به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، سوکرالوز یک شیرینکننده مصنوعی بوده که ۶۰۰ برابر شیرینتر از شکر است، سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) استفاده از این نوع شیرینکننده را در سال ۱۹۹۹ تائید کرد. گروهی از محققان به منظور بررسی تأثیر این شیرینکننده بر پاسخ ایمنی بدن، مطالعه جدیدی انجام دادند. آنها برای نیل بدین هدف، چندین موش را مورد ارزیابی قرار دادند.
محققان به موشهای ۰.۱۷ یا ۰.۷۲ میلیگرم سوکرالوز یا شیرینکننده سدیم ساخارین دادند و سلولهای کمککننده آنها را بررسی کردند. نتایج بررسیهای انجام شده نشان میدهد که سوکرالوز از تکثیر سلولهای کلیدی سیستم ایمنی تطبیقی جلوگیری میکند، بنابراین میتوان نتیجه گرفت که مصرف این نوع شیرینکننده باعث کاهش پاسخ ایمنی بدن میشود.
به گفته محققان، ازآنجاکه سوکرالوز به میزان بسیار کمی جذب بدن میشود، نتایج به دست آمده بسیار تعجبآور بوده است. هیچکدام از شیرینکنندههای دیگر تأثیر مشابهی بر سلولهای ایمنی نداشته است. البته محققان معتقدند که لازم است مطالعات بیشتری در این زمینه صورت بگیرد تا نتایج به دست آمده تائید شود.
نتایج این مطالعه در مجله Nature منتشر شده است.
نظر شما