲، شهر بیروت به عنوان یکی از شهرهای محبوب برای خوردن فلافل معرفی شد.
اطلاعات چندانی در زمینه نحوه، مکان و زمان دقیق شکلگیری غذایی در قالب فلافل وجود ندارد، با این حال بسیاری از مردم ریشه گسترده صرف این غذا را در مصر میدانند، زمانی که مسیحیان قبطی از آن بهعنوان جایگزینی برای گوشت در طول روزه خود استفاده میکردند. این افراد در فصل قبل از عید پاک بهطور سنتی از خوردن گوشت خودداری میکنند. علاوه بر این تصور میشود که فلافل در ابتدا به جای نخود با باقالا درست میشده است و مهاجرت آن به سرزمینهای شمالی باعث شده است، نخود جای باقالا را بگیرد. برخی مردم نیز معتقدند که فلافل یک وعده غذایی مربوط به دوره فراعنه مصر است.
فلافل در نهایت به شکل یک غذای خیابانی محبوب در خاورمیانه و مصر، همچنین در ایران عرضه شد که اغلب آن را بهعنوان بخشی از وعدههای غذایی کوچک پیش از غذای اصلی میبینند. این غذا در مصر بهحدی محبوب است که حتی مکدونالد نسخهای از آن را با عنوان «مکفلافل» بهعنوان بخشی از منوی صبحانه خود سرو میکند. پس از ورود عمده آن به منوهای رستورانها و محلههای یهودی یا یونانی آمریکای شمالی در سال ۱۹۷۰ نیز این غذای خوشمزه بهعنوان یک غذای خیابانی در سراسر جهان محبوبیت پیدا کرد و امروزه اغلب بهعنوان یک گزینه بدون گوشت به گیاهخواران ارائه میشود.
روز جهانی فلافل بهطور ویژه در سال ۲۰۱۲ ایجاد شد تا یک روز در سال هم که شده به این غذای محبوب و شناختهشده جهانی اختصاص داشته باشد.
برگزاری روز جهانی فلافل
جشن گرفتن روزهای غذایی بسیار سرگرمکننده است، چراکه این روزها صرفاً حول آشپزی کردن و صرف غذا میچرخد و تفریحی بسیار لذتبخش است.
روز جهانی فلافل بهانهای عالی برای گنجاندن این غذا در وعدههای غذایی روزانه است. میتوان در این روز برای صرف آن به بازارهای غذای خیابانی یا رستورانها خاورمیانهای مراجعه کرد و طعم اصیل فلافل خاورمیانهای را چشید یا آستینها را بالا زد و به آمادهسازی آن در خانه پرداخت. فلافل در هر حالتی خوشمزه و لذیذ است. فرقی ندارد کجا و چه زمان، کافی است یک نان پیتا یا نان ساندویچی برداشت، آن را به کمی سس آغشته و با مقداری سالاد پر کرد و پس از چیدن قرصهای فلافل از خوردن آن به اوج لذت رسید. پخت فلافل در خانه به چند شیوه ساده ممکن است، در نسخه مصری میتوان با آسیاب کردن باقالی به این لذت رسید و در نسخ دیگر با استفاده از نخود در ترکیبی با ادویههایی همچون گشنیز و زیره یا هر آنچه که با ذائقه غذایی افراد بیشتر سازگار است.
طرز تهیه فلافل در خانه
تهیه فلافل در وهله اول با خیساندن نخودها از شش تا ۷۲ ساعت (با عوض کردن مداوم آب طی هر چند ساعت) آغاز میشود که هرچه بیشتر خیس بخورند فلافل خوشمزهتری بهدست میدهند. پس از آن آب نخودها تخلیه، نخودهای خیسخورده به کمک چرخگوشت پوره و با جعفری (قابل حذف)، سیر یا پودر سیر، پیاز، پودر گشنیز، سیبزمینی و زیره (قابل حذف) مخلوط میشود. برای طعمدهی به آن نیز میتوان از سبزیجات معطر بهره برد. افزودن آب لیمو ترش صافشده به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، ادویه مخصوص فلافل و در صورت تمایل پودر فلفل قرمز مرحله بعدی است. پس از آن مواد بار دیگر باید چرخ و به مدت پنج دقیقه ورز داده و داخل یخچال بهخوبی استراحت داده میشوند. برخی افراد پیش از ورز دادن یک عدد تخممرغ نیز به آن اضافه میکنند.
فلافلها به صورت قرصهای دایرهای در روغن زیاد باید سرخ شوند. به عبارت دیگر باید آنها را در فلافلزن ریخت، با پشت قاشق فشرده و در روغن داغشده از قبل فراوان در حالی که حرارت زیر آن بسیار کم است، شناور کرد تا به آرامی مغزپخت شود.
نظر شما