به گزارش ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، آیتالله سید ابراهیم رئیسی در جلسه شورایعالی انرژی که عصر امروز _سهشنبه بیستوششم اردیبهشتماه_ برای اولین بار از زمان تشکیل با حضور رئیس جمهور برگزار شد، رفع ناترازیها در حوزه برق، گاز و بنزین را از مسائل بسیار مهم و ضروری دانست و اظهار کرد: با توجه به ظرفیتها و امکانات مناسب موجود در کشور باید برای رفع این ناترازی برنامهریزیهای کوتاه مدت، میانمدت و بلندمدت انجام داد.
وی با بیان اینکه این دولت وارث ناترازیهای گسترده در زمینه انرژی از جمله در بخش برق و گاز و بنزین است، دستگاههای مسئول را مکلف کرد برای رفع این ناترازیها اقدام جهادی کنند.
رئیس جمهور در ادامه با اشاره به مباحث مطرح شده در این جلسه درباره توقف اجرای برخی طرحهای نیروگاهی و پالایشگاهی به دلیل عدم صدور مجوز از سوی سازمان حفاظت محیط زیست، ضمن تاکید بر ضرورت رعایت ملاحظات زیستمحیطی، تطبیق این ملاحظات با تداوم روند رشد و توسعه کشور را نیز ضروری دانست و دبیرخانه شورایعالی انرژی را مکلف کرد با تشکیل کارگروهی ویژه ظرف مدت ۱۵ روز ملاحظات و نگرانیهای اعلام شده از سوی سازمان حفاظت محیط زیست برای توسعه نیروگاهها و پالایشگاههای کشور را احصاء و راهکارهای رفع این نگرانیها را طراحی و اعلام کند.
آیت الله رئیسی با تاکید بر اهمیت موضوع بهینهسازی مصرف در بخش انرژی تصریح کرد: از جمله اقدامات لازمی که دبیرخانه شورایعالی انرژی باید بدون ملاحظه و مسامحه دستگاهها انجام دهد، بررسی عملکرد بخشهای متولی امر بهینهسازی و اعلام قصور احتمالی دستگاهها در این زمینه است.
وی افزود: باید مشخص شود در زمان تولید یا واردات محصولات سرمایشی و گرمایشی سازمانها و نهادهای مسئولی نظیر سازمان ملی استاندارد، نظارت لازم بر معیارهای مصرف انرژی این محصولات داشتهاند یا خیر؟
رئیس جمهور صرفهجویی در مصرف انرژی را بخشی مهم از استراتژی تولید انرژی عنوان کرد و با مهم دانستن مسئله بهرهوری در رشد اقتصادی کشور گفت: اگر بهرهوری در کشور محقق نشود ما به هدف رشد اقتصادی ۸ درصدی نخواهیم رسید.
آیت الله رئیسی همچنین با تاکید بر اهمیت مسئله ناترازی انرژی به عنوان مسئله زیربنایی کشور، دبیرخانه شورایعالی انرژی را به برگزاری مستمر و منظم جلسات این شورا در مدت زمان کمتر از یک ماه با هدف پیگیری اجرایی شدن مصوبات مکلف کرد.
پیش از سخنان رئیس جمهور، علیاکبر محرابیان وزیر نیرو در گزارشی به بیش از ۱۰۰ اقدام صورت گرفته از سوی این وزارتخانه برای رفع ۱۵ هزار مگاوات ناترازی موجود در صنعت برق اشاره کرد.
همچنین جواد اوجی وزیر نفت نیز گزارشی از عملکرد این وزارتخانه برای رفع ناترازی در تولید گاز از جمله در زمینه جذب سرمایهگذاری در تولید و عرضه، تعیین الگوی مصرف در مصارف خانگی، افزایش ظرفیت تولید و ذخیرهسازی گاز برای ایام پیک مصرف ارائه کرد.
نظر شما