شرایط تحصیل در رشته ی خلبانی مسافربری برای داطلبان کنکور 1402 چگونه است؟

برای جوانان و نوجوانانی که علاقمند به مشاغل هوانوردی و خلبان شدن هستند و می خواهند بدانند چگونه خلبان مسافربری شوند؟ و همچنین میخواهند بدانند شرایط خلبانی مسافربری چیست؟

باید بگوییم که برای ورود به رشته خلبانی مسافربری شما میتوانید به 2 راه اقدام کنید:

  • دانشگاه های زیر نظر وزارت علوم (با کنکور و بدون کنکور)
  • موسسات آموزش خلبانی زیر نظر سازمان هواپیمایی کشور

در ادامه هر دو راه و شرایط خلبانی مسافربری را به طور کامل برای شما توضیح میدهیم بنابراین شما را دعوت میکنیم در ادامه با مطالعه این مقاله همراه ما باشید.

شرایط پزشکی لازم خلبانی مسافربری

قبل از اینکه شما بتوانید در دانشگاه های زیر نظر وزارت علوم و یا موسسات آموزش خلبانی زیر نظر سازمان هواپیمایی کشوری ثبت کنید و مشغول تحصیل شوید ابتدا باید شرایط پزشکی برای خلبان شدن را داشته باشید. سلامتی پزشکی شامل آزمایشات مختلف مثل خون، بینایی، شنوایی، مغز، روانشناسی، تست ریه و آزمایش هایی دیگر است، اولین باری که شما تست مدیکال میدهید همه اینها را باید انجام بدهید و بعد به صورت هر سال تا سن 60 سالگی انجام می دهید اما یکسری از آزمایش ها اعتبار شان بیشتره مثل نوار مغز که هر 5 سال است یا شنوایی اعتبارش 3 ساله است. پس از انجام این آزمایشات در صورتی که سلامت کامل داشتید شما شرایط خلبان شدن را دارید و می توانید خواندن رشته خلبانی را آغاز کنید.

در حال حاضر سندی که اعلام کند حداقل قد چقدر است نداریم،

برای خلبانی مسافربری شروط دیگری نیز هست که باید به آنها دقت داشته باشید، شغل خلبانی، فردی با مسئولیت پذیری بالا ، منظم، شجاع ، جسور و نترس می طلبد. لازم به ذکر است که برای قبولی در رشته خلبانی باید حداکثر 20 سال سن داشته باشید و حتما مجرد باشید.

با معافیت پزشکی نمی توان وارد رشته خلبانی شد.

شرایط ورود به رشته خلبانی مسافربری از طریق کنکور سراسری

رشته هوانوردی زیر گروه رشته ریاضی-فیزیک است که به دلیل داشتن سه گرایش مراقبت پرواز، ناوبری هوایی و خلبانی هواپیما بسیار پر طرفدار است.

برای قبولی کنکور در رشته خلبانی شما ابتدا باید در کنکور سراسری رشته ریاضی فیزیک شرکت کنید که آخرین درصد های قبولی این رشته در دروس اختصاصی میانگین 30 درصد و در دروس عمومی 45 درصد می باشد. سپس میتوانید با انتخاب رشته هوانوردی وارد دانشگاه شوید و گرایش خود را که خلبانی است انتخاب کنید.

دانشگاه های آموزش عالی که با کنکور یا بدون کنکور و بر اساس سوابق تحصیلی شما را پذیرش می کنند به دو دسته نظامی و غیر نظامی تقسیم می شوند.

دانشگاه علوم و فنون هوانوردی ستاری و دانشگاه امام علی که وابسته به نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی هستند در خلبانی جنگی پذیرش دارند. اما چگونه خلبان مسافربری شویم؟ برای ورود به رشته خلبانی مسافربری باید در دانشگاه صنعت هواپیمایی کشور (با کنکور) و یا دانشگاه های فنی حرفه ای،علمی کاربردی و آزاد، بدون کنکور و براساس سوابق تحصیلی دانشجو میپذیرند ثبت نام کنید.

در کنکور سراسری دروس فیزیک ، ریاضیات و زبان انگلیسی بسیار حیاتی هستند و شما حتما باید در آن ها قوی باشید زیرا نقش مهمی در آینده شغلی هوانوردی و خلبانی دارند ، همچنین این دروس پیش نیاز دروس دانشگاه هم هستند.

شرایط ورود به رشته خلبانی مسافربری از طریق سازمان هواپیمایی کشور

اگر شما نمیتوانید از طریق کنکور سراسری به رشته خلبانی مسافربری وارد شوید در ادامه به شما میگوییم بدون شرکت در کنکور چگونه به راحتی وارد آموزش خلبان مسافربری شویم پس خواندن این مطلب را ادامه دهید

باید بدانید که بیشتر آموزش های رشته خلبانی زیر نظر سازمان هواپیمایی کشور است و زیر نظارت وزارت علوم نیستند که شرایط خوبی برای علاقمندان خلبانی مسافربری است یعنی مدرکی که در مراکز آموزشی خصوصی دریافت می کنید برای سازمان هواپیمایی کشور است

زمانی که وارد مراکز آموزشی می شوید و شروع به تحصیل میکنید به ترتیب مدارک زیر را دریافت می کنید

  1. خلبانی هواپیمای شخصی PPL (privet pilot licence)
  2. خلبانی هواپیمای جت مسافربری شخصی (commercial pilot licence ) CPL
  3. خلبانی هواپیمای مسافربری تجاری ATPL(Airline Transportation Pilot Licence)

اما شما میتوانید این دوره های آموزشی را به دو صورت پیوسته (Integrated) یا ناپیوسته (Modular) در مراکز آموزش خلبانی مسافربری بگذرانید. شما با توجه به شرایط مالی خود برای خلبانی مسافربری شدن میتوانید انتخاب کنید که پیوسته یا ناپیوسته تحصیل کنید.

