ایران پل صلح

مهم‌ترین عناوین روزنامه‌های امروز _پنجشنبه، دهم شهریورماه ۱۴۰۱_ را در ادامه می‌خوانید.

به گزارش خبرنگار ایمنا، مطبوعات و رسانه‌های آزاد و شفاف در هر جامعه‌ای از ارکان توسعه و دموکراسی به شمار می‌آید، بر این اساس خبرگزاری ایمنا مرور بر بخشی از عناوین مطبوعات کشور را به صورت روزانه در دستور کار خود دارد.

روزنامه ایران در صفحه نخست امروز خود با تیتر «ایران پل صلح» نوشت: بیش از شش ماه از آغاز بحران اوکراین می‌گذرد. بحرانی که اگرچه ریشه آن به اقدامات مخرب ناتو و آمریکا بازمی‌گردد اما تبعات آن بر بسیاری از کشورهای جهان بخصوص کشورهای اروپایی سایه انداخته است.

ایران از ابتدای شکل‌گیری این بحران با ایفای نقش مستقل خود هرگونه جنگ را محکوم کرد و خواهان آتش‌بس بین طرفین شد. گرچه این موضوع باعث نشد تا ایران به ورطه ساده‌اندیشی بیفتد و علت‌العلل آغاز این بحران یعنی اقدامات آمریکا برای گسترش ناتو به سمت شرق را نادیده بگیرد.

به هر صورت ایران توانست با سیاست خارجی حکیمانه و منطقی مواضع مثبتی اتخاذ و توجه بسیاری از کشورها را به خود جلب کند. دیپلماسی تهران در یک سال گذشته که به ارتقای جایگاه کشورمان در منطقه و فرامنطقه منجر شده است همزمان با آن است که کشورهای غربی در استیصال به سر برده و اکنون دست به دامن ایران شده‌اند تا از حسن روابط ایران با مسکو و کی‌یف استفاده کنند و زمینه را برای توقف جنگ و برقراری مجدد صلح فراهم آورند.

اکنون خبرها حکایت از آن دارد که یکی از رهبران کشورهای اروپایی از آیت‌الله رئیسی برای ورود به این مسأله و ایفای نقش سازنده درخواست یاری کرده است.

در پی همین رخدادها بود که وزیر امور خارجه کشورمان سه‌شنبه شب راهی مسکو شد تا با حسین امیرعبداللهیان پیش از ترک تهران خبر داد که هدف اصلی از سفر به مسکو تلاش برای حل بحران اوکراین بر اساس درخواست به عمل آمده از جمهوری اسلامی ایران است. وی خبر داد برخی طرف‌های غربی خواهان نقش آفرینی فعال تهران در این موضوع هستند.

وزیر امور خارجه همچنین عنوان کرد: پیگیری مناسبات دوجانبه و موضوع افغانستان نیز در دستور کار مذاکراتی این سفر است.

 ایران پل صلح

روزنامه جوان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «تلاش آمریکا برای ماندن در عراق» نوشت: وقایع و رخدادهای عراق بی‌ارتباط با مصوبه مجلس عراق مبنی بر خروج نیروهای امریکایی از خاک این کشور نیست.

در پی شهادت سردار سپهبد سلیمانی و ابومهدی المهندس به دستور رئیس‌جمهور پیشین آمریکا، مردم ایران و عراق خواستار انتقام سخت شده و خروج آمریکا از منطقه به‌عنوان کف انتقام سخت از سوی مردم مطالبه و بلافاصله این مطالبه با استقبال مجلس عراق روبه‌رو شد.

تحقق این مطالبه به منزله مرگ سیاسی آمریکا و تیر خلاص به هژمون آنان نه فقط در منطقه غرب آسیا، بلکه در کل جهان بوده و آمریکا برای استمرار حضور خود در منطقه به توطئه پرداخته و آنچه که امروز در صحنه عراق مشاهده می‌شود تصویری روشن از تلاش آمریکا برای استمرار حضور خود در عراق و منطقه است.

تحولات عراق از مهرماه سال پیش در پی پیروزی سائرون در انتخابات مجلس شروع و پس از ناکامی جریان صدر در تشکیل کابینه، با استعفای نمایندگان سائرون (جریان سیاسی مقتدی صدر) و به دنبال آن تصرف مجلس توسط نیروهای سرایاالسلام (نیروهای وفادار و طرفدار صدر) وارد فاز جدیدی شد و از آن زمان تاکنون، اوضاع داخلی عراق مطابق میل و اراده «ائتلاف امریکایی، صهیونیستی، سعودی» همواره متشنج و نابسامان بوده است.

