منصور شیشهفروش در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در خصوص علل آلودگی هوای استان اصفهان در نیمه دوم امسال، اظهار کرد: افزایش شرایط وارونگی هوا، نبود جابهجایی و پایداری هوا، کاهش دما، رشد آلایندههای ناشی از صنایع و خودروها و کانونهای گردوغبار سبب افزایش غلظت آلایندهها در شهر اصفهان و شهرستانهای اطراف میشود.
وی با اشاره به افزایش غلظت آلایندهها در اصفهان طی روزهای اخیر، افزود: با وجود این وضعیت، سال جاری نیز مانند سالهای گذشته با افزایش غلظت آلایندهها تا پایان امسال مواجه خواهیم بود.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان اضافه کرد: بر اساس گزارشهای سازمان محیط زیست استان از روز سهشنبه تاکنون به دلیل انباشت غلظت آلایندههای جوی، شرایط وارونگی هوا و کاهش دما مواجه هستیم که طبق محاسبات این سازمان دیروز طی ۲۴ ساعت میانگین شاخص کیفی هوای اصفهان ۱۵۰ و هممرز وضعیت (قرمز) و امروز تاکنون بر اساس پایشها شاخص کیفیت هوا ۱۳۴ ثبت شده است.
وی در خصوص تعطیل نشدن مدارس با وجود افزایش غلظت آلایندهها در اصفهان و کاهش دید و کیفیت هوا در حد ناسالم برای گروههای حساس طی روزهای اخیر و امروز، گفت: این موضوع بر عهده سازمان محیط زیست استان است.
پیشبینی بارشهای نسبتاً نرمال طی پاییز و زمستان امسال
شیشهفروش با بیان اینکه بر اساس پیشبینیهای سازمان هواشناسی اصفهان از ساعات بعد از ظهر و عصر روز جمعه چهارم آذر ماه موج ناپایدار بارشی از مناطق غرب وارد استان میشود، تصریح کرد: این بارشهای مقطعی تا روز شنبه پنجم آذرماه در مناطق غربی تداوم دارد. امسال دو سامانه بارشی پاییزی در استان داشتیم و طبق پیشبینیها در فصل زمستان نیز بارشهای نسبتاً نرمال خواهیم داشت.
لزوم تخصیص اعتبار برای کنترل انتشار آلایندهها
وی اضافه کرد: در مجموع آنچه استان میتوانست انجام دهد در راستای پیشگیری و کنترل انتشار آلایندگیها اجرایی کرده است، اما در شرایط فعلی نیازمند چارهاندیشی و حمایت جدی سازمان محیط زیست کشور و تخصیص اعتبارات لازم برای اجرای طرحهای پایش کیفیت هوا، تقویت نیروها، تجهیز امکانات، بازسازی و نوسازی ایستگاههای سنجش آلایندگی هوای استان هستیم.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان افزود: برای کنترل آلایندگیهای اصفهان نوسازی ناوگان اتوبوسرانی در دستور کار مسئولان استانی قرار گرفته است، اما تسریع و اجرای خط سوم متروی اصفهان، خروج خودروهای فرسوده شخصی از چرخه ناوگان حمل و نقل، انتقال کورههای گچ و مصالح به خارج از شعاع ۵۰ کیلومتری شهر اصفهان که بخشی از آن با توجه به وظایف سازمان صنعت و معدن اجرایی شده است و سایر موارد نیز باید پیگیری شود، اکنون نیازمند حمایتهای ویژه و تخصیص اعتبارات لازم از سوی سازمان محیط زیست کشوری و شهرداری هستیم.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چرا تاکنون اجرای اقدامات در کاهش آلایندگیها استان نقش اساسی نداشته است؟، گفت: حدود ۳۲ درصد مساحت استان به علت اقلیم خشک و نیمهخشک و شرایط کمبارش جزو مناطق کویری و بیابانی است و تخصیص اعتبارات لازم محیط زیستی برای پیشگیری و کنترل انتشار آلایندهها در استان ضروری است.
شیشهفروش در خصوص لزوم استفاده نکردن از مازوت در نیروگاههای استان اصفهان، خاطرنشان کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون در نیروگاههای استان، سوخت مازوت مورد بهرهبرداری قرار نگرفته و نیروگاهها نیز موظف به استانداردسازی خروجی دودکشها شدهاند، اما تاکید بر این است که وزارت نیرو و نفت برای تأمین و استمرار گاز مورد نیاز نیروگاهها اقدامات و پیگیریهای لازم را اجرایی کنند.
نظر شما