به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، امروزه بسیاری از شهرهای جهان به دنبال افزایش جمعیتشان از فضاهایی آلوده برخوردار شدهاند و همین امر مشکلات سلامت و رفاه بیشماری را پیشروی شهروندان قرار داده است. از سوی دیگر، تغییرات اقلیمی به بحرانی فراگیر در سراسر دنیا تبدیل شده است که محققان، طراحی شهری را به عنوان یکی از علل اصلی وقوع این رویداد شناختهاند. البته مدیران در بسیاری از شهرهای دنیا نیز عزم خود را جزم کردهاند تدابیری سبز را در مناطق پیاده کنند تا علاوه بر بهبود چشماندازهای شهری، اثرات ناشی از تغییرات آب و هوایی را بر شهرنشینی به حداقل برسانند و مناطقی پایدار را به وجود بیاورند. از مهمترین اقداماتی که معمولاً تمام این مدیران در شهرها پیاده میکنند میتوان به ترویج تردد سبز، احداث هتلهای بدون پسماند و ترویج اهداف کربنخنثی اشاره کرد که در کاهش آلودگی هوا و تغییرات اقلیمی بسیار اثربخش بوده است.
گزارشها حاکی از آن است که شهرهای اروپایی در مبارزه با تغییرات آبوهوایی و آلودگی جو بسیار موفق عمل کردهاند و بسیاری از آنها توانستهاند به اهداف توسعه پایدار خود، پیش از زمان وعده داده شده، بسیار نزدیک شوند. در ادامه به معرفی شهرهایی از این قاره با بهترین تدابیر سبز میپردازیم که مدیران آنها با اعمال نوآوریهای متعدد توانستهاند اهداف توسعه پایدار خود را در زمینه پایداری، با سرعت بالا پیش ببرند و کیفیت زندگی را برای شهروندان بهطور قابلتوجهی بهبود ببخشند.
اسلو، نروژ
مدیران اسلو، پایتخت نروژ، از موفقترین برنامهریزان اروپایی در زمینه تحقق اهداف سبز بودهاند که توانستهاند نوآوریهای بیشماری را برای رسیدن به پایداری پیاده کنند. از مهمترین اقداماتی که این افراد اعمال کرده و توانستهاند مناطقی سبز را به وجود بیاورند، میتوان به احداث ساختمانهایی اشاره کرد که در طراحی آنها، توسعه دوستدار اقلیم بهخوبی مورد توجه قرار گرفته و پیاده شده است و به دنبال آن، انتشار گازهای آلاینده به حداقل رسیده است. توسعه موزه مونک از دیگر پروژههای سبز اسلو بهحساب میآید که به زندگی و آثار ادوارد مونک، هنرمند نروژی، اختصاص داده شده است و امکان بازدید از پنج هزار اثر هنری در آن از ژوئن سال قبل برای مردم و گردشگران فراهم آمده است. هتل وولکان، سازه سبز دیگر پایتخت نروژ بهشمار میرود که در ساحل آکرسالوا قرار دارد و از یک مرکز انرژی محلی با چاههای زمین گرمایی و ساختمانهایی با بامهای پوشیده در سیستمهای گرمایی آبخورشیدی برخوردار است.
ویلنیوس، لیتوانی
برنامهریزان ویلنیوس، پایتخت لیتوانی، این روزها بیش از هر پروژه شهری دیگری بر باز گرداندن طبیعت به مرکز شهر تمرکز کردهاند. «رویکرد موج سبز» یکی از بهترین پروژههای پایداری چند سال گذشته شهر بوده است که پیوند ساکنان و تشویق آنها به کاشت درختان، بوتهها و تاکهای بالارونده در سراسر شهر را به دنبال داشته است و در نهایت، مناطقی پرشور، سبز و زیبا را به وجود آورده است. مدیران ویلنیوس از کاشت حدود ۳۰۰ هزار درخت جدید تا پایان سال ۲۰۲۴ خبر داده و مدعی شدهاند اقدامات بیشتری را برای افزایش پایداری مناطق تا چند سال آینده اعمال خواهند کرد. پایتخت لیتوانی در حال حاضر یکی از سبزترین شهرهای اروپا و حتی جهان محسوب میشود که تقریباً ۵۰ درصد آن را باغها، پارکها، جنگلها و سایر فضاهای طبیعی در بر گرفته است.
والنسیا، اسپانیا
والنسیا یکی از بیرقیبترین شهرهای اروپا و جهان در پیادهسازی اقدامات دوستدار محیط زیست طی چند سال گذشته محسوب میشود که بهویژه در زمینه اعمال نوآوریهای سبز بهطور شگفتانگیزی موفق بوده است. افزایش چشمگیر گرایش مردم به اتخاذ تردد سبز یکی از مهمترین دستاوردهای شهر بوده است که به واسطه توسعه پنج کیلومتر خط متروی جدید، تبدیل بسیاری از خیابانها به پیادهراهها و احداث صدها کیلومتر مسیر دوچرخهسواری در سراسر شهر محقق شده است.
گوتنبرگ، سوئد
گوتنبرگ از بهترین شهرهای اروپا در اعمال نوآوریهای سبز است که میتواند به عنوان الگویی برای سایر شهرهای دنیا در مبارزه با تغییرات اقلیمی عمل کند. جالب است بدانید که این شهر سوئدی برای چند سال متوالی، عنوان پایدارترین مقصد جهان را از آن خود کرده است، ضمن اینکه از دهه ۱۹۸۰ و درست پس از اینکه در لیست بندرهای آلوده جهان قرار گرفت، موفق به کسب گواهینامههای بسیاری در زمینه طراحی پایدار شهری شده است. اغلب هتلهای شهر دارای گواهیهای دوستدار محیط زیست است و الکتریسیته خود را از منابع تجدیدپذیری نظیر توربینهای بادی تأمین میکند و این در حالی است که بازیافت بخش اعظم پسماندهای آن به روش هوشمند و با کمترین آسیب به محیط زیست انجام میشود.
گرونوبل، فرانسه
گرونوبل فرانسه از دیگر شهرهای اروپایی در لیست شهرهای سبز محسوب میشود که توانست در سال ۲۰۲۲ عنوان پایتخت سبز اروپا را از آن خود کند. در واقع، بسیاری از منتقدان ادعا کردهاند که سبزتر از گرونوبل در هیچ جای جهان یافت نمیشود و به همین دلیل، امکان اینکه عنوان "پایتخت سبز اروپا" تا سالها از آن شهر فرانسوی باقی بماند، وجود دارد.
تراموای برقی گرونوبل از نظر کیفیت در سطح جهانی قرار دارد و این در حالی است که پایداری شهر نیز آن را از هویتی بسیار ارزشمند در سراسر برخوردار کرده است. وجود ۳۰۰ کیلومتر مسیر دوچرخهسواری در گرونوبل، سفر از این طریق را برای ساکنان بسیار لذتبخش کرده است و کاشت سایههای گسترده ۵۵۰۰ درخت طی تنها چند سال گذشته، چشماندازهای سبز شهری را افزایش داده است. جالب است بدانید که گردشگران اغلب برای بازدید از قصرهای تاریخی، کلیساها و بندرهای شهر اغلب از طریق مسیرهای دوچرخهسواری و زیر سایههای درختان تردد میکنند.
نظر شما