به گزارش خبرنگار ایمنا، مدتی است که اعزام زائران خانه خدا به عربستان آغاز شده است و دستورالعملهای عربستان برای زائران نیز برای آنها اطلاعرسانی شده است، یکی از مهمترین قوانین سفرهای خارجی بهویژه سفر حج، مسئله داروها و اقلام ممنوعه برای ورود به این کشور است که زائران باید دقت کافی را نسبت به دستورالعملها و قوانین کشور مقصد داشته باشند.
زائران از پذیرش امانات افراد ناشناس جدا خودداری کنند
سردار رضا بنیاسدیفر، رئیس پلیس پیشگیری فراجا در همین خصوص و با بیان اینکه در راستای تکریم زائران، کارکنان مجرب و با مهارت در گیتهای بازرسی فرودگاه به کارگیری خواهند شد، اظهار کرد: جلسات متعدد همکاری و هماهنگی با سازمان حج و زیارت، شرکتهای هواپیمایی و سایر نیروهای مسلح مرتبط با این عملیات بزرگ به منظور تسهیل در ارائه خدمات به زائران برگزار شده است.
وی با اشاره به بررسی دقیق و هوشمندانه اقلام و وسایل همراه زائران توسط کارکنان پلیس فرودگاه در محیطهای فرودگاه افزود: چنانچه از زائری مواد مخدر و روانگردان به هر میزان کشف شود، ضمن جلوگیری از ادامه سفر وی به استناد ماده ۱۷ قانون مبارزه با مواد مخدر در مرحله اول یک الی پنج سال و در مرحله دوم پنج الی ۱۵ سال ممنوعالخروج از کشور خواهد شد.
رئیس پلیس پیشگیری فراجا با تاکید بر لزوم حفظ شأن و منزلت زائران ایرانی با عمل به قانون و توجه به توصیههای پلیس تصریح کرد: پلیس کشور میزبان در صورت کشف مواد مخدر و روانگردان از زائران بدون اغماض رفتاری بسیار سختگیرانه داشته و مجازاتهای سنگین برای فرد خاطی در نظر میگیرد.
وی حمل و استفاده از انواع داروهای آرامبخش و خوابآور و حاوی کدئین در کشور عربستان را ممنوع عنوان کرد و گفت: در صورت کشف این قبیل داروها در کشور عربستان نسبت به آن مجازات اعمال خواهد شد، لذا شایسته است افرادی که دارای بیماری خاص و مجبور به استفاده از دارو هستند مراتب را با کارشناسان سازمان حج و زیارت مطرح کنند.
بنیاسدیفر در ادامه به توصیههای پلیس فرودگاههای کشور در خصوص الزامات جلوگیری از حمل اشیا ممنوعه تأکید و اضافه کرد: زائران از پذیرش امانات افراد ناشناس جدا خودداری کنند، چراکه این موضوع مسئولیتآور است، همچنین از سپردن بار، وسایل همراه و مدارک شناسایی خود به افراد ناشناس خودداری و در تمامی مراحل سفر از گذرنامه و مدارک شناسایی خود با دقت مراقبت کنید.
وی گفت: بهتر است مسافران و زائران اشیا قیمتی و با ارزش را همراه خود حمل کنند و از قرار دادن آنها داخل چمدان خودداری کنند، در محلهای پرازدحام مثل دربهای ورود و خروج، احتمال سرقت از وسایل همراه بسیار متصور است، لذا شایسته است در این مناطق هوشمندانه رفتار شود.
این مقام ارشد انتظامی با بیان اینکه پلیس فرودگاههای کشور با شماره تلفنهای ۰۲۱۶۳۹۵۶۶۴۳ یا ۱۱۰ آماده دریافت گزارشهای مردمی است، افزود: از خانوادههای زائران درخواست داریم که به دلیل کمبود فضای مناسب در محیطهای فرودگاهی و جلوگیری از مشکلات ترافیکی مراسم بدرقه و استقبال در منزل یا اماکن عمومی انجام شود.
داروهای دوپینگ ممنوع است
سیدعلی مرعشی، رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر نیز پیش از این در این باره اظهار کرده بود: تمام داروهای مخدر، جزو داروهای ممنوعه هستند. داروهای که اثر تسکینی دارند و داروهای دوپینگ نیز جزو داروهای ممنوعه هستند. برخی از زائران، داروی آرامبخش مصرف میکنند که برای جلوگیری از بروز مشکلات در فرودگاهها باید نسخه انگلیسی به همراه داشته باشند.
وی افزود: زائران برای جلوگیری از گرمازدگی باید پروتکلهایی را رعایت کنند و برای این مسئله آموزشهایی را به آنها دادهایم. دمای هوای مکه هم اکنون ۳۹ تا ۴۰ درجه است که زائران ایرانی نمیتوانند این درجه حرارت را تحمل کنند به همین دلیل به زائران توصیه میشود در روز تردد نکنند، در سایه رفتوآمد کنند، زیارت حرمین شریفین را به شب موکول کنند و دو بطری آب به همراه داشته باشند.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر خاطرنشان کرد: در مدینه یک درمانگاه ۲۴ ساعته، دو درمانگاه ۱۶ ساعته و یک درمانگاه هشت ساعته داریم. مجموع کادر درمان اعزامیبه حج در مجموع ۴۵۸ نفر هستند. اقلام دارویی که هر سال اعزام میشود با توجه به بیماری زائران و تجربیات سالهای قبل ارسال میشود که ۴۲۵ قلم دارو در فارماکوپه دارویی امسال وجود دارد و از نظر وزنی نیز ۴۰ تن دارو ارسال خواهد شد.
به هیچوجه از آسانسورهای حمل بار که عموماً به زیرزمینهای هتل محل اسکان راه دارد، استفاده نکنید
سازمان حج و زیارت با اشاره به برخی مقررات کشور میزبان حج، در اطلاعیهای متذکر شد:
" طبق قوانین و مقررات کشور عربستان، حمل و مصرف مواد مخدر، قرصهای روانگردان (متادون، ترامادول و…) و برخی داروهای مسکن کدئیندار ممنوع بوده و در صورت کشف در فرودگاهها، بدون شک زائر بازداشت و روانه زندان خواهد شد.
نسبت به ممنوعیتهای موجود در کشور میزبان (عربستان) از قبیل عکسبرداری، فیلمبرداری، صلواتهای گروهی، شعارهای جمعی، فروش اجناس، تردد به فروشگاهها و مراکز خریدی که اقدام به فروش سلاح شکاری و ابزار و ادوات شکار میکنند، توجه لازم شود.
مراقبت از چمدان، کیف دستی و وسایل شخصی، در طول مسافرت یک وظیفه شخصی است، بنابراین در فرودگاه جده یا مدینه نیز از سالم رسیدن وسایل خود، اطمینان حاصل کنید.
به هیچوجه از آسانسورهای حمل بار که عموماً به زیرزمینهای هتل محل اسکان راه دارد، استفاده نکنید.
هنگام خروج از هتل و عزیمت به حرمها و یا فروشگاهها، همواره به اندازه نیاز خود وجه نقد به همراه داشته باشید.
همراه بردن وسایلی مانند کارد میوهخوری، قاشق و چنگال، لیوان شیشهای و ظروف غذا به داخل حرمین شریفین ممنوع بوده و در صورت مشاهده توسط نیروهای بازرسی ورودی حرم توقیف میشود. "
نظر شما