لزوم تمرکز حداکثری بر تشدید اقدامات مقابله‌ای با جرایم

فرمانده کل انتظامی کشور با اشاره به لزوم تمرکز حداکثری بر تشدید اقدامات پیشگیرانه و مقابله‌ای با جرایم از جمله افزایش سرعت کشف، اشراف اطلاعاتی بر مجرمان، سارقان حرفه‌ای، سابقه‌دار و ضربه پی‌درپی بر مالخرها تاکید کرد

به گزارش ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی پلیس، سردار احمدرضا رادان امروز -سه‌شنبه نهم خردادماه- در همایش سراسری رؤسای پلیس آگاهی فراجا، با اشاره به اهمیت و حساسیت مأموریت پلیس آگاهی، اظهار کرد: عملکرد و اقدام به موقع و به‌هنگام پلیس آگاهی در افزایش سرمایه اجتماعی انتظامی بسیار بی‌بدیل است، پلیس آگاهی می‌تواند سرمایه اجتماعی ما را بسیار افزایش دهد و این مهم با عملکرد این پلیس محقق می‌شود، نیروهای این پلیس باید با روحیه جهادی و عمل انقلابی برای پیگیری و حصول مأموریت‌های خو تلاش کنند.

وی با اشاره به نقش مؤثر دو مؤلفه پیشگیری و مقابله و مبارزه با جرایم به ویژه سرقت با طرح این سؤال که آیا پلیس آگاهی در پیشگیری از جرایم نقش و کارکرد دارد؟ افزود: یکی از نظریات علمی بیانگر این مهم است که سرعت کشف با پیشگیری مساوی است؛ یعنی اگر سرعت کشف جرم بالا رود، پیشگیری نیز محقق می‌شود و این بدان معنا است که اگر مجرمی احساس کند که جرمی را مرتکب شود بسیار سریع دستگیر می‌شود، احتمال وقوع جرم کاهش می‌یابد.

فرمانده کل انتظامی کشور با تأکید بر اینکه یکی از راه‌های مقابله با جرایم این است که اراده را بر حریف و مجرم تحمیل کنید، ادامه داد: لازم است با یکدیگر هم قسم شویم که با روحیه جهادی و عمل انقلابی مأموریت‌ها را دنبال می‌کنیم.

وی گفت: به طور قطع در سال جاری پلیس آگاهی تقویت می‌شود، البته این پلیس باید از توانمندی‌ها، عناصر، ظرفیت‌ها و سرمایه‌های خود بهتر و بهینه‌تر بهره ببرد.

سردار رادان با تأکید بر لزوم تمرکز بر کشف علمی جرایم، اضافه کرد: توجه به جغرافیای جرم و زمان وقوع جرایم بسیار می‌تواند در افزایش سرعت کشف مؤثر باشد، در واقع بهره‌گیری از ظرفیت‌های پلیس آگاهی از جمله عِده، عُده، تجهیزات هوشمند، تخصیص گشت‌های ویژه این پلیس در مناطق آلوده به جرم باید بر مبنای تدوین اطلس جغرافیای جرم و زمان وقوع جرایم باشد.

وی با اشاره به فعالیت گشت‌های پلیس آگاهی در شهرها و کارکرد مؤثر این گشت‌ها، خاطرنشان کرد: حضور و فعالیت این گشت‌ها در سطح شهر و خیابان به خودی خود به نوعی بازدارندگی از وقوع جرم ایجاد می‌کند و فعالیت این گشت‌ها می‌تواند جنسی از کاری کارستان در حوزه مقابله و پیشگیری از جرایم به ویژه سرقت داشته باشد.

بهره‌گیری از مشارکت مردم از مولفه‌های مهم در پیشگیری از وقوع جرایم است

فرمانده کل انتظامی کشور خطاب به رؤسای پلیس آگاهی فراجا، تأکید کرد: لازم است جغرافیا و زمان وقوع جرم را در اختیار گرفته شود، از طرفی اشراف اطلاعاتی به فعالیت سارقان و مجرمان حرفه‌ای و سابقه‌دار را بالا ببرید که این مهم یعنی به کنترل درآوردن مجرمان سابقه‌دار که بسیار می‌تواند در کشف دستاوردهای این پلیس کارساز واقع شود.

وی با اشاره بر اهمیت رعایت ملاحظات ایمنی و اتخاذ رویکردهای اطمینان بخش در صیانت از اموال، افزود: بهره‌گیری از مشارکت مردم یکی از مؤلفه‌های مهم در پیشگیری از وقوع جرایمی از جمله سرقت است؛ اگر مردم اصول پیشگیرانه را رعایت کنند، به طور قطع گامی مؤثر در فرآیند پیشگیری از جرایم برداشته می‌شود.

فرمانده کل انتظامی کشور با اشاره بر لزوم ضربه‌زدن و کور کردن حلقه مالخرها در فرآیند وقوع سرقت، گفت: اگر همین یک حلقه یعنی مالخرها را به عنوان هدف اصلی مورد توجه قرار دهیم و پی در پی و مستمر به این حلقه ضربه بزنیم، بسیار توانسته‌ایم در فرآیند مقابله با سارقان و کشف موفق عمل کنیم؛ حال و روز مالخرها باید ناخوش شود و این مهم با برخورد پی در پی با مالخرها صورت می‌گیرد.

وی با بیان اینکه نیروی انسانی سرمایه‌ای ارزشمند برای هر سازمانی است، اضافه کرد: در پلیس آگاهی فراجا سرمایه‌های ارزشمندی از نیروی انسانی داریم که با رشادت، مأموریت‌ها را دنبال می‌کنند و یکی از این سرمایه‌ها، گوهری چون «شهید شهرکی» است که عرصه را بر اشرار و مجرمان به گونه‌ای تنگ کرد که در یک اقدام تروریستی شهید شهرکی و همسرش را به شهادت رساندند.

سردار رادان خاطرنشان کرد: حکایت رشادت شهید شهرکی‌ها، حکایتی از منش و حال و هوای رزمندگان دوران دفاع مقدس است که برای مجاهدت شب و روز نداشتند، خوشبختانه در پلیس آگاهی فراجا چنین سرمایه‌هایی وجود دارد و با چنین سرمایه‌های بی بدیل و ارزشمندی باید برای افزایش امنیت و احساس امنیت مردم تلاش کنیم.

کد خبر 664416

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.