چرا برخی افراد سریع‌تر وزن اضافه می‌کنند؟

به‌تازگی یک پژوهش بینش جدیدی را درباره اینکه چرا برخی افراد سریع‌تر وزن اضافه می‌کنند ارائه داده است.

به گزارش ایمنا، بر اساس یک پژوهش جدید که پژوهشگران دانشگاه کپنهاگ دانمارک انجام داده‌اند، برخی افراد ترکیبی از میکروب‌های روده را دارند که انرژی را بهتر از دیگران ذخیره می‌کند. این یک گام مهم به سوی درک این موضوع است که چرا برخی افراد حتی زمانی که هم‌اندازه با دیگران غذا می‌خورند، راحت‌تر از دیگران وزن اضافه می‌کنند.

هنریک روگر، دانشیار دپارتمان تغذیه و ورزش دانشگاه کپنهاگ، گفت: ما ممکن است یک کلید برای درک اینکه چرا برخی افراد حتی زمانی که غذای بیشتری نمی‌خورند یا به‌شکل متفاوتی غذا می‌خورند بیشتر از دیگران وزن اضافه می‌کنند، پیدا کرده باشیم، اما این باید بیشتر بررسی شود.

پژوهشگران انرژی باقی‌مانده در مدفوع ۸۵ دانمارکی را برای ارزیابی کارایی میکروب‌های روده آن‌ها در جذب انرژی از غذا بررسی کردند. آن‌ها همچنین ترکیب میکروب‌های روده هر شرکت‌کننده را ترسیم کردند.

بر اساس یافته‌ها، حدود ۴۰ درصد از شرکت‌کنندگان به گروهی تعلق دارند که به‌طور متوسط نسبت‌به ۶۰ درصد دیگر انرژی بیشتری از وعده‌های غذایی دریافت می‌کنند. پژوهشگران همچنین دریافتند افرادی که بیشترین انرژی را از وعده‌های غذایی دریافت می‌کنند، به‌طور متوسط ۱۰ درصد وزن بیشتری دارند که معادل تقریبا ۲۰ پوند (۹ کیلوگرم) بیشتر است.

این نتایج نشان می‌دهد که اضافه‌وزن ممکن است به چیزی بیش از میزان تغذیه سالم یا میزان ورزش مرتبط باشد و هم‌زمان می‌تواند به ترکیب میکروب‌های روده فرد مرتبط باشد. بر این اساس، برخی افراد ممکن است دچار آسیب شوند، زیرا میکروب‌های روده آن‌ها در جذب انرژی بسیار کارآمدند و به‌دلیل این کارآمدی، ممکن است کالری بیشتری برای آن‌ها در دسترس باشد.

روگر گفت: این واقعیت که باکتری‌های روده ما در استخراج انرژی از غذا عالی هستند، خوب است. زیرا متابولیسم باکتری‌ها در غذا، انرژی اضافی را به شکل اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه فراهم می‌کند که مولکول‌هایی هستند که بدن ما می‌تواند تولید کند تا به‌عنوان سوخت تامین‌کننده انرژی استفاده شود. اما اگر بیشتر از آنچه می‌سوزانیم مصرف کنیم، انرژی اضافی که توسط باکتری‌های روده تامین می‌شود، ممکن است به‌مرور زمان خطر چاقی را افزایش دهد.

بررسی زمان سفر غذا در دستگاه گوارش

پژوهشگران همچنین مدت‌زمان سفر غذا در بدن ما را برای هر فرد بررسی کردند که همه آن‌ها الگوهای غذایی مشابهی داشتند. آن‌ها این فرض را داشتند که افرادی که چرخه گوارشی طولانی دارند، بیشترین مواد مغذی را از رژیم غذایی خود دریافت خواهند کرد. با این حال این پژوهش دقیقا خلاف این را کشف کرد.

روگر ادامه داد: ما فکر می‌کردیم که یک چرخه طولانی گوارشی وجود خواهد داشت که باعث می‌شود انرژی بیشتری استخراج شود، اما در اینجا می‌بینیم که شرکت‌کنندگان با باکتری‌های روده نوع B که بیشترین انرژی را استخراج می‌کنند، سریع‌ترین عبور را در سیستم گوارشی دارند.

او افزود: خیلی جالب است که گروهی از افرادی که کالری کمتری در مدفوعشان باقی مانده است، به‌طور متوسط وزن بیشتری دارند. بااین‌حال این مطالعه دلیلی برای ارتباط مستقیم این دو عامل ارائه نمی‌دهد. ما می‌خواهیم در آینده این موضوع را بیشتر بررسی کنیم.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

کد خبر 629995

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.