بابک صادقیان در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، درباره خاموشی ایستگاههای سنجش کیفیت هوا در شهر اصفهان، اظهار کرد: دستگاهها قطع نیست و اطلاعات آن همچنان بر مدار است، اما تمام دستگاههای سنجش کیفیت هوا غیربومی و دارای هزینههای بالایی است که با توجه به ماهیت فنی و فعالیت شبانهروزی نیاز به تعویض قطعات، تعمیر و مراقبت دارد، اما انجام این اقدامات فرایندی پیچیده و زمانبر دارد.
وی با بیان اینکه در سالهای ۹۰ تا ۹۱ شبکه اداره محیط زیست تعداد ۲۰ ایستگاه فعال سنجش کیفیت هوا در استان اصفهان داشته است که تعداد ۱۲ تا ۱۳ دستگاه آن در شهر اصفهان مستقر و بر مدار بوده است، افزود: در سالهای اخیر با توجه به فعالیت شبانهروزی ایستگاههای کیفی هوا، استهلاک، هزینههای بالا و کمبود اعتبارات تنها سه تا چهار ایستگاه در شهر اصفهان فعال است.
رئیس امور آزمایشگاههای حفاظت محیطزیست استان اصفهان ادامه داد: با چالشهای فعلی درصدد هستیم با برگزاری جلسات کارگروه و پیگیریهای ملی بتوانیم برای رفع مشکلات ایستگاههای سنجش کیفی هوا در استان تأمین اعتبار کنیم تا شرایط مناسبتر شود.
وی در پاسخ به اینکه گاهی در یک شبانهروز حدود ۹ تا ۱۴ ایستگاه سنجش کیفیت هوا در شهر اصفهان خاموش است، تصریح کرد: دستگاهها قطع نیست و اطلاعات آن همچنان بر مدار است، اما با توجه به مشکلات فنی و محدودیت در تأمین قطعات تعداد ایستگاههای فعال از ۲۰ دستگاه در سطح استان اکنون به سه تا چهار ایستگاه فعال در شهر اصفهان رسیده است.
صادقیان گفت: بهتازگی یک یا دو شرکت داخلی در زمینه دستگاههای سنجش کیفیت هوا اقدامات خوبی انجام دادهاند، همچنین سال گذشته روند توسعه ایستگاهها به دلیل خریداری چند دستگاه توسط شهرداری اصفهان و کمکهای دیگر سازمانها به صورت فرابخشی، مناسبتر شد، اما سازمان محیط زیست تا حد ممکن به دنبال پایداری این موضوع است، به طوری که در سفر ریاستجمهوری با طرح مسائل و مشکلات در صدد تأمین اعتبارات هستیم تا بتوانیم این مشکلات را رفع کنیم.
وی با بیان اینکه حداقل طی دو سال اخیر محیط زیست استان، شاخص سنجش کیفیت هوای شهر اصفهان را تنها با همین چهار دستگاه کیفی فعال میتواند ثبت کند، اظهار کرد: در حال حاضر بین هشت تا ۹ ایستگاه فعال در سطح شهر زیر نظر شهرداری اصفهان است.
رئیس امور آزمایشگاههای حفاظت محیط زیست استان اصفهان با تاکید بر اینکه در نیمه نخست امسال تعداد روزهای ناسالم به دلیل پدیده گردوغبار بیش از زمان مشابه سال گذشته بود، افزود: با خشکسالیهای متوالی و کاهش محسوس نزولات جوی رطوبت سطحی خاک به حداقل میرسد و علاوه بر فعال شدن کانونهای گردوغبار داخل استان، این لایههای سطح خاک با وزش باد در معرض وزش باد قرار میگیرد و اقدامات صنعتی، معدنی، کورههای آجرپزی و معادن گچ و خاک به دلیل تغییر بافت و دستکاری خاک، مزید بر علت افزایش ریزگردهای داخل استان شده اسا.
وی گفت: در فصل زمستان در شهر اصفهان با وارونگی و سکون هوا مواجه میشویم و شاهد انباشت آلایندهها هستیم.
صادقیان با بیان اینکه آلایندگیهای اصفهان به یک تا دو سال گذشته بازنمیگردد، حداقل ۵۰ سال است که در استان بارگذاریهای غیراصولی به لحاظ زیستمحیطی انجام شده است، خاطرنشان کرد: از حدود ۳۰ تا ۵۰ سال گذشته صنایع آلاینده و آببر را در بسیاری از نقاط مختلف اصفهان بارگذاری کردیم و تعداد آنها طی این مدت افزایش نیز داشته است.
نظر شما