تاثیر مصرف ویتامین D بر بیماری آسم

دانشمندان دانشگاه کوئین مری لندن و دانشگاه ادینبورگ به اطلاعات جدیدی درباره تاثیر مصرف ویتامین D بر حملات آسم دست یافتند.

به گزارش ایمنا، بر اساس بررسی به‌روزشده کاکرین، مصرف مکمل‌های ویتامین D خطر حملات آسم را در کودکان یا بزرگسالان کاهش نمی‌دهد. این یافته‌ها برخلاف بررسی قبلی کاکرین است که نشان‌دهنده کاهش حملات آسم در افرادی است که ویتامین D مصرف می‌کنند. با این حال، این بررسی هیچ ضرری را در مصرف ویتامین D پیدا نکرد و سایر مزایای سلامتی احتمالی را نیز بررسی نکرد.

این بررسی توسط محققان دانشگاه کوئین مری لندن و دانشگاه ادینبورگ انجام شد. آدریان مارتینو، پروفسور بالینی عفونت تنفسی و ایمنی در دانشگاه کوئین مری لندن، گفت: کمبود ویتامین D با افزایش خطر حملات شدید آسم مرتبط است و بررسی قبلی کاکرین که در سال ۲۰۱۶ منتشر شد، نشان داد که کاهش ویتامین D با افزایش خطر حملات آسم مرتبط است. با این حال، از آن زمان مطالعات بیشتری منتشر شده و هنگامی که داده‌های اضافی را در بررسی به‌روزشده خود وارد کردیم، نتایج کلی تغییر کرد. ما دریافتیم که مکمل‌های ویتامین D هیچ تاثیری بر خطر حملات آسم یا کنترل آن نداشتند.

پروفسور مارتینو و همکارانش نتایج بیست کارآزمایی تصادفی‌سازی و کنترل‌شده استاندارد طلایی برای تحقیقات پزشکی شامل داده‌های مربوط به ۱۱۵۵ کودک و ۱۰۷۰ بزرگسال مبتلا به آسم را تجزیه و تحلیل کردند. این در مقایسه با ۹ کارآزمایی است که درمجموع ۱۰۹۳ نفر را شامل می‌شود که داده‌های آن‌ها در بررسی قبلی نقش داشته است. بیشتر بیماران در کارآزمایی‌ها، آسم خفیف تا متوسط داشتند.

هنگامی که آن‌ها بیمارانی را که برای دریافت مکمل ویتامین D تعیین شده بودند با بیمارانی که به آن‌ها دارونما (داروهای ساختگی) داده شده بود مقایسه کردند، هیچ تفاوت آماری معناداری در تعداد افرادی که حمله آسم را تجربه کردند و نیاز به درمان با یک دوره درمان داشتند پیدا نکردند.

این بررسی هیچ تاثیری از مصرف ویتامین D بر کنترل آسم پیدا نکرد، حتی زمانی که افراد در هنگام پیوستن به مطالعات دچار کمبود ویتامین D بودند.

پروفسور مارتینو گفت: برخلاف بررسی قبلی کاکرین درباره این موضوع، این بررسی به‌روز نشان نمی‌دهد که ویتامین D دربرابر حملات آسم محافظت می‌کند یا کنترل علائم آسم را بهبود می‌بخشد. با این حال، کارآزمایی‌های موردبررسی ما شامل بسیاری از افراد مبتلا به آسم نمی‌شود. آسم شدید یا افرادی که ویتامین D بسیار کمی در خون خود دارند مواردی هستند که هنوز به تحقیقات بیشتری درباره آن‌ها نیاز است.

آن ویلیامسون، اولین محقق این مطالعه از دانشگاه کوئین مری لندن، اظهار کرد: ما نمی‌توانیم مطمئن باشیم که چرا این بررسی به‌روز نتایج متفاوتی نسبت‌به مطالعه اصلی ما در سال ۲۰۱۶ داشته است. ممکن است افرادی با آسم نسبت‌به گذشته درمان بهتری داشته باشند یا به‌طورکلی به‌دلیل افزایش مصرف مکمل‌ها یا غذاهای غنی‌شده، میزان کمبود ویتامین D در طول زمان در آن‌ها کاهش یافته باشد.

هریک از این عوامل می‌تواند مزایای بالقوه مصرف مکمل‌های ویتامین D را پنهان کند. صرف‌نظر از این دلیل، یافته‌های اخیر احتمالا برای افرادی که امروزه مبتلا به آسم هستند درست است. این همچنین نشان می‌دهد که چرا هنگام انتشار تحقیقات بیشتر به‌روزرسانی بررسی‌ها ضروری است.

بیشتر کارآزمایی‌هایی که در این بررسی گنجانده شده‌اند شامل بیمارانی بود که کوله‌کلسیفرول، که شکل معمول مکمل ویتامین D است، مصرف می‌کردند. یک کارآزمایی با استفاده از کلسیدیول، ترکیبی که بدن می‌تواند از ویتامین D بسازد، بهبودی در کنترل آسم در بیمارانی که این مکمل را مصرف می‌کنند گزارش کرد. بررسی‌کنندگان می‌گویند تحقیقات بیشتری برای تایید اینکه آیا این نوع ویتامین D برای افراد مبتلا به آسم فوایدی دارد یا خیر مورد نیاز است.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

کد خبر 639385

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.