به گزارش ایمنا، یوسف نوری توضیحاتی پیرامون میزان آمادگی وزارت آموزش و پرورش برای بازگشایی مدارس در مهرماه ارائه و اظهار کرد: پروژه مهر از چند ماه گذشته کلید خورده است و همکارانم ساماندهی مدارس و نیروی انسانی را انجام دادهاند.
وی افزود: برخی مشکلات در طول مسیر بود، به عنوان مثال سامانههای خوبی نداریم؛ سامانههایی که از اول، نبودشان از بودنشان بهتر بود. پورتال آموزش و پرورش مناسب نبود که بهتدریج درحال بهبود است.
کلاسهای درس آماده شدهاند
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه کلاسهای درس آماده شدهاند، گفت: به نظر میرسد کمبود فضای آموزشی نداشته باشیم، اما همچنان در بین همین مدارس موجود مدرسه کانکسی و فضای نیازمند مقاومسازی و بازسازی هم داریم اما در مجموع تمهیدات به گونهای فراهم شده است که ابتدای سال تحصیلی مشکل فضای دانشآموزی نداشته باشیم.
نوری ادامه داد: اگر هم مشکل فضا وجود داشته باشد از طریق دو نوبتی کردن مدارس باید مشکل حل شود.
وی درباره تأمین نیروی آموزشی اظهار کرد: برای تأمین نیروی انسانی تمهید مقدمات شده است تا مشکلی در این زمینه نداشته باشیم. امسال را با کلاس بدون معلم شروع نخواهیم کرد.
چالش ۷۵۰ هزار دانشآموز بازمانده از تحصیل
وزیر آموزش و پرورش افزود: از جمله مشکلاتی که داریم میتوان به بازماندگان از تحصیل اشاره کرد. از ۹۰۸ هزار بازمانده، در سال گذشته ۱۶۴ هزار نفر به مدرسه برگشتند. اکنون هم دوستانم تلاش میکنند با همکاری معاونت محرومیتزدایی که در معاونت اول ریاستجمهوری مستقر است سایر دانشآموزان را به مدرسه برگردانند.
کتابهای درسی به موقع به دست دانشآموزان میرسند
نوری با بیان اینکه کتابهای درسی چاپ شده است و به موقع در اختیار دانشآموزان قرار میگیرد گفت: فعالیتهای مربوط به رتبهبندی معلمان نیز در حال انجام است و به نظر میرسد مشکل خاصی برای بازگشایی نداشته باشیم؛ هرچند بررسیها و لکهگیریها همچنان در حال انجام است تا اگر مشکلی وجود داشت در مدت باقی مانده مرتفع شود.
وی درباره آمار دانشآموزان در سال تحصیلی جدید اظهار کرد: چون بازماندگان را وارد چرخه کردیم امسال حدود ۱۶ میلیون دانشآموز خواهیم داشت. البته با مشخص شدن آمار دقیق دانشآموزان اتباع احتمالاً آمار کمی بیشتر از ۱۶ میلیون خواهد شد.
وزیر آموزش و پرورش همچنین اعلام کرد که جامعه معلمین رسمی و پیمانی ما حدود ۹۷۰ هزار نفر هستند. علاوه بر آن حدود ۲۰ هزار خرید خدمات و سایر داریم و مجموع آمار پرسنل به حدود یک میلیون نفر میرسد که البته به جز مدارس غیردولتی است. پیشبینی میشود در مدارس غیردولتی حدود ۲۰۰ هزار نفر مشغول خدمت و تدریس باشند. در دوره پیش از دبستان و مهدکودکها نیز تعدادی از همکاران مشغول به کار هستند.
مدارس امسال حضوری هستند
نوری با تاکید بر اینکه مدارس امسال حضوری هستند تاکید کرد: سوال میکنند که آیا مدارس حضوری است یا خیر! بنده تعجب میکنم؛ از روزی که آمدم گفتم مدارس باید حضوری باشد. این گفته برآمده از مطالعات مختلف بود. ما دو مرتبه هم برای بازگشایی حضوری خیز برداشتیم که موفق نشدیم و جامعه آماده نبود اما در نهایت و در خیز سوم، همه با هم متفق بودیم و بازگشایی حضوری بعد از عید انجام شد و خوشبختانه بعد از اینکه مدارس را باز کردیم، کرونا هم کم شد.
وی تصریح کرد: بنابراین در مهرماه دانشگاههای فرهنگیان و شهید رجایی، کل مدارس و تمام مراکز پیش از دبستان فعالیت خود را به صورت حضوری آغاز میکنند.
توصیه به معلمان برای تزریق دز یادآور واکسن
وزیر آموزش و پرورش درباره ضرورت انجام واکسیناسیون جهت حضور در مدرسه نیز گفت: واکسیناسیون دانشآموزان اجباری نبود، اما درصد بالایی واکسن را تزریق کردند؛ براساس آخرین گزارش، تا ۹۶ درصد دوز اول را گرفته بودند، حالا هم منوط شده بود واکسن بزنند و بعد وارد مدرسه شوند تا همکارانم کنترل بیشتری را به جهت سلامت خود دانشآموزان داشته باشند.
نوری ضمن بیان این توصیه که همکاران دز یادآور تزریق کنند گفت: به شخصه دز چهارم را تزریق کردم و به همکارانم سفارش میکنم حتماً تزریق دز یادآور را انجام دهند. معلمان جزو اقشاری بودند که بالاترین میزان تزریق واکسن را داشتند.
توزیع سرانه بهداشتی میان مدارس
وی با اشاره به اینکه قبلاً نسبت هر مراقب سلامت بهازای دانشآموزان، یک به ۷۵۰ بود که با مجوز جذب مربیان بهداشت این نسبت به یک به ۴۸۰ رسیده است گفت: امسال هم ۳۵۰ نفر ورودی دانشگاه به عنوان معلم بهداشت مدارس خواهیم داشت. این دو اقدام اساسی از جهت شاخصها و تربیت معلم بود؛ هرچند همچنان کسری معلم بهداشت خواهیم داشت.
وزیر آموزش و پرورش افزود: اعتبارات سرانهای هم برای مدارس داریم که از طریق معاونت تربیتبدنی به مدارس ابلاغ خواهد شد. ستاد کرونا ۱۸۰ میلیارد تومان تخصیص داد و خود ما هم اعتباراتی را ابلاغ کردیم که زمینه ضدعفونی و تهیه ملزومات بهداشتی لازم فراهم شود.
منبع: ایسنا
نظر شما