۲۴ آبان ۱۴۰۱ - ۰۸:۳۰
تربیع آخر را از دست ندهید

یک کارشناس تیم علمی رصدخانه لارستان گفت: لحظه دقیق قرار گرفتن ماه در ربع آخر زمانی است که طول دایره‌البروجی ماه از دید ناظر زمینی، دقیقاً ۹۰ درجه از طول دایره‌البروجی خورشید فاصله دارد.

اسرا باقریه در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: آنچه ما در شب‌های پیاپی آسمان می‌بینیم از تاریکی مطلق آغاز می‌شود سپس ماه به صورت هلالی باریک درمی‌آید و تا یک قرص کامل درخشان پیش می‌رود و در نهایت مسیر مشابهی را بازمی‌گردد تا در آسمان محو شود.

چهارشنبه _بیست‌وپنجم آبان_ ماه در موقعیت صورت فلکی اسد یا شیر وارد ربع آخر این دوره می‌شود؛ ساعت ۲۲:۴۰ طلوع می‌کند و حوالی ساعت ۱۲:۳۷ روز بعد غروب می‌کند. در این زمان از فازهای ماهانه، تقریباً نیمی از ماه روشن شبیه یک نیم‌دایره روشن به نظر می‌رسد.

وی افزود: لحظه دقیق قرار گرفتن ماه در ربع آخر زمانی است که طول دایره‌البروجی ماه از دید ناظر زمینی، دقیقاً ۹۰ درجه از طول دایره‌البروجی خورشید فاصله دارد. به طور کلی اگر به زمین، ماه و خورشید از بالا نگاه کنیم، متوجه خواهیم شد که رخ دادن گام‌های مختلف ماه به نوعی از تغییر زاویه میان ماه، زمین و خورشید نتیجه می‌شود.

اگر زمین را رأس زاویه در نظر بگیریم، مشاهده می‌کنیم که به هنگام ماه نو زاویه میان ماه و خورشید صفر است، در یک چهارم نخست به ۹۰ درجه می‌رسد، هنگام ماه کامل ۱۸۰ درجه و در یک چهارم سوم ۲۷۰ درجه است.

کد خبر 619390

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.