به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، در سالهای اخیر، جمعیت کشورهای جهان افزایش چشمگیری داشته و از مرز هشت میلیارد نفر نیز گذشته است. از آنجا که کیفیت زندگی، خدمات رفاهی و امکانات آموزشی در شهرهای بزرگ از استاندارد بالاتری برخوردار است، بسیاری از روستانشینان نیز به کلانشهرها مهاجرت کردهاند و جمعیت آنها نیز پیوسته در حال افزایش است. از اینرو در پایتخت کشورهای جهان، عده زیادی از افراد همواره در حال گذران زندگی در آپارتمانهای شلوغ و سربهفلککشیده هستند یا بیشتر اوقات خود را در مترو، اتوبوس و یا سوار بر خودروی شخصی و ماندن در پشت چراغهای قرمز به سر میبرند که یکی از مهمترین اثرات آن آلودگی هوا، ازدحام جمعیت و افزایش ترافیک است. همچنین شهرهای بزرگ جهان، بسیاری از جاذبههای توریستی را در خود جای دادهاند و هر سال گردشگران زیادی را بهسوی خود جذب میکنند. در ادامه بهمعرفی بزرگترین کلانشهرهای جهان در سال ۲۰۲۳، جمعیت و چالشهای پیش روی آنها میپردازیم.
قاهره، مصر
شهر قاهره که در کرانه رود نیل و در شمال مصر قرار دارد، پایتخت و بزرگترین شهر این کشور است. قاهره با جمعیتی حدود ۱۸.۷ میلیون نفر، یکی از بزرگترین شهرهای آفریقا و خاورمیانه نیز محسوب میشود. این شهر بهخاطر میراث فرهنگی، مکانهای تاریخی، بازارهای شلوغ و صنایع دستی باستانی خود در جهان مشهور است. پایتخت مصر، علاوه بر دارا بودن جاذبههای گردشگری بینظیر، قطب اقتصادی و سیاسی مهم کشور بهشمار میرود، زیرا صنایع مختلفی نظیر نساجی، گردشگری و فرآوری مواد غذایی را در خود جای داده است.
کراچی، پاکستان
کراچی که در ساحل دریای عرب واقع شده است، پایتخت ایالت سند و یکی از بزرگترین و پرجمعیتترین شهرهای جهان محسوب میشود. این شهر بیش از ۲۰ میلیون نفر را در خود جای داده است و بهدلیل تنوع فرهنگی غنی، پیشینههای قومی و مذهبی مختلف، در دنیا شناخته شده است. همچنین کراچی بهدلیل دارا بودن بخش نساجی، مؤسسات مالی و شرکتهای بزرگ، بهعنوان یک مرکز بزرگ اقتصادی و تجاری در پاکستان شناخته میشود و نقش مهمی در اقتصاد این کشور ایفا میکند. در دسترس نبودن مایحتاج ضروری ساکنان مانند برق و آب آشامیدنی، از جمله چالشهای جدی پیش روی این کلانشهر است.
پکن، چین
پکن که در شمال چین و در نزدیکی مرز مغولستان قرار دارد، یکی از بزرگترین شهرهای جهان با جمعیتی حدود ۲۰.۴ میلیون نفر است. این شهر دارای مکانهای فرهنگی و جاذبههای گردشگری مهم از جمله معبد بهشت، شهر ممنوعه و کاخ تابستانی است. همچنین پکن بهعنوان یک مرکز بزرگ اقتصادی و تجاری، همچون سایر کلانشهرها، با چالشهایی مانند افزایش ترافیک، آلودگی هوا و هزینه مسکن مواجه است.