بالاخره این نابسامانی‌ها در روزهای اخیر با حمله ادوات نظامی نیمه سنگین به منطقه سبز بغداد و کشته شدن بیش از ۳۰ تن و زخمی شدن حدود ۷۰۰ نفر به اوج خود رسید و سرانجام این غائله با سخنرانی و دستور صریح صدر به طرفداران خود به خروج فوری از منطقه سبز و عذرخواهی (هرچند دیرهنگام) از مردم و مرجعیت (به طور موقت) خاتمه یافت، اما بی‌گمان امریکایی‌ها برای استمرار حضور خود دست از شرارت و توطئه برنداشته و باز هم به تحریک مردم و تکمیل برنامه‌های خود ادامه خواهند داد.

 ایران پل صلح

روزنامه خراسان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «دوباره اصرار بر افزایش قیمت اینترنت!» نوشت: خیلی زودتر از آن‌چه تصور می‌کردیم و تنها پس از حذف بسته‌های اقتصادی اینترنت همراه و به سقف رساندن تعرفه‌ها، حالا این بار وزارت ارتباطات مطالبه گران کردن مجدد تعرفه‌ها را مطرح کرده است؛ آن هم در روزهایی که مردم یکی از بدترین و بی‌کیفیت‌ترین دوره‌های استفاده از اینترنت را تجربه می‌کنند.

دو روز قبل بود که رئیس رگولاتوری (سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی)، صحبت‌هایی را مطرح کرد که بسیار نگران‌کننده است: «چاره‌ای جز افزایش غیرپلکانی نداریم، زیرا در غیر این صورت، ظرفیت شبکه موبایل هم اشباع شده و دیگر شبکه‌ای نخواهد بود که مردم از آن سرویس بگیرند… هشدار می‌دهم که اگر در مورد اصلاح تعرفه‌ها به موقع وارد عمل نشویم، دو سال دیگر شبکه موبایل نیز به سرنوشت شبکه ثابت دچار می‌شود اما نکته عجیبی که در این بین وجود دارد، گلایه‌های مسئولان وزارت ارتباطات از مدیران این وزارتخانه در دولت گذشته است و به صراحت آن‌ها را نقد می‌کنند که چرا در طول فعالیت‌تان اینترنت را گران نکردید!

اینکه توسعه شبکه اپراتورها طی سال‌های اخیر انجام نشده و باید برای آن تدبیر می‌شد بحثی جداست؛ اما اکنون عجیب است که مسئولان فعلی وزارتخانه از مسئولان سابق گلایه‌مندند که چرا نگذاشتید اینترنت مردم گران شود؟

آن‌چه در سال‌های گذشته رخ داد این‌که طی سال‌های گذشته چه تغییری در تعرفه‌های اینترنت ایجاد شده، موضوعی است که می‌توان آن را با مصادیق و خبرهای رسمی ارزیابی و صحت‌سنجی کرد.

گزارش مرکز آمار نشان می‌دهد که تورم حوزه «ارتباطات» طی سال‌های ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۰ به میزان ۸۱ درصد بوده که طبق اظهارنظر تحلیل‌گران، این تورم شامل برخی تجهیزات مربوط به ارتباطات نیز هست و به معنای گران شدن تعرفه‌ها در این سال‌ها نیست.

کنترل قیمت اینترنت طی سال‌های ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۰، با استناد به مصوبه ۲۶۶ کمیسیون تنظیم مقررات و تعیین سقف و کف قیمتی صورت گرفت و اپراتورها تلاش کردند برای داشتن بازار بیشتر، اینترنت باکیفیت با کف قیمت را به کاربران ارائه دهند.

رویکردی که حالا تغییر کرده است و آن‌ها اصرار دارند برای توسعه زیرساخت‌هایشان، تعرفه‌ها را افزایش دهند و وزارت ارتباطات هم به جای حمایت از کاربران و تأمین بودجه مورد نیاز اپراتورها از مسیرهای دیگر، حامی این افزایش قیمت شده است.

اما فراموش نکنیم که همین حالا هم سهم هزینه پرداختی مردم ما برای اینترنت، عدد کمی نیست و ۸.۳ درصد از درآمد ماهانه خانواده‌ها را می‌بلعد. با این حال معلوم نیست با مسیری که وزارت ارتباطات در پیش گرفته، سهم اینترنت در سبد خانوار تا چه میزان افزایش خواهد یافت.

 ایران پل صلح

کد خبر 601264

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.