به گزارش خبرنگار ایمنا، مطبوعات و رسانههای آزاد و شفاف در هر جامعهای از ارکان توسعه و دموکراسی بهشمار میآید، بر این اساس خبرگزاری ایمنا مرور بر بخشی از عناوین مطبوعات کشور را به صورت روزانه در دستور کار خود دارد.
روزنامه ایران در صفحه نخست امروز خود با تیتر «دیپلماسی پنهان برای مذاکرات» نوشت: مقامات آمریکایی طی ماههای اخیر تلاش دارند دیپلماسی پنهان و پیامرسانی غیرعلنی به ایران را جایگزینی برای دیپلماسی از طریق گفتوگوهای غیرمستقیم ایران و امریکا در وین کنند و همزمان این ادعا را مطرح کنند که چشم امیدی به نتیجه مذاکرات ندارند.
در همین راستا جان کربی، هماهنگکننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخسفید روز جمعه مدعی شده دولت جو بایدن انتظار پیشرفت را در مذاکرات برجام در آینده نزدیک ندارد.
این مقام کاخسفید در ادامه گفته است «بایدن درخصوص نیازهای امنیتی ما برای جلوگیری از دستیابی ایران به توانمندی سلاح هستهای کاملاً جدی است.»
وی مدعی شده است: «رئیسجمهور همواره گفته است روش دیپلماتیک و مسالمتآمیز برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای را ترجیح میدهد. لازم است اطمینان حاصل کنیم در صورتی که شرایط ایجاب کند، منابع، توانمندیها و آمادگی لازم را برای رسیدن به این هدف از طریق روشهای دیگر داریم.»
این کلیگویی در حالی انجام شده است که کالبدشکافی اهداف غربیها توسط یک نشریه انگلیسی نشان میدهد آنها تنها دو ایده تکراری و شکستخورده را برای جایگزین کردن پرونده احیای توافق مدنظر دارند.
«توافق موقت» و «ادامه کارزار شکستخورده فشارحداکثری» دو ایده تکراری است که فایننشالتایمز معتقد است مقامات غربی آن را در سر میپرورانند و تنها مسیرهای پیشروی کشورهای غربی هستند.
این نشریه توافق موقت را در حالی مطرح میکند که به معنای محدودیت فعالیتهای هستهای در برابر کاهش محدود تحریمها است و پیش از این نیز در سالهای بعد از شروع مذاکرات احیای برجام، این مسأله بارها محل گمانهزنی شده است.
این نشریه در ضمن گزارشی با اشاره به شرایط فعلی و توضیح چرایی انجام یک توافق موقت مینویسد: «تحلیلگران میگویند چنین رویکردی (رویکرد فعلی) دوام ندارد و با خطر اشتباه محاسباتی یک طرف که ممکن است منجر به تشدید شرایط شود، روبهرو است.
دیپلماتها و تحلیلگران میگویند یک گزینه میتواند تلاش برای یک توافق موقت باشد که در برابر تسهیل محدود تحریمها، سقفی برای فعالیتهای هستهای ایران در نظر میگیرد.» به
فایننشالتایمز سپس به نقل از یک مقام غربی که نامی از او نبرده است، اشاره کرد: «اکنون به نوعی توافق دیگر که قابل حصول باشد تمایل وجود دارد. اگر هیچ کاری نکنیم، ایران به غنیسازی ۹۰ درصدی اورانیوم نزدیک و نزدیکتر میشود و خطر سوءتفاهم و بدترشدن اوضاع به صورت واقعی وجود دارد.»
نگرانی غربیها از احتمال افزایش غنیسازی ایران و ارتقای آن به غنیسازی ۹۰ درصد در حالی است که این کشورها با عدم انجام تعهدات خود در توافق ۲۰۱۵ شرایطی را رقم زدهاند تا ایران بتواند از حق قانونی خود در استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای تا هر میزان که خود صلاح بداند، استفاده کند.
