به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، خواهرخواندگی عنوانی است که نخستین بار با بستن پیمان دوستی بین دو شهر انگلیسی کیلی و پیکسدونرد فرانسه بعد از جنگ جهانی اول، وارد ادبیات شهری جهان شد.
خواهرخواندگی بین شهرها چیست و چه مزایایی دارد؟
خواهرخواندگی به رابطه میان دو شهر با هدف ایجاد همبستگی بیشتر فرهنگی اشاره دارد که اغلب به اتحاد میان ساکنان دو شهر نیز منجر میشود. شهرهایی که با یکدیگر قرارداد خواهرخواندگی میبندند اغلب از منافع مشترکی برخوردار هستند که از آن برای تقویت ارتباط میان مردم دو شهر در زمینههای مختلف فرهنگی، ورزشی، اجتماعی و اقتصادی بهره میگیرند و به همین دلیل، وجود تشابهات فرهنگی، تاریخی، ورزشی و علمی میان آنها بسیار حائز اهمیت است. در ادامه به معرفی شهرهای خواهرخواندهای میپردازیم که برقراری رابطه خواهرخواندگی از جنبههای مختلف به سودآوری برای آنها منجر شده است.
ملبورن و تیانجین
تنشهای سیاسی در سطح ملی بین چین و استرالیا نهتنها مانع از توسعه روابط خواهرخواندگی بین شهرهای این دو کشور نشده، بلکه برقراری ارتباطات در میان آن دو، گسترش بازارهای صادراتی در چین را برای مشاغل محلی استرالیایی، به ویژه مشاغل کوچک و متوسط نیز در بر داشته است.
اگرچه شوراهای استرالیا در جذب سرمایهگذاری چینی در جوامع خود با چالشهایی روبهرو هستند، با این حال برخی از آنها در ترویج مبادلات مبتنی بر دانش بسیار موفق عمل کردهاند. به عنوان مثال، شهر ملبورن در استرالیا با مشارکت دانشگاه سلطنتی فناوری این شهر و تیانجین چین یک برنامه آموزشی رهبری ایجاد کرده است که پرورش بیش از ۴۰۰ فارغالتحصیل در سراسر چین را به دنبال داشته است، ضمن اینکه ارتباط ذکر شده به توسعه شبکههای سرمایه انسانی و فرصتهای تجاری برای استرالیاییها و چینیها نیز کمک زیادی کرده است.
استرالیا راهبردهای ارتباطی مختلفی را برای ارتقای روابط خواهرخواندگی شهرهای خود توسعه داده است که از مهمترین آنها میتوان به تلاش برای افزایش آگاهی عموم مردم از فرصتهای بین شهرهای هوبارت، داروین و ملبورن و تهیه ویدئوهای کاملی از شهرهای خواهرخوانده فوژو و شیآن اشاره کرد که همکاری منطقهای و مشارکت برای توسعه اقتصادی و البته فرصتهای سرمایهگذاری را در هر دو کشور به تصویر میکشد. جالب است بدانید که این استراتژیهای ارتباطی نهتنها اطلاعات عموم از شهرهای خواهر را افزایش داد، بلکه مزایای سرمایهگذاری در روابط شهری را نیز آشکار کرد.
مدیسون و فرایبورگ
خواهرخواندگی مدیسون در ایالات متحده آمریکا و فرایبورگ آلمان در سال ۱۹۶۴ و به دنبال وجود اشتراکات بیشمار میان آن دو در زمینه حفاظت از محیط زیست رقم خورد. گزارشها حاکی از آن است که در آن زمان، مدیسون به علت برخورداری از فضاهای سبز بسیار و تلاشهای مدیران آن برای کاهش انتشار کربن و آلودگی هوا به عنوان پایتخت سبز آمریکا و فرایبورگ به علت بهرهبرداری مؤثر از پنلهای خورشیدی به عنوان شهر خورشیدی اروپا شناخته شد.
این دو شهر همکاریهایی بسیار موفقیتآمیز و اثربخشی در زمینه پایداری محیطی و انرژی داشتهاند، بهطوریکه تجربیات فرایبورگ به ایجاد مرکز تجارت پایداری مدیسون منجر شد.
