به گزارش خبرنگار ایمنا، سودابه کاظمی، رئیس انجمن متخصصان زنان و زایمان ایران با مخالفت تنظیم زایمان در تاریخهای لاکچری و رُند، اظهار کرد: حد مرز بارداری سن ۳۹ هفته است، بنابراین اگر مادر یا جنین مشکلی نداشته باشد، زایمان زیر سن ۳۹ هفته نباید انجام شود.
وی درباره عوارض مقارن کردن زایمان در تاریخهای خاص و رُند، افزود: زمان زایمان توسط فرآیند بارداری تعیین میشود و زمانی که جنین به اصطلاح «برسد» و حاملگی تکمیل شود، خود به خود علائمی در بدن زن شروع شده که مادر آن را با درد زایمان متوجه و فرایند زایمان آغاز میشود.
رئیس انجمن متخصصان زنان و زایمان ایران با تاکید بر اینکه دستکاری تاریخ زایمان عوارض دارد، تصریح کرد: جلو انداختن تاریخ زایمان سبب میشود که فرزند نارس به دنیا بیاید و ریسک عوارض و عفونتهای نوزادی و حتی بستری نوزاد در NICU به دنبال این اتفاق افزایش مییابد. تأخیر در انجام زایمان کمتر رخ میدهد زیرا درد زایمان نشان دهنده زمان زایمان خواهد بود اما اگر چنین اتفاقی هم رخ دهد ممکن است جنین دچار مرگ داخل رحمی و سایر مشکلات شود.
وی با اشاره به اینکه مدت زمان طبیعی بارداری ۲۸۰ روز است، ادامه داد: بین ۳۸ تا ۴۲ هفته جنین تکامل مییابد و به طور معمول پزشک بسته به شرایط بارداری مادر در این هفتهها زمان ختم حاملگی را مشخص میکند البته؛ سعی این است که اگر مشکلی در فرایند بارداری نبود دردهای زایمان آغاز شود اما اگر مادر و جنین مشکلی داشته باشند، به تشخیص پزشک زایمان یک یا دو هفته جلوتر یا بعد از موعد انجام میشود، اما اینکه خود شخص بخواهد تاریخ زایمان تعیین کند، قابل قبول نیست مگر اینکه سزارین به درخواست مادر انجام شود که در این صورت نیز اگر مادر یا جنین مشکلی نداشته باشند زایمان زیر سن ۳۹ هفته نباید انجام شود.
برخورد با تخلفات احتمالی درباره سزارینهای تقویمی در اصفهان
زهرا جوانمردی، رئیس اداره مامایی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: با تخلفات احتمالی در زمینه سزارینهای غیر ضروری و تقویمی در تاریخ دوم اردیبهشت امسال (۰۲/۰۲/۱۴۰۲) مطابق با مقررات برخورد میشود.
وی ادامه داد: مطابق با دستورالعمل وزارت بهداشت در زمینه انجام اقدامات کنترلی به منظور نبود رشد آماری سزارینهای تقویمی در تاریخ ۰۲/۰۲/۰۲ و اعمال مقررات درباره تخلفات احتمالی، شیوهنامه به تمام بیمارستانهای زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از جمله دولتی، خصوصی، خیریه و وابسته به ارگانها و همچنین انجمن علمی متخصصان زنان و زایمان و سازمان نظام پزشکی ابلاغ شد تا به اطلاع پزشکان رسانده شود.
رئیس اداره مامایی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اضافه کرد: مطابق با روال دیگر تاریخهای خاص قبلی، تیمهای نظارتی معاونت درمان با حضور در بیمارستانها و بررسی میدانی زایمانهای انجام شده در آن تاریخ خاص، گزارشی به تفکیک بیمارستانها تهیه میکنند و پس از آن پروندههایی که به نظر فاقد دلیل علمی خاص برای انجام سزارین باشد در کمیتهای علمی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
وی با بیان اینکه تولد تقویمی، سزارین خارج از موعد مقرر و بدون ضرورت پزشکی است که تنها هدف آن تولد نوزاد در تاریخی خاص است، گفت: در چند سال اخیر با نزدیک شدن به مناسبتهای تقویمی و تاریخهای رُند، برخی از والدین حاضرند با پرداخت هزینههای سنگین، تاریخ تولد فرزند خود را در این روزها با انجام سزارین خارج از اندیکاسیون پزشکی ثبت کنند.
برخورد شدید با بیمارستانهای متخلف در زایمانهای تقویمی
سعید کریمی، معاون درمان وزارت بهداشت، از برخورد با بیمارستانهای متخلف در زایمانهای تقویمی خبر داد و گفت: یکی از مشکلات ما در سالهای اخیر بحث سزارینهای تقویمی است. این موضوع بحث فرهنگی است، اینکه عدد تاریخ تولد انسان بخواهد رُند باشد، دارای اهمیت نیست که بخواهیم برای این موضوع سلامت فرزند خودمان را به خطر بیاندازیم.
وی افزود: امسال نیز دوم اردیبهشت از اعداد و تاریخی است که ممکن است برخی به آن اقبال داشته باشند و درخواست برای سزارین در این روز وجود دارد.
معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به خطرات تولد نوزاد نارس، تصریح کرد: از آن جایی که در تاریخهای رُند، تعداد نوزادانی که به دنیا میآیند، زیاد بوده و نوزادان نارس نیز نیاز به مراقبت دارد، به علت شلوغی امکان تهیه تختهایی که برای این کودکان نیاز است و همچنین تهیه مراقبت ویژه و خون سخت میشود.
نظر شما