تغییرات فیبروسیستیک بیشتر در سنین باروری رخ می‌دهد

متخصص زنان و زایمان با بیان اینکه در سنین باروری با افزایش هورمون استروژن بیشتر تغییرات فیبروسیستیک را شاهد هستیم، گفت: تغییرات فیبروسیستیک سینه خوش‌خیم و غیرسرطانی بوده و با درد و سنگینی همراه است.

ندا مقتدری‌اصفهانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، درباره تغییرات فیبروسیستیک سینه اظهار کرد: امروزه با افزایش تعداد سونوگرافی‌های سینه و دقیق‌تر شدن زنان نسبت به سلامت خود، اصطلاح تغییرات فیبروسیستیک در سینه را زیاد می‌شنویم، باید گفت این تغییرات خوش‌خیم، غیرسرطانی و با درد و سنگینی سینه همراه است.

وی با بیان اینکه در سنین باروری با افزایش هورمون استروژن، بیشتر تغییرات فیبروسیستیک را شاهد هستیم، افزود: در تغییرات فیبروسیستیک سینه، تجمع مایع در بافت سینه به شکل کیست‌های کوچک چند میلی‌متری رخ می‌دهد که ممکن است گذرا باشد.

این متخصص زنان و زایمان تصریح کرد: در برخی از زنان ممکن است ترشحات بی‌رنگ و کمی کدر از سینه خارج شود، این تغییرات ارتباطی با ازدواج یا رابطه زناشویی ندارد، از این‌رو هر زنی صرف نظر از وضعیت تأهل یا سابقه باردار شدن می‌تواند دچار تغییرات فیبروسیستیک شود.

وی در پاسخ به این سوال که آیا تغییرات فیبروسیستیک به سرطان سینه تبدیل می‌شود؟ اضافه کرد: خیر، این بیماری شانس ابتلا به سرطان را افزایش نمی‌دهد، اما درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد و اغلب با افزایش سن و یائسگی کوچک‌تر یا به صورت کلی غیرقابل لمس می‌شود.

مقتدری‌اصفهانی خاطرنشان کرد: استرس در بروز تغییرات فیبروسیستیک مؤثر است که باعث تشدید علائم در برخی زنان می‌شود، رژیم غذایی با کافئین و چربی کمتر و کاهش مصرف غذاهای حاوی استروژن به زنانی که به تغییرات فیبروسیستیک سینه مبتلا هستند، توصیه می‌شود؛ همچنین باید گفت بیماری فیبروسیستیک ممنوعیتی برای شیردهی ندارد.

کد خبر 665509

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.