ابرازعلاقه برخی مقامات غربی برای توافق موقت نیز در همین چهارچوب است تا آنها ضمن آسودهخاطر شدن در قبال ادعاهای خود در خصوص تواناییهای هستهای ایران که از آن با عنوان وضعیت در آستانه هستهای نام میبرند، تحریمهای مهم را حفظ نمایند و همواره از آن بهعنوان ابزاری در سیاست خارجی خود استفاده کنند.
ایده توافق موقت اما دارای اشکالات عدیده بوده و نمیتواند منافع ایران را تأمین کند.
غربیها که در تنگ کردن حلقه محاصره اقتصادی ایران ناتوان ماندهاند و بارها از شکست سیاست فشار اقتصادی به ایران سخن گفتهاند، سعی دارند ناتوانی نظام تحریمها را بهعنوان امتیاز به تهران فروخته و برای بازسازی و ترمیم نظام تحریمها زمان بخرند؛ ضمن آنکه در چنین شرایطی پدیده «اجتماعی شدن مذاکرات» که ایران توانسته در یکونیم سال گذشته آن را کمرنگ کند، بار دیگر رقم خواهد خورد و بهعنوان اهرم فشاری روانی در دست دشمنان قرار خواهد گرفت.
جلوگیری از پیشرفت روزافزون برنامه هستهای ایران، بازسازی چهره شکستخورده سیاستهای فشار حداکثری دولت بایدن و ترامپ همچنین دور کردن ایران از راهبرد خنثیسازی تحریمها میتواند از معایب دیگر توافق موقت باشد که در سالهای اخیر هیچگاه مورد استقبال ایران قرار نگرفته است.
روزنامه جوان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «شما الان کجای کار هستید؟» نوشت: اصل مطلب این است که ما در پیشرفتهای صنعتی «الان کجای کار هستیم؟» این پرسش رهبرمعظمانقلاب از یک مسئول است.
او برای رهبری توضیح میدهد که «ما موفق شدیم با معیارهای مختلف ۱۰ رشته صنعت اولویتدار را شناسایی کنیم، از منظر پیوند با زنجیرههای ارزش بینالمللی، ارتقای بهرهوری و دانشبنیانی که بتوانیم در یکفرصت کوتاه سه، پنج و ۱۰ ساله شکاف موجود را بین کشور و جهان پر کنیم»، اما رهبر انقلاب نگران فاصلههاست، پس در میانه صحبتهای آن مسئول پرسش خود را مطرح میکند «کجای کار هستید شما الان؟ اینکه یک فرایند مفصل است.»
نقطه ثقل و گرانیگاه دیدار سهساعته رهبری از نمایشگاه توانمندیهای صنعتی همین پرسش است: «ما الان کجای کار هستیم؟» رهبر انقلاب درباره پیشرفت ایران عجله دارند و نگران بروز این نگرانی نیستند و از بیان این دغدغه خود در هر مراسم و سخنرانی و دیداری رونمایی میکنند.
برای یک ملت این یک فرصت اصلی و یک امتیاز است که رهبری نظام دغدغه پیشرفت علمی و صنعتی و کشاورزی داشته باشد و این دغدغه را با خود همهجا ببرد و از همه درباره آن پرسش کند و دانشبنیانها و دانشجویان مورد توجه ایشان باشند.
سرعت شتابان پیشرفتهای صنعتی بهویژه در حوزه الکترونیک و صنایع شیمیایی و نانو و پزشکی، امکان هرگونه سستی و ناکارآمدی مدیریتی و فساد ساختاری مافیای واردات و وابستگی را از ما سلب میکند.
حضرت آیتالله خامنهای، رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح دیروز به مدت سه ساعت از نمایشگاه توانمندیهای داخلی که در حوزههای مختلف برپا شده بود، بازدید کردند.
این نمایشگاه به مناسبت شعار سال که سال «تولید؛ دانشبنیان، اشتغالآفرین» نامگذاری شده بود، برگزار شد.
