به گزارش ایمنا، چندی پیش خبری از سوی دستاندرکاران برگزاری نمایشگاه کتاب منتشر شد که در آن ۵ نویسنده محبوب مردم که کتابهایشان بیشترین فروش را در بخش مجازی داشت، معرفی شدند.
دو نفر از این نویسندگان در حوزه علوم تربیتی با رویکرد دینی فعال هستند و سه نفر دیگر در بخش ادبیات کودک و نوجوان.
در کنار مرحوم مهدی آذریزدی که چهره ماندگار ادبیات کودک و نوجوان ما است و کتابهایش از یاد نمیرود و همیشه خواندنی است، محمد میرکیانی با داستانهای جذابش، یکی از جدیترین نویسندگان کشور ما در حوزه ادبیات کودک و نوجوان است که قصههایش در «قصه ما مثل شد» در کنار دیگر داستانهایش همیشه خواندنی و ماندگار است و خاطرههایمان با حکایتهای کمال، فراموش نشدنی.
میرکیانی نویسنده فعال و خوشفکری است و کتابهای متعددی از او در انتشارات مختلف منتشر شده، اما بیشترین آثار او در انتشارات بهنشر، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، انتشارات مدرسه و انتشارات محراب قلم است که در ادامه مروری بر این کتابها و پرفروشترین آنها خواهیم داشت:
به نشر از میرکیانی کتابهای «قصه ما مثل شد» را در دو قطع وزیری و جیبی بهصورت تک جلدی (جلد یک تا ۱۰) و هم به صورت دو مجموعه پنج جلدی با جلد سخت (جلدهای یک تا پنج در مجموعه اول چاپ شده) منتشر کرده که تا کنون ۱۸ بار تجدید چاپ شده است.
مجموعه دیگر شامل جلدهای شش تا ۱۰، تاکنون پنج بار تجدید چاپ شده است. مجموعه «قصه ما مثل شد» پرفروشترین مجموعه از سری کتابهای پروانه، واحد کودک و نوجوان انتشارات «به نشر»، است. در کتاب «قصه ما مثل شد»، سرگذشت بعضی از مثلها بیان شده است. این کتاب، جایزه بیست و پنجمین دوره کتاب سال را در بخش کتابهای تألیفی از آن خود کرده است. محمد میرکیانی، قصه، حکایت، افسانه، رویداد، واقعه، داستان و … را مترادف یکدیگر و به معنی مجموعه حوادثی میداند که از پی هم میآیند، به همین خاطر وقتی میخواستند سرگذشت کسی را بپرسند به او میگفتند: «قصه آنچه بر تو گذشته را بگو.»
سه گانه دشت مرموز شامل سه عنوان جشن خرگوشها، ملکه موشها وبازی بازها است. رمانهای «دشت مرموز» در فضای داستانهای حیوانات با ساختاری طنز، فانتزی و مفرح برای نوجوانان دارد. «ماجرای دشت مرموز» رمانهای فانتزی با فضای ایرانی و بومی هستند که نویسنده کوشیده به این نیاز نوجوانان پاسخ بدهد و آنها را با ناگفتههایی از فضای عمومی جامعه و جهان امروز آشنا کند و با آگاهیبخشی درک آنها را نسبت به پیچیدگیهای زندگی در جهان امروز گسترش دهد.
کتابهای «داستانهای بیدانه» میرکیانی در بهنشر شامل پنج عنوان کتاب داستان است؛ دیوی که آدم شد، فرار فضایی، کلاه نو، آواز سوزن، آخرین ماهی.
حکایتهای کمال هم که پنج عنوان کتاب دارد و سریال حکایتهای کمال شبکه دو بر اساس این کتاب ساخته شد، شامل کتابهای سماور زغالی، حوض کاشی، چلچراغ عروس، شهر فرنگ و عکس فوری میشود.
مجموعه پنج جلدی «همیشه قصهای هست» نشر بهنشر هم پنج جلد دارد، هم بهصورت تک جلدی و هم بهصورت مجموعه پنج جلد با جلد سخت چاپ شده است. میرکیانی کتابهای متعدد و البته پرمخاطبی هم در انتشارات مدرسه دارد.
مجموعه سه جلدی «قصههای خوب ما» که برای کودکان نوشته شده است، جز پرفروشهای این نشر است که تقریباً هر سال تجدید چاپ میشود. جلد اول این مجموعه با عنوان خنده کبک تاکنون ۲۰ بار تجدید چاپ شده و جلد دوم و سوم این مجموعه با عنوانهای خواب روباه و آواز بزغاله هر یک تاکنون به ترتیب ۱۸ و ۱۹ بار تجدید چاپ شدهاند.
کتاب پرمخاطب دیگر این نویسنده در انتشارات مدرسه، «افسانه چهار برادر» است که برای نوجوانان نوشته شده و تاکنون ۱۰ بار تجدید چاپ شده است.
همچنین کتاب «شاید فردا نباشد» شش بار، رمان نوجوان «بعد از سفر بابا» پنج بار، رمان نوجوان «روز بازی» که درباره وقایع روزهای انقلاب نوشته شده هم تاکنون پنج بار تجدید چاپ شده است.
انتشارات محراب قلم هم چند کتاب پرمخاطب از محمد میرکیانی دارد که تاکنون بارها تجدید چاپ شدهاند. مجموعه سه جلدی «روزی بود، روزی نبود» میرکیانی هم به صورت جلد سخت و هم به صورت شومیز منتشر شده که در مجموع تاکنون ۲۲ بار تجدید چاپ شده است.
«روزی بود و روزی نبود»، برگزیده نهمین جشنواره کتاب کودک و نوجوان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و کتابخانه بینالمللی مونیخ آلمان در سال ۲۰۰۱ میلادی است و در سال ۱۳۸۶ یک مجموعه تلویزیونی بر اساس «روزی بود و روزی نبود»، به تهیهکنندگی و کارگردانی سید محمد مختاری ساخته شد که از شبکههای یک، امید، جام جم و آی فیلم پخش شد.
همچنین کتاب «راز مثلهای ما» ۹ بار و کتاب «قصههای من همین بود» هم سه بار توسط انتشارات محراب قلم تجدید چاپ شده است.
محمد میرکیانی نویسنده کودک و نوجوان در سال ۱۳۳۷ در شهر تهران به دنیا آمد و مدرک دکتری هنر از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دارد. او صاحب آثار متعدد در حوزه کودک و نوجوان است و آثارش بارها جوایز متعددی را در جشنوارههای مختلف به دست آورده و به زبانهای دیگر ترجمه شده است. میرکیانی در دوران نوجوانی، زمانی که کارگر حروفچین یکی از چاپخانههای تهران بود به مطالعه آثار ادبی و هنری روی آورد و با بسیاری از آثار نویسندگان بزرگ آشنا شد. روزی که اولین قصهاش را نوشت دقیقاً ۱۵ شغل مختلف را تجربه کرده، درس زیادی آموخته بود. وی در چند دوره مختلف آموزش ضمن خدمت، به تدریس ادبیات کودکان و قصهگویی در آموزش و پرورش و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان پرداخته است و سالها به عنوان یک مدیر فرهنگی در مناصب گوناگون به هنر و ادبیات این کشور خدمت کرده است.
نظر شما