این دو شهر، صرفنظر از همکاریهای مرتبط با پایداری، از حیث اقدامات فرهنگی نیز تبادلات بسیار موفقی داشتهاند، تا جایی که تأثیر فرایبورگ بر فرهنگ خوراکی مدیسون به افتتاح یک مرکز غذایی معروف با غذاهای آلمانی در این شهر منجر شد و به واردات محصولات آلمانی نیز کمک زیادی کرد.
شیکاگو و مکزیکوسیتی
دو شهر خواهر خوانده شیکاگو در چین و مکزیکوسیتی پایتخت مکزیک، بر اساس برنامهای موسوم به «مشارکت اقتصادی شهرهای جهانی» (GCEP) توانستهاند روابط اقتصادی خود را در قالب خواهرخواندگی بهطور جدی گسترش دهند.
از زمان امضای این توافقنامه، رهبران تجاری و مدنی در هر دو شهر رویکردهای جدیدی را برای رشد مشترک اقتصاد خود ارائه دادهاند، ضمن اینکه کوشیدهاند سرمایههای بیشتری را در زمینههای صنعت، تحقیق، نوآوری و سرمایههای انسانی به اشتراک بگذارند. مدیران شیکاگو و مکزیکوسیتی به تنهایی توانستهاند میلیونها دلار از محصولات محلی خود را بین یکدیگر مبادله کنند که بخش اعظم آن در حوزههای الکترونیک، ساخت ماشینآلات و داروسازی سرمایهگذاری شده است.
تسهیل سفرهای تجاری بین دو شهر نیز منجر به رونق چشمگیر گردشگری در این خواهرخواندهها شده و جالبتر اینکه به دنبال این پیمان، شیکاگو به عنوان یکی از مقصدهای اصلی مهاجران مکزیکی شناخته شده است که محققان علت این امر را به اشتراکات فرهنگی بالای بین این دو منطقه نسبت دادهاند.
بولدر و دوشنبه
قرارداد خواهرخواندگی بولدر در ایالات متحده آمریکا با دوشنبه، پایتخت تاجیکستان، طی دوران جنگ سرد رقم خورد و به پایان وجود اتحادیه شوری، جنگ مدنی و تولد غمانگیز ملتی جدید منجر شد. مدیران دوشنبه در سال ۱۹۸۷ با هدف ایجاد دوستی بینالمللی، برقراری صلح و درک بیشتر ساکنان شهر خود توسط مردم جهان ساختمان باشکوه خود به نام Tajik Teahouse را به دولت بولدر تحویل داد و این ساختمان همچنان یک نهاد آمریکایی بهشمار میرود که همه ساله بیش از ۱۰۰ هزار گردشگر را از سراسر جهان به سمت خود جذب میکند. البته از آنجا که بولدر از مالکیت ساختمان Tajik Teahouse مزایای بسیاری کسب کرد، مدیران آن در سال ۲۰۰۹ تصمیم گرفتند به جبران لطف برنامهریزان دوشنبه در حق خود، به توسعه یک کافه مجلل و یک مرکز دوستی در مرکز شهر خود بپردازند و آن را وقف مردم پایتخت تاجیکستان کنند.
دال و بورینگ
مدیران دال در اسکاتلند و بورینگ در ایالات متحده آمریکا در ژوئن سال ۲۰۱۲ به عقد قرارداد خواهرخواندگی میان یکدیگر پرداختند که بر مبنای آن قرار شد، روابط میان دو منطقه برای قرنها باقی بماند به این امید که اشتراک امتیازات فرهنگی و تجاری آن دو، مزایای بیشماری را برای آنها به ارمغان بیاورد. پس از ایجاد این رابطه، به سرعت ساکنان دو شهر شروع به بازدید از منطقه همتای خود کردند که این امر به سهم خود افزایش گرایش گردشگران را به بازدید از آنها در پی داشت. جالب است بدانید که فروش محصولات مشترک میان این دو شهر به کسب درآمد پنج هزار دلاری تنها برای بورینگ منجر شد، ضمن اینکه سودآوری زیادی را نیز برای دال به دنبال داشت. جالب است بدانید که تقویت ارتباط میان این دو شهر، به دوستی آنها با شهر «بلندشایر» استرالیا نیز منجر شد و افزایش چشمگیر تعداد گردشگران سه شهر را به دنبال داشت که این امر به سهم خود، صنعت مهمانپذیری آنها را بهطور باورنکردنی رونق بخشید.
