به گزارش خبرنگار ایمنا، شرکتهای بخش معدن و صنایع معدنی در ۱۲ ماهه سال گذشته، ۴۸ میلیون و ۶۸۹ هزار و ۸۰۰ تن محصول، به ارزش ۱۲ میلیارد و ۲۳۹ میلیون دلار به خارج صادر کردند. این میزان صادرات از نظر ارزشی ۷.۶ درصد کاهش را نشان میدهد.
محدودیتهای انرژی (گاز و برق) در سال گذشته، از جمله عوامل مربوط به کاهش زنجیره تولید و صادرات برخی محصولات بوده است.
در این میان، میزان صادرات زنجیره فولاد پنج میلیارد و ۷۶۰ میلیون دلار، زنجیره مس یک میلیارد و ۵۷۷ میلیون دلار، زنجیره آلومینیم ۹۷۳.۳ میلیون دلار، گندله ۶۲۶.۳ میلیون دلار، زنجیره روی ۵۹۷ میلیون دلار، زغالسنگ و کک ۴۵۳.۷ میلیون دلار، زنجیره سیمان ۳۴۳.۲ میلیون دلار، آهن اسفنجی ۲۰۶.۱ میلیون دلار، انواع سنگ و محصولات مرتبط ۱۹۹.۷ میلیون دلار، زنجیره مولیبدن ۱۱۱.۱ میلیون دلار، کنسانتره آهن ۹۰ میلیون دلار، انواع فرو ۸۱.۶ میلیون دلار و زنجیره سرب ۸۰.۲ میلیون دلار بود.
همچنین سال ۱۴۰۱، محصولات دیگری در بخش معدن و صنایع معدنی همچون کروم، آنتیموان، میکا، تیتان، نیکل و سایر فلزات گرانبها صادر شد.
افزایش واردات انواع محصولات معدنی برای تأمین نیاز کارخانهها
افزون بر این در سال ۱۴۰۱، نزدیک به چهار میلیون و ۴۸۴ هزار و ۸۰۰ تن انواع محصولات معدنی به ارزش چهار میلیارد و ۹۹۵ میلیون و ۲۰۰ هزار دلار برای تأمین نیاز کارخانههای داخلی وارد کشور شد که در مقایسه با سال ۱۴۰۰، از نظر ارزشی ۲۷.۵ درصد و از نظر وزنی ۳.۹ درصد رشد داشت.
میزان صادرات در سال گذشته
علیرضا پیمانپاک در خصوص میزان صادرات در سال گذشته اظهار کرد: در سال ۱۴۰۱ به دلیل جنگ اوکراین قیمت کالاهای اساسی نظیر روغن، کنجاله و دانههای روغنی و نهادهها افزایش چشمگیر و در برخی موارد تا ۱۰۰ درصد داشته است، در مقابل برخی کالاهای ایرانی نظیر مواد معدنی و فولاد کاهش قیمت چشمگیری را تجربه کرده است.
وی تصریح کرد: سال گذشته صادرات مواد معدنی و فلزی کشور به ۱۰ میلیارد دلار رسید که هرچند از نظر وزنی چهار درصد رشد داشت، اما از نظر ارزشی شش درصد کاهش یافت.
رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران خاطرنشان کرد: بیشترین واردات ایران مواد اولیه تولید و کالاهای سرمایهای است که رشد تولید را به دنبال دارد و واردات کالاهای مصرفی در سال گذشته نسبت به ۱۴۰۰ کاهش جدی داشته است.
نظر شما