به گزارش خبرنگار ایمنا، عبدالحمید نقرهکار امروز _چهارشنبه نوزدهم بهمنماه _در آئین بزرگداشت مرحوم احمد امینپور، استاد معماری و فلسفه هنر اسلامی اظهار کرد: مرحوم امینپور در طول زندگی خود در عرصه جهاد در حوزه فرهنگ و هنر اسلامی، فعالیت صادقانه و خالصانه داشت که کمتر از شهادت در دوران دفاع مقدس همچون برادر شهیدش نیست.
وی در تشریح چند ویژگی اخلاقی مرحوم امینپور که درسآموز بزرگی بوده است، گفت: دانشجو امینپور سال ۱۳۶۴ با «دکتر امینپور ۱۴۰۰» نه تنها تفاوتی نداشت و نزولی در اعتقادات و باورهایش پیدا نکرده بود بلکه روز به روز باورهای انقلابی و ایمانی آن مرحوم افزایش یافته بود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت تصریح کرد: خلوص و اخلاص مرحوم امینپور، رمز ثبات و پایداری مرحوم و تزلزل نداشتن آن مرحوم در طول زندگیاش بود.
نقرهکار با بیان اینکه دومین خصیصه مرحوم امینپور، تعادل رفتاری، گفتاری و تعاملی بسیار خوب با دانشجویان، اساتید و مدیران بود، خاطرنشان کرد: امینپور هم در حکمت و فلسفه هنر چیرهدست بود و هم قلم طراحی خوبی در عرصه معماری داشت.
وی اضافه کرد: یکی از افتخارات عملکردی مرحوم امینپور مطالعات و اجرای فاز یک و دو و سفتکاری طرح توسعه حرم عبدالعظیم حسنی در مساحت ۱۲۰ هزار متر مربع طی چهار سال بود که باعث شد این مهارت وی در ساخت مساجد در سطح کشور تداوم یابد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت با بیان اینکه برجستگی خاص شخصیت اجتماعی و سیاسی مرحوم امینپور از دیگر خصیصههای قابل تأمل بود که متأثر از انقلاب اسلامی است، گفت: فرهنگ غربی امروز دچار نسبیگرایی شده است، به طوری که هیچ معیاری برای حق و باطل، زیبایی و زشتی، هنری و غیرهنری قائل نیست و در نهایت به لیبرالیسم فرهنگی و هنری رسیده است، در واقع این فرهنگ غربی امروز معتقد است که نباید موضوعات را داوری کرد و همه امیال در بعد حیوانی انسان و هوای نفسانی گنجانده میشود.
نقرهکار با تاکید بر اینکه دین اسلام، ادیان توحیدی و رسالت انبیا دقیقاً مقابل تفکر و فرهنگ امروز غرب است، افزود: بزرگترین رسالت انقلاب اسلامی احیای پیام توحیدی انبیا است که تاکید دارد انسان به غیر از بعد حیوانی، فطرت الهی هم دارد و فارغ از جنسیت دارای بعد انسانی است.
وی تصریح کرد: در این راستا رسالت انقلاب اسلامی فقط مقابله با تهاجم نظامی، تحریمهای اقتصادی و شبیخون فرهنگی جبهه استکباری نیست، بلکه فعالیت در بعد فرهنگی، اعتقادی و انسانشناسی است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت با بیان اینکه معماری دوران صفویه در اصفهان و ایران در دنیا بینظیر است، خاطرنشان کرد: معماری دوران صفویه از نظر معنوی و علم الهی از منظر نوع ایدههای فضای هندسی و نمادها و نوع ارتباط با طبیعت بیبدیل است.
نقرهکار اظهار کرد: مرحوم امینپور بهنوعی شهید راه فرهنگ، هنر، حکمت و فلسفه هنر اسلامی ایران بهشمار میرود؛ چرا که هم در عرصه پژوهش و هم از منظر ساخت و طراحی زبردست بود.
نظر شما