به گزارش ایمنا و به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، روحالله دهقانی در نشست با فعالان قرآنی با بیان اینکه قرآن نوری است که افراد مأنوس با آن بهطور قطع از این نور سرشار بهره خواهند برد، اظهار کرد: این نور باید در زندگی جامعه به شکلی نوآورانه جاری شود. خداوند متعال در زمان پیامبر (ص) با زبان و شیوهای فناورانه سخن میگوید؛ فناوری برتری را به همراه میآورد و این مزیت بالا که خداوند با بشر با زبان فناوری سخن میگوید، نشاندهنده اهمیت و جایگاه والای نوآوری و فناوری در زندگی است.
وی افزود: یکی از ویژگیهای فناوری، تازگی و روزآمدی آن است و حتی اگر اصل و اساس یک موضوع، ثابت باشد، باید با استفاده از فناوری، بروز و ظهور آن را متناسب با نیاز جامعه و مردم روزآمد کنیم. بیان و به جان نشاندن مفاهیم قرآنی و دینی نیز مبتنی بر فهم بشری در هر دوره، نیازمند بهرهمندی از فناوریهای روز است.
رئیس بنیاد ملی نخبگان، با بیان اینکه قرآن به مثابه چشمه سرشاری است که ما هرروز با ارتقای فهم و درک و نگاهمان میتوانیم دریافتهای تازهای از آن داشته باشیم، خاطرنشان کرد: این آموزهها زندگی هستند و متناسب با نیازهای زندگی، برداشت ما از این چشمه سرشار تغییر میکند.
وی با تاکید بر اینکه حمایت از شرکتهای فناور قرآنی و سبک زندگی در راستای مأموریتهای معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری است، ادامه داد: فناوریها و نوآوریهای قرآنی از چند بعد، محور و موضوع با مأموریتها و رسالت معاونت علمی و فناوری همخوانی دارد و نگرش فعالان این حوزه، صرفاً حمایتی نیست و یک وظیفه در راستای مأموریتهای این معاونت است. جمع شدن و پیوند شبکهای از مخاطبان و فعالان حوزه نوآوریها و فناوریهای قرآنی به یکدیگر، تحولآفرینی خواهد کرد.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور با بیان مثالی از عمق آموزههای دینی و ضرورت به کار بستن فناوری و نوآوری در کاربست این آموزهها گفت و افزود: حدیث شریف کساء در حقیقت یک نوآوری و یک شبکه اجتماعی هوشمند و کارا بوده که جمع شدن و کنار هم بودن را که در فرهنگ دینی و ملی ما نیز بر آن تاکید شده است، یادآوری میکند. از این دست ارزشها در آموزههای دینی و قرآنی بسیار است، اما تبیین و ترویج آن در جامعه امروزی نیازمند بهرهمندی از فناوری و نوآوری است.
شکلگیری کنسرسیومهای دانشبنیان در حوزه قرآن و سبک زندگی
وی با اشاره به اهمیت جریانسازی به کمک ایجاد مجموعههای توانمند و بزرگ یکپارچه خاطرنشان کرد: تحول در حوزه نوآوریهای قرآنی نیازمند شکلگیری یک کنسرسیوم از شرکتهای نوآور قرآنی با نقشآفرینی فعالان این حوزه است. افراد اثرگذار شرکتها در زیر سایه این کنسرسیوم، تصمیمگیری و راهبردسازی میکنند و برای آینده این مسیر، گام برمیدارند. در واقع به یک نهاد میانجی، تخصصگرا و هوشمند نیاز داریم که به سایر شرکتهای کوچک و نوورود این حوزه جهت دهد. معاونت علمی برای حمایت از چنین کنسرسیومی هیچ محدودیتی قائل نیست.
وی افزود: دستاوردها و محصولات چنین کنسرسیومی میتواند به بازارهای جهانی نیز راه پیدا کند و از آن جایی که شامل مجموعهای بزرگ از توانمندیها است، میتواند گامهای بزرگی در ارتقای سبک زندگی و رسوخ آموزههای قرآنی به متن زندگی مردم بردارد. حمایتها از چنین مجموعهای شامل طیف گستردهای از حمایتهای مالی، حضور در نمایشگاهها و ایجاد بازار خواهد بود.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور با اشاره به شکلگیری ابرشرکتهای سبک زندگی و قرآنی به عنوان پیشتاز در عرصه کنسرسیومهای دانشبنیان گفت: این فضای گرد هم آمدن و تعامل میتواند راهگشا باشد و فرهنگ نادرست تکروی و حرکتهای جداگانه میتواند از همین نقطه در حوزه قرآنی و سبک زندگی آغاز شود. اگر سبک زندگی سالم را با یک محتوای خوب و نوآورانه عرضه کنیم بهطور قطع جامعه نیز به خوبی از آن استقبال خواهد کرد. آمادگی داریم که از طرحهای بزرگ حمایت کنیم و در قالب یک مرکز نوآوری بزرگ، زمینه را برای ایجاد بستر توسعه شرکتها و استقرار فعالان کسبوکارهای مبتنی بر قرآن و سبک زندگی ایرانی-اسلامی فراهم کنیم.
ایجاد درگاه تعامل میان معاونت علمی و توانمندیهای فناورانه در حوزه دینی و قرآنی
مسعود حسنلو، سرپرست ستاد توسعه فناوریهای فرهنگی و نرم معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری نیز با اشاره به حمایت از نوآوریهای نرم و فرهنگی خاطرنشان کرد: تعدادی از مجموعههای پیشتاز و توانمند در حوزه نوآوریهای فرهنگی، قرآنی و رسانهای در این نشست گرد هم آمدهاند تا ظرفیتهای بازارسازی، خلق ارزش افزوده و اشتغال در این حوزه زندگیساز و دارای ظرفیت بسیار بالا مورد بررسی قرار بگیرد.
وی هدف از برگزاری نشست مجموعههای دانشبنیان و نوآور حوزه قرآنی و رسانهای را ایجاد یک درگاه ارتباطی میان معاونت علمی و زیستبوم این حوزه از فعالیتها دانست و افزود: از مهمترین رویکردهای این نشست، اتصال درگاه فعالیتهای این مجموعهها و افزودن ظرفیتهایشان به معاونت علمی است و تلاش داریم تا ظرفیت و توانمندی این شرکتها در قالب اولویتهای معاونت علمی، به نیازهای این حوزه پیوند بخورد.
حسنلو یکی از دستاوردهای این شرکتها را تبلیغ دین و سبک زندگی اسلامی و ایرانی با استفاده از روشهای فناورانه و نوآورانه دانست و افزود: در این راستا، حمایت از زیرساخت شرکتهای نوآور یکی از اولویتهای معاونت علمی است و حمایت از فناوریهای نرم و فرهنگی نیز در همین راستا با جدیت دنبال میشود.
نظر شما