اسرا باقریه در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در رابطه با رویداد نجومی امروز _شنبه ششم خردادماه_ اظهار کرد: شنبه شب ماه در فاز ربع اول قرار میگیرد و هلال ۷ روزه در آسمان غروب واضح دیده میشود سپس در نیمه شب غروب میکند. در واقع هنگام غروب و تاریکی نسبی آسمان (حدود ساعت ۱۸:۴۱) ۷۴ درجه بالاتر از افق جنوب غربی ناظر زمینی در صورت فلکی اسد قابل مشاهده خواهد بود سپس ساعت ۰۰:۴۷ به سمت افق فرو میرود.
بیشتر بخوانید: رویدادهای نجومی هفته دوم خردادماه ۱۴۰۲ + جدول
وی افزود: ناظر زمینی ماه را به صورت نیم دایره میبیند؛ در علم نجوم به این حالت تربیع اول گفته میشود. نیمی از ماه همیشه توسط خورشید روشن میشود، اما ما همیشه نمیتوانیم تمام نیمه ماه را که روشن است، ببینیم. آنچه ما فازهای قمر ماه مینامیم نمایانگر بخشهای مختلف نیمه روشن ماه است که میتوانیم آن را در هنگام چرخش ماه حول زمین مشاهده کنیم.
این کارشناس علمی رصدخانه لارستان گفت: ماه هر چهار هفته یکبار به دور زمین میچرخد و باعث قرار گرفتن آن در فازهای مختلف ماه جدید، ربع اول، ماه کامل، ربع آخر و ماه محاق میشود. پس دلیل اصلی تفاوت در شکلهای ماه به جایی باز میگردد که فازهای ماه با تغییر زاویه (موقعیتهای نسبی) زمین، ماه و خورشید همانطور که ماه به دور زمین میچرخد، ایجاد میشوند.
وی خاطرنشان کرد: ماه ۲۹.۵ روز یکبار چرخش خود را در مدارش به دور زمین از دید ناظر زمینی کامل میکند که زمان هلالی ماه (فاصله بین رویت دو هلال هر ماه) نامیده میشود. طی روزهای آینده، ماه هر روز دیرتر غروب میکند و بیشتر طول شب قابل مشاهده است. در عرض چند روز با رسیدن به مرحله ماه کامل، حوالی غروب طلوع میکند و در حوالی سپیده دم غروب میکند. زمان دقیق قرار گرفتن ماه در فاز تربیع، ۱۸:۵۲ است.
نظر شما