در این نمایشگاه توانمندیهای داخلی در حوزههای صنایع معدنی و اکتشافی، الکترونیکی و مخابرات، هوافضا و ماهواره، خودرو، کشاورزی و غذایی، حملونقل ریلی، جادهای، دریایی و هوایی، بخش مسکن، نفت و پتروشیمی، لوازم خانگی، نساجی، صنایع آبزیپروری، آبخیزداری، صنایع برق و نیروگاهی و سدسازی و طرحهای مدیریت آب، فناوری اطلاعات و ارتباطات به نمایش گذاشته شده بودند.
روزنامه خراسان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «تاوان سخت جنایت «جنین»» نوشت: کمتر از ۴۸ ساعت بعد انتقام جنایت اردوگاه جنین گرفته شد، موج خوشحالی از این عملیات همچنان در سراسر فلسطین ادامه دارد گفته می شود تلفات صهیونیست ها به حداقل ۱۰ کشته و بیش از ۱۵ زخمی رسیده که آماری بی سابقه در ۱۰ سال اخیر است
یورشهای اخیر نظامیان صهیونیستی به اردوگاه جنین که به شهادت ۹ نفر و زخمی شدن ۲۰ فلسطینی منجر شد، عاقبت خوشی برای صهیونیست ها نداشت و گروه های مقاومت کرانه باختری با سیاست «چشم در برابر چشم» که پیش از این وعده آن را داده بودند بلافاصله پاسخ این جنایت ها را دادند و در عملیات استشهادی در بیتالمقدس حداقل ۱۰ صهیونیست به هلاکت رسیدند و ۱۵ نفر دیگر زخمی شدند، عملیاتی که مقامات تلآویو را شوکه و این اقدام را بیسابقه و وحشتناک توصیف کردهاند.
از سال ۲۰۰۵ که ارتش صهیونیستی در دوران نخستوزیری آرین شارون، ملقب به قصاب صدرا و شتیلا، مجبور شد شکست طرحهای نظامی در غزه را بپذیرد و با سرافکندگی هرچه تمام تر از باریکه غزه عقبنشینی کند یکی از اهداف راهبردی صهیونیستها در قبال کرانه باختری جلوگیری از رشد گفتمان مقاومت و تکرار سناریوی غزه در این منطقه بوده است، اما پس از نزدیک به دو دهه اقدامات رژیم برای سیطره تام و تمام بر وضعیت امنیتی کرانه باختری، روند تحولات این منطقه دقیقاً به همان سویی پیش رفته است که صهیونیستها سال ها کابوس آن را میدیدند و ارتش مقاومت علاوه بر گفتمانسازی از نظر تشکیلات نظامی نیز حضور خود را در کرانه باختری به دشمن تحمیل کرده است.
در این میان، شهر جنین نقطه عطف تشکیل غزه دوم در اراضی فلسطینی است.
همزمان شهروندان فلسطینی در مناطق مختلف با حضور در خیابانها و پخش شیرینی، به خوشحالی و شادمانی می پردازند. از بلندگوهای مساجد کرانه باختری هم فریاد تکبیر موذن ها پخش شد.
سخنگوی پلیس رژیم صهیونیستی دیروز نیز از تیراندازی یک نوجوان ۱۳ ساله فلسطینی در نزدیک شهرک سلوان در شهر اشغالی قدس و زخمی شدن دو صهیونیست در پی این تیراندازی خبر داد.
در دفعات قبل که رزمندگان مقاومت فلسطین این گونه عملیات استشهادی علیه صهیونیستها انجام می دادند، محمود عباس (رئیس تشکیلات خودگردان) بلافاصله آن را محکوم و ضمن تماس با مقامهای اسرائیلی با آنها ابراز همدردی میکرد ولی او (محمود عباس) به دلیل ترس از خشم فلسطینیهای کرانه باختری، تا این لحظه از انجام چنین اقدامی خودداری کرده است.
خشم و نگرانی سران و مقامات رژیم صهیونیستی پس از سلسله عملیاتهای موفقیتآمیز قدس و ناتوانی دستگاه های امنیتی این رژیم در مقابله و جلوگیری از چنین عملیاتی را می توان به خوبی در چهره و سخنان آنها مشاهده کرد.
نظر شما