به گزارش خبرنگار ایمنا، دوران هشت ساله دفاع مقدس، یکی از مهمترین اتفاقات تاریخ معاصر است که بخش مهمی از هویت مردم این سرزمین را تشکیل میدهد این دوران که منشأ رخدادهای زیادی در زندگی ایرانیان شد، سرشار از خاطرات فراوانی است که هنوز به بسیاری از این خاطرات پرداخته نشده است. مجید یزدانی، یکی از رزمندگان نجفآبادی جنگ تحمیلی است که در دوران دفاع مقدس در لشکر ۸ نجف اشرف حضور داشته است. او که عکسهای بیشماری از آن دوران را با دوربین عکاسی خود به ثبت رسانده است، به مناسبت هفته دفاع مقدس، تعدادی از این عکسها را به همراه روایت مربوط به آن عکس در اختیار خبرگزاری ایمنا قرار داده است.
منطقه عملیاتی والفجر ۴، شهر مرزی بانه، منطقه عباسآباد، داخل خاک عراق (دشت و رودخانه شیلر)
در مرحله دوم عملیات والفجر ۴، قرار بود چند گردان از لشکر ۸ نجف اشرف و چند گردان از لشکر ۱۴ امام حسین (ع) وارد عمل شوند و با تصرف ارتفاعات دشت شیلر کل منطقه عباسآباد بانه را از تیررس گلولههای توپ و خمپاره دشمن در بیاورند.
در این عملیات، نیروها موفق شدند از دشت شیلر و رودخانه شیلر بگذرند و نزدیک ارتفاعات کانیمانگا مستقر بشوند. در همین عملیات پادگان گرمک عراق به دست رزمندگان لشکر افتاد و با صلاحدید شهید حاجاحمد کاظمی قرار شد این پادگان که بتنی و محکم بود و اتاقهای زیادی هم داشت به محلی برای بهداری لشکر تبدیل شود (اورژانس اصلی و مادر) که از پست امدادهای خط مقدم مجروحان را به این محل منتقل کنند.
من که در آن زمان مسئول تدارکات و پشتیبانی لشکر و مسئول کنترل محورهای منطقه در مورد تردد آمبولانسهای پست امدادی لشکر بودم با موتور و به همراه سردار شهید رحمتالله کاشانی که عضو سپاه نجفآباد و مسئول پرسنلی بهداری لشکر بود، به سمت پست امدادی در خط مقدم در دشت شیلر در حال حرکت بودیم تا به وضعیت تردد آمبولانسها و مجروحان سرکشی کنیم.
عراقیها قبل از این عملیات در دشت شیلر که پر از چشمهسار بود و رودخانهای در آن در جریان بود و زمین حاصلخیزی نیز هم داشت، در زمین بزرگی هندوانه کاشته بودند که رزمندگان لشکر ۸ نجف اشرف موفق شدند این منطقه را به تصرف خود در بیاورند و هندوانههای کاشته شده در این زمین به وسیله نیروهای تدارکات و چند تویوتا وانت به عقب آورده شد، این موضوع به سوژه جالبی میان رزمندگان تبدیل شده بود، چرا که برای نخستینبار از خط عراقیها، میوه برای رزمندگان ارسال شد.
شب قبل از عملیات والفجر ۴، نیروهای واحد تخریب، به پاکسازی میدان مین بزرگی که در دشت شیلر پرداخته بودند و این مینها را خنثی کرده بود، اما به علت درگیری زیاد نتوانسته بودند همه این مینها را جمعآوری کنند، از آن جایی که این مینها خطراتی برای رزمندگانی که در این منطقه تردد میکنند، به همراه داشت، من به اتفاق سردار شهید کاشانی با وجود اینکه اطلاع کمی از خنثیسازی میدان به کمک نیروهای واحد تخریب آمدیم و دو نفری مشغول جداسازی چاشنی مینها و جمعآوری مینها شدیم، مینها به خصوص والمرا خیلی خطرناک بود، این مینها یک دو متری بالا میآمد و زمانی که منفجر میشد، ساچمههای زیادی پخش میکرد و خطرات زیادی برای رزمندگان به دنبال داشت.
نظر شما