بمبئی، هند
بمبئی، بزرگترین شهر هند و مرکز ایالت ماهاراشترا، با جمعیتی حدود ۲۱ میلیون نفر، یکی از پرجمعیتترین شهرهای جهان محسوب میشود. این شهر بهخاطر میراث فرهنگی غنی خود که با حالوهوای مدرن شهری درآمیخته است، در دنیا شهرت دارد. بمبئی بهطور مداوم، خدمات خود را برای رفاه شهروندان و گردشگران توسعه میدهد و همواره جاذبههای جدیدی مانند مرکز جهانی Jio را به فهرست مکانهای دیدنی خود اضافه میکند. این شهر بهعنوان مرکز تجاری و مالی بزرگ هندوستان، میزبان بانکهای پیشرو همچنین صنعت فیلم این کشور با استودیوها و شرکتهای تولیدی مختلف است. پایتخت هندوستان با وجود تمام فعالیتهای مالی، با چالشهایی همچون فقر، کمبود زیرساختهای اولیه و امکانات حملونقل مواجه است که موانع مهمی در پیشرفت این کلانشهر بهشمار میرود.
سائوپائولو، برزیل
سائوپائولو با جمعیتی حدود ۲۱.۸ میلیون نفر، پایتخت ایالت سائوپائولو و یکی از بزرگترین و پرجمعیتترین شهرهای جهان است. این شهر که در جنوب شرقی برزیل قرار دارد، بهدلیل فرهنگ بینظیر، جمعیت متنوع و آثار هنری پر رونق، در دنیا محبوب است. همچنین پایتخت برزیل بهعنوان مرکز فعالیتهای اقتصادی، فرودگاههای بینالمللی مختلف، مشاغل پیشرو و مؤسسات مالی بسیاری را در خود جای داده است. از معایب زندگی در سائوپائولو، همچون هر شهر بزرگ دیگر میتوان به فقر و ازدحام ترافیک اشاره کرد.
سئول، کره جنوبی
سئول که در شمال غربی کره جنوبی قرار دارد، یک کلانشهر وسیع با جمعیتی حدود ۲۶ میلیون نفر است. از آنجا که پایتخت کره جنوبی، بسیار بزرگ است، مسافران میتوانند برای دیدن جاذبههای گردشگری آن، یک هفته را در سئول سپری کنند. این شهر بهدلیل معماری بسیار مدرن و ریشههای فرهنگی غنی خود در دنیا مشهور است و بهعنوان مرکزی برای شرکتهای چند ملیتی، مؤسسات مالی و استارتآپها عمل میکند. با وجود فعالیتهای تجاری و فرهنگی، سئول از شاخص کیفیت هوای ضعیف و تراکم ترافیکی برخوردار است که این موضوع به توجه ویژه مسئولان شهری نیاز دارد.
جاکارتا، اندونزی
پایتخت اندونزی، با جمعیتی در حدود ۳۳.۹ میلیون نفر، یکی از پرجمعیتترین شهرهای جهان محسوب میشود. این شهر بهدلیل غذاهای بینظیر و فرهنگ پرجنبوجوش خود در دنیا معروف است. جاکارتا با برخورداری از موزههای مختلف، گالریهای هنری و مراکز فرهنگی بسیار، تاریخ غنی اندونزی را به نمایش میگذارند. این شهر دارای مؤسسات مالی، مشاغل و استارتآپهای مختلف است که آن را به قطب اصلی تجارت در آسیای جنوب شرقی تبدیل کرده است. جاکارتا با مشکلاتی مانند آلودگی هوا و تغییرات آب و هوایی دست و پنجه نرم میکند.
توکیو، ژاپن
توکیو با جمعیتی حدود ۳۷.۴ میلیون نفر، یکی از پرجمعیتترین شهرهای جهان و مرکز سیاسی، اقتصادی و فرهنگی ژاپن است. این شهر بسیاری از جنبههای فرهنگ سنتی ژاپن نظیر معابد و زیارتگاههای تاریخی را حفظ کرده است و یک مرکز توریستی محبوب با جاذبههای گردشگری بینظیر و زندگی شبانه پرجنبوجوش، محسوب میشود. در این شهر فرصتهای بسیاری برای بازدیدکنندگان همچون خرید، خوردن غذاهای جدید و سرگرمیهای متنوع وجود دارد.
ترجمه از: لیلا شهبازی، خبرنگار ایمنا
نظر شما