شهریه و هزینه دوره های آموزشی خلبانی مسافربری

بیشتر هزینه های دوره خلبانی مسافربری به ساعت های پروازی آن مربوط می شود که امروزه به دلیل افزایش قیمت دلار و سوخت، فرودگاه ها هم قیمت شان را افزایش داده اند اما هزینه دوره های تئوری بین 30 تا 40 میلیون میباشد.

هزینه پکیج کامل برای خلبان مسافربری شدن در آبان سال 1401 ، حدود 450 میلیون می باشد پس یکی از شرایط تحصیل خلبانی مسافربری زیر نظر سازمان هواپیمایی کشوری میتواند تمکن مالی باشد اما نگران هزینه ها نباشید شما میتوانید ابتدا وارد دیگر مشاغل صنعت هوانوردی شوید و کسب درآمد کنید و در حالی که در صنعت هوانوردی شاغل هستید در رشته خلبانی هم تحصیل کنید و راحت تر به شغل خلبانی مسافربری دست پیدا کنید.

بیشتر بخوانیم: آشنایی با مشاغل صنعت هوانوردی

شرایط استخدام و حقوق خلبانی مسافربری

شما زمانیکه مدرک خلبانی را دریافت می کنید طبیعتا فرصت شغلی ای که براتون بوجود میاد همان فرصت شغلی خلبانی است. شما زمانیکه مدارک تان را از سازمان هواپیمایی کشوری می گیرید به عنوان یک دانشجویی هستید که licence holder است یعنی دارای گواهینامه هستید. اما با licence holder نمی توانید مستقیما برید و پرواز کنید. شما زمانیکه هر ایرلاینی بخواهید برید استخدام شوید باید متناسب با دستورالعمل های آن ایرلاین تایپ هواپیماهای موجود در آن ایرلاین هواپیمایی را بروید و آموزش ببینید ، پس از یاد گیری تایپ هواپیماها استخدام می شوید و به درآمد می رسید ولی درباره حقوق باید بدانید که میانگین درآمدتان در خلبانی بر می گردد به جایگاه خلبان مثلا first officer گرید 4،3،2،1 و یا کپتن گرید4،3،2،1 .
علاوه بر موضوع جایگاه و درجه، ساعت های پروازی در میزان حقوق خلبان تاثیرگذار است اما در حال حاضر حقوق خلبان حدودا بین 25 تا 45 میلیون و کمک خلبان بین 15 تا 25 میلیون است

تفاوت ورود به رشته خلبانی مسافربری از طریق سازمان هواپیمایی کشوری با ورود از طریق کنکور سراسری

زمانیکه از طریق کنکور سراسری وارد رشته خلبانی می شوید به دانشگاه هایی میروید که همگی زیر نظر وزارت علوم هستند و از لحاظ مالی شرایط بهتری برای دانشجویان فراهم است و باید بدانید که مدت زمان تحصیل خلبانی مسافربری در دانشگاهها از مراکز آموزش خلبانی زیر نظر سازمان هواپیمایی کشور طولانی تر است ولی عمده آموزش خلبانی مسافربری ، در مراکز آموزشی هوانوردی زیر نظر سازمان هواپیمایی کشوری است که مانند دانشگاه از کیفیت خوبی برخوردار است اما در کل تفاوت زیادی در آینده کاری هر دو وجود ندارد و دانشجویان آنها به یک شکل جذب بازار کار و شغل خلبانی میشوند.

سخن پایانی با علاقمندان دانستن شرایط خلبانی مسافربری

در این مقاله متوجه شدیم که چگونه خلبان مسافربری شویم و شرایط ورود به رشته خلبانی مسافربری را از راه های مختلف بررسی کردیم و همچنین درباره مشاغل هوانوردی نکات کوتاهی را گفتیم که اگر اطلاعات جامع تری درباره این موضوع نیاز داشتید می توانید به سایت گروه هوانوردی اسکایتو که لینک آن در زیر این مقاله قرار دارد مراجعه کنید

منبع: گروه هوانوردی اسکایتو (https://skyto.org)

کد خبر 622559

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 2
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مهدی ندائی IR ۲۲:۱۲ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۲
    10 2
    باسلام و احترام ، واقعا جامع و کامل و عالی تشریح فرمودید با تشکر از زحماتتان،ارادت
  • پژمان NL ۲۳:۲۰ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۲
    0 0
    سلام. ایا تحصیل در رشته خلبانی مسافربری از طریق قبولی در کنکور سراسری، هزینه تحصل دارد یا رایگان است؟