اصفهان و خواهرخواندههایش
اصفهان و خواهرخواندههایش روابط خود را در دوران پیش و پس از شیوع کووید -۱۹ در زمینههای مختلف اقتصادی، فرهنگی، هنری، علمی و ورزشی توسعه دادهاند. بیشترین روابط اصفهان با خواهرخواندههای خود بهترتیب با فرایبورگ، شیآن، سنپترزبورگ و کوالالامپور بوده است که البته شاخصترین روابط میان اصفهان و فرایبورگ بهعنوان فعالترین خواهرخوانده نصفجهان دیده میشود که این روابط شامل تمام زمینههای یادشده است.
اصفهان و فرایبورگ
این دو شهر به واسطه روابط خواهرخواندگی شاهد برگزاری پروژههای بیشماری بودهاند که شناختهشدهترین آن واردات دستگاههای TBM برای حفاری تونلهای مترو با واسطهگری شهرداری فرایبورگ از شرکتی در نزدیکی این شهر میشود. فرایبورگ در عین حال در دوران شیوع کووید -۱۹، یکمرتبه با بهرهگیری از بودجه شهرداری خود در سطح پایینتر و بار دیگر از محل بودجه دریافتی از محل دولت فدرال خود، در سطح وسیع به ارسال محمولههای انساندوستانه شامل اقلام پزشکی مورد نیاز همچون ماسک و روپوش به اصفهان اقدام کرد.
فرایبورگ بهواسطه موقعیت جغرافیایی خود در جنوب غرب آلمان به لحاظ محیط زیست و بهرهگیری از انرژیهای تجدیدپذیر بهویژه انرژی خورشیدی حرف اول را میزند، با توجه به معتدل بودن شرایط جوی بهترین آبوهوا را دارد و به شهر سبز معروف است، به این ترتیب در سالهای گذشته که ایران هنوز موفق به تولید پنلهای خورشیدی نشده بود، فرایبورگ بهواسطه روابط خواهرخواندگی خود با اصفهان به ارسال پنلهای خورشیدی به این شهر اقدام کرد که در فضاهای سبز عمومی شهر به کار رفت.
فرایبورگ و اصفهان در زمینههای فرهنگی و هنری نیز همکاریهای بسیاری داشتهاند که از جمله آنها میتوان به برگزاری برنامه توسط گروههای تئاتر اصفهان در فرایبورگ و برعکس، همچنین اجرای برنامه توسط گروه ورزش زورخانهای اصفهان و برگزاری کنسرتهای موسیقی در فرایبورگ اشاره کرد. گروههای آتشنشانی اصفهان نیز در این تبادلات به دریافت آموزشهای دو هفتهای از فرایبورگ پرداختهاند.
قرارداد تبادل استاد و دانشجو میان دانشگاه فرایبورگ و دانشگاه اصفهان نیز از جمله اقدامات شاخص این دو شهر بهشمار میرود که بهواسطه روابط خواهرخواندگی آنها صورت گرفته است.
اصفهان و شیآن
روابط اصفهان و شیآن بیشتر حولمحور مباحث اقتصادی در گردش است که به همین واسطه، چند سال گذشته مقامات این شهر در مراجعه به اتاق بازرگانی اصفهان، به امضای تفاهمنامه همکاری اقدام کردند و بهدنبال آن روابط اقتصادی میان دو شهر همچنان ادامه دارد. این شهر همچنین در زمان اوجگیری کووید -۱۹ در اصفهان به ارسال محمولهای انساندوستی به اصفهان اقدام کرد که طی مراسمی به معاونت دارو و درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اهدا شد. در زمینههای فرهنگی نیز دو شهر اقدام به تبادلات زبانی کردهاند، به این صورت که در ابتدای آغاز این روابط یکی از کارکنان اداره امور بینالملل شهرداری اصفهان برای فراگیری زبان چینی به مدت یکسال میهمان این شهر بود و در مقابل فردی از این نهاد در شهرداری چین برای آموزش زبان فارسی به مدت شش ماه میهمان اصفهان شد.
نظر شما