زهرا جوانمردی امروز _یکشنبه دهم اردیبهشتماه_ در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت روز جهانی ماما برگزار شد، در خصوص جذب و استخدام فارغالتحصیلان رشته مامایی، اظهار کرد: پیشبینیهایی صورت گرفته که طبق قولهای وزارت بهداشت قرار است تعدادی نیرو جذب شوند و ما نیازسنجی خود را از طریق دانشگاه اعلام کردیم. سال قبل نیز تعدادی جذب نیرو داشتیم که کافی نبود به این دلیل که بسیاری از موارد تبدیل وضعیت بودند و پیش از آن نیز در سیستم مشغول به کار بودند.
وی با بیان اینکه در رشته مامایی نیروهای طرحی هم داریم، افزود: پیشنهادی که داریم این است که طرح را برای رشته مامایی هم اجباری کنند.
رئیس اداره مامایی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه داد: از طریق طرح اختیاری، سالیانه حدود ۱۰۰ ماما جذب میشوند، اما ترافیک زیادی برای دانشگاه علوم پزشکی اصفهان وجود دارد. با توجه به نیازی که در سیستم به ماما وجود دارد، لازم است برای ارتقای کیفیت خدمترسانی برای جذب ماما اقدامی مؤثر صورت گیرد.
وی با بیان اینکه در آمار منتشر شده از بررسی سقطها، کمتر از ۳۰ درصد کادر درمان مرتبط با سقط غیرقانونی بودهاند، گفت: در بیمارستان سامانهای داریم که آمار مراجعانی که با شواهد سقط مراجعه میکنند را ثبت میکنیم. سقطها نیز سه نوع است. بعضی سقطها بدون مداخله انجام میشود، برخی به دلیل ایجاد مشکل برای مادر و جنین با مجوز پزشک قانونی و درصدی هم سقط غیرقانونی است که در همین رابطه بسیاری از بانوان با عوارض ناشی از سقط غیرقانونی به بیمارستان مراجعه میکنند و در سامانه ثبت میشود.
جوانمردی در پاسخ به سوالی در خصوص تخلفات مامایی، اظهار کرد: در حین زایمان مواردی منجر به ایجاد مشکل برای مادر و فرزند میشود که در پزشکی قانونی و معاونت درمان بررسی میشود. پروندهها از ابتدا تا انتها بررسی میشود و در سازمان نظام پزشکی به قصور پزشکی رسیدگی و تعیین مجازات میشود.
وی با بیان اینکه در سال گذشته حدود ۵۴ هزار زایمان در مجموعه بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ثبت شده است، گفت: از این تعداد زایمان، ۵۹ درصد سزارین و ۴۱ درصد طبیعی بوده است. لازم است فرهنگسازی برای سوق دادن مادران باردار به سمت زایمان طبیعی انجام شود.
نظر شما