امشب شاهد مقارنه ماه و زحل باشید

یک کارشناس تیم علمی رصدخانه لارستان گفت: وقتی دو جرم آسمانی مانند دو سیاره یا ماه و سیاره یا خورشید و سیاره به فاصله ظاهری کمی در آسمان می‌رسند در اصطلاح نجومی از واژه مقارنه استفاده می‌شود.

فاطمه فخرایی‌فرد در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، با بیان اینکه چهارشنبه _یازدهم آبان- ماه و سیاره زحل از دید ناظران زمینی در یک بعد قرار دارند و ماه هشت روزه با عبور از جنوب زحل به فاصله چهار درجه و ۱۱ دقیقه قوسی یک همنشینی جذاب را پدید می‌آورد، اظهار کرد: مقارنه (Conjunction) به معنای یکسان بودن بعد یا طول دایره‌البروجی دو جرم است. وقتی دو جرم آسمانی مانند دو سیاره یا ماه و سیاره یا خورشید و سیاره به فاصله ظاهری کمی در آسمان می‌رسند در اصطلاح نجومی از واژه مقارنه استفاده می‌شود. البته در مواردی که جدایی زاویه‌ای آن‌ها کم باشد، اصطلاح نزدیکی، همنشینی یا اجتماع استفاده می‌شود.

این کارشناس علمی رصدخانه لارستان ادامه داد: این همنشینی از مختصات رصدخانه لارستان، زمانی که اجرام به ارتفاع ۴۲ درجه بالاتر از افق جنوب شرقی شما می‌رسند _حدود ساعت ۱۷:۲۳_ قابل رصد است سپس حدود ساعت ۲۳:۱۶ اجرام در فاصله هفت درجه‌ای افق جنوب غربی محو می‌شوند. ماه با قدر منفی ۱۲.۱ و زحل در قدر ۰.۴ در آسمان می‌درخشند و هر دو در صورت فلکی جدی یا بزغاله قرار دارند. در صورت رصد با تلسکوپ این دو جرم نمی‌توانند همزمان در میدان دید تلسکوپ قرار بگیرند، اما با چشم غیر مسلح یا از طریق یک دوربین دو چشمی به راحتی قابل مشاهده خواهند بود.

کد خبر